Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.862
Поени од реакции
38.033
Не се секирај, ако имш квалитет, сегде ќе те бараат ;)
...ај да не пишувам понатака, само ќе ти кажам во алијанса не гледаат квалитет, таравари дал насоки све да се смени, ти не гледаш како бегаат македонските здравствени работници од невиден мобинг од јавно во приватно здравство?
а во приватно ќе дојдеш? тука веќе се цени квалитетот како главен критериум за работа, ама цената е превисока да си дозволиш, затоа ти велам во јавно здравство ќе останат сите овие со купени дипломи,

A

Ali Pasha

Гостин
...ај да не пишувам понатака, само ќе ти кажам во алијанса не гледаат квалитет, таравари дал насоки све да се смени, ти не гледаш како бегаат македонските здравствени работници од невиден мобинг од јавно во приватно здравство?
а во приватно ќе дојдеш? тука веќе се цени квалитетот како главен критериум за работа, ама цената е превисока да си дозволиш, затоа ти велам во јавно здравство ќе останат сите овие со купени дипломи,
Рибата смрди од главата. Ковачевски е главата, Таравари е само декор во владата.
И јас одамна сум во приватниот сектор, и за мене фала богу нема место во јавниот сектор, а тоа ми овозможува приватно здраствено осигурување, така да кажи во која приватна установа си, да те посетам :D

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.862
Поени од реакции
38.033
Рибата смрди од главата. Ковачевски е главата, Таравари е само декор во владата.
И јас одамна сум во приватниот сектор, и за мене фала богу нема место во јавниот сектор, а тоа ми овозможува приватно здраствено осигурување, така да кажи во која приватна установа си, да те посетам :D
...а бе точно, рибата смрди од главата, ама ако нема опашка што мрда и ја води, џабе и е главата, ете кажи ти каде си, јас ќе ти дојдам, нели приватно здравство иде на лице сместа :D

A

Ali Pasha

Гостин
...а бе точно, рибата смрди од главата, ама ако нема опашка што мрда и ја води, џабе и е главата, ете кажи ти каде си, јас ќе ти дојдам, нели приватно здравство иде на лице сместа :D
Во Тирана моментално, уживам во победата на Албанија над Чешка !

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.862
Поени од реакции
38.033
Пробај да уживаш кога губи Македонија, а има добар фудбал од противникот, па врати се , и пишувај тука.
...па нормално ако живеам во Македонија за неа ќе навивам, но ако не игра добро ќе исклучам, а ти живееш во Албанија за да гледаш таму фудбал и да навиваш за Алб?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.413
Али Паша од Јанина и Бијонс од САД се оправаат на тема соживот. :D

Едниот пробува на Американка да објасни европски национални идентитети, а Американката на Европеец пробува да му раскаже приказна за географски идентитети. Не може да не биде феноменална дебата.

A

Ali Pasha

Гостин
...не сум, само имам горчина да не се сака земјата каде се живее не можам да сватам!
Затоа што си ограничена, па затоа не си во состојба да разбереш!
Ако ќе имаме можност да се сретнеме и да збориме без предрасуди, можеби ќе успееш да ги сватиш работите!
Автоматски споено мислење:

Али Паша од Јанина и Бијонс од САД се оправаат на тема соживот. :D

Едниот пробува на Американка да објасни европски национални идентитети, а Американката на Европеец пробува да му раскаже приказна за географски идентитети. Не може да не биде феноменална дебата.
Хирушки прецизен, како и секогаш @Inglourious Basterd :bravobe:

Последно уредено од модератор:
Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.413
Хирушки точен , како и секогаш @Inglourious Basterd :bravobe:
Сум се нашол во истава ситуација, со баш Американци.

Имам на работа еден колега Албанец, со кој обожаваме да бидеме политички некоректни пред големи групи на луѓе. Јас го викам Шиптаp, тој ми се заканува со шеријат и смрт на ќафири и каури и слични глупости. Јаки се реакциите на луѓето околу кога ќе го слушнат тоа.

И Амеров ја примети таа реакција на запрепастеност на колегите, праша да му објасниме што тоа збориме меѓу нас. Му објаснивме и беше збунет, зошто сум инсистирал дека некој роден во Македонија е Албанец. И никако не можеше да прифати дека е навреда и игнорантност ако не викам дека е Албанец, туку Македонец. Дури го гледаше колегава како да е глуп, како “што кур ти е, зошто не сакаш да бидеш Македонец, кога си роден во Македонија“.

Лонг стори шорт, дебатата траеше два саати, сите се начукавме, Амерот ни милиметар не помрдна од ставот, сите му личевме на луди. Од друга страна, Британците сфатија што е поентата после втората минута, и се исклучија од муабетот.

Што ми е поентата на толкаво досадно четиво. Наш најголем проблем е што Американците ни креираат (на сите на Балкан) политики на помирување и соживот. Тие пробуваат да решат проблем што не го разбираат. И не можат да го разберат. Затоа толку невешто го решаваат.

Kajgana Shop

На врв Bottom