Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
12 октомври 2023
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво на сите јас сум нова овде, ја разгледував тематс последните неколку недели и сакам да прашам нешто.
Мојот дедо (на мајка ми татко) има бугарски пасош и веќе 10 години живеат со баба ми во Швајварија. Мајка ми и татко ми немаат ништо такво, не извадиле, не знам од кои Х причини. Ме интересира дали може преку дедо ми и јас и сестра ми да добиеме или сега тоа оди многу потешко не сум запознаета добро со работите како одат..
Ако може некој накратко да ми објасни како започнува процедурата за вадење бугарски пасош
Благодарам однапред и убав ден на сите

Член од
8 септември 2018
Мислења
154
Поени од реакции
291
Како што е забрането политизација на темата Македонија - Бугарија барам од админите да се санкционира и во иднина да се забрани промоција и реклама на "посредници". Ова е форум во кој споделуваме мислења, статуси, кој до каде е, кој шо знае и како може да помогне. Од таквите како зоран зоран сум втор пат во процедура, овој пат се сам си терам и сум при крај. Сигурно зад профилот на зоран зоран стои дебелогаз идиот шо сака да се богати на нашата мака, а да не кажувам шо не го боли за нашиот напор, пари, време и нерви. Да не дозволиме форумот да се претвори во фб групата ако сте ја отварале, некој пише нешто и одма коментари (сигурно ги плаќаат) зоран зоран е најдобар, друг коментар пиши на тој и тој, гарант земаш пасош, 100 проценти, итн итн
САНКЦИЈА НА ПРОФИЛОТ ШО ГИ РЕКЛАМИРА и да е поука за во иднина!!!!

Член од
21 октомври 2016
Мислења
527
Поени од реакции
677
Како што е забрането политизација на темата Македонија - Бугарија барам од админите да се санкционира и во иднина да се забрани промоција и реклама на "посредници". Ова е форум во кој споделуваме мислења, статуси, кој до каде е, кој шо знае и како може да помогне. Од таквите како зоран зоран сум втор пат во процедура, овој пат се сам си терам и сум при крај. Сигурно зад профилот на зоран зоран стои дебелогаз идиот шо сака да се богати на нашата мака, а да не кажувам шо не го боли за нашиот напор, пари, време и нерви. Да не дозволиме форумот да се претвори во фб групата ако сте ја отварале, некој пише нешто и одма коментари (сигурно ги плаќаат) зоран зоран е најдобар, друг коментар пиши на тој и тој, гарант земаш пасош, 100 проценти, итн итн
САНКЦИЈА НА ПРОФИЛОТ ШО ГИ РЕКЛАМИРА и да е поука за во иднина!!!!
Исто има и еден профил што сам се рекламира тука како помошник за дополнителни документи за на крај да бара 150-200 евра без да сака да покаже ни слика од “документите“ .

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.129
Поени од реакции
3.996
Како што е забрането политизација на темата Македонија - Бугарија барам од админите да се санкционира и во иднина да се забрани промоција и реклама на "посредници".
Рекламирање посредници и Е забрането, и редовно ги бришам кога ќе видам таков пост ама не сум цело време уклучен за да можам одма да реагирам, пример тек сега го избришав коментарот горе. Во иднина ако видете реклама пријавете го коментарот оти така одма добивам нотификација.

Исто има и еден профил што сам се рекламира тука како помошник за дополнителни документи за на крај да бара 150-200 евра без да сака да покаже ни слика од “документите“ .
Тој веќе го банирав пред некој ден.

Член од
12 октомври 2023
Мислења
1
Поени од реакции
1
Zdravo nova sum na temava, ima li nekoj sto znae dali se priznava dokument najden vo arhiva od bg crkva od popis. Tamu e navedena cela familija megju koi i pradedo mi (kako sin na fakticki pra pra dedo). Pa me interesira dali go priznavaat ovoj dokument. Inace na dok ne pisuva nacionalnost.

Член од
13 октомври 2023
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo, bugarskiot pasos mi e pred istek i prv pat treba da go obnovam. Kako e procedurata? Dali mozam vo ambasada tuka ili moram da odam za Bugarija

Kajgana Shop

На врв Bottom