Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.295
Поени од реакции
5.573
Е што поларна светлина тоа е природен феномен. Што е толку битно како настанува? Што ќе докажеш ти со тоа?
Навистина, по Земјава постојат толку многу „необични„ феномени, кои не се зависни од Земјиниот облик, така да е смешно „фаќањето„ на само за еден од тие феномени, како пресуден за посочениот облик.

Ваквото прашање е поставено во стилот „Ете, те фатив во незнаење„....

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
на одредена дистанца мора да постои математички пресметано физичко закривување на земјата или водата штом се знае обемот
Дали @Van Damme овој исказ погоре важи за "земјината топка"? Или нема везе со реалноста?
Автоматски споено мислење:

Ваквото прашање е поставено во стилот „Ете, те фатив во незнаење„....
Или тоа или толкав им е капацитетот. Јас не видов до сега некој да образложи за тоа дека "штом се знае обемот на земјата тогаш мора математички прецизно да се знае на одредена дистанца колкаво закривување или пад на хоризонтот ќе има"
Каде не постои во реалноста тоа закривување инаку би гледале заоблени хоризонти.

А всушност тоа е и грешката на Хелиоцентризмот дека: "се знае обемот и има форма на топка".

Последно уредено:
Член од
18 декември 2020
Мислења
145
Поени од реакции
94

Зуки,како си? Добари си?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.660
Поени од реакции
29.454
"There is a LAND far, far away..."
Браттттттттттт .............
Што е со видеово ?!
Не можам да гледам видео конспираси теори каде што треба да ме раздрма, да ми смени поглед на сфаќање и гледање а во позадина да ми свири реге :pos: :pos: :pos::pos::pos:
После ова може да си запалам џокац и да си легнам. Утре кога ќе станам ќе мислам сум сонувал некакви рамни земји. :icon_mrgr:
Кај ги наоѓаш несериозниве типови што прават видеа ?!

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Браттттттттттт .............
Што е со видеово ?!
Не можам да гледам видео конспираси теори каде што треба да ме раздрма, да ми смени поглед на сфаќање и гледање а во позадина да ми свири реге :pos: :pos: :pos::pos::pos:
После ова може да си запалам џокац и да си легнам. Утре кога ќе станам ќе мислам сум сонувал некакви рамни земји. :icon_mrgr:
Кај ги наоѓаш несериозниве типови што прават видеа ?!
Одма ќе те вратам во реалноста еве ти список на "сериозни типови" таман со џокацот ќе ти одговара...
Screenshot_2023-10-10-23-34-44-28_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.660
Поени од реакции
29.454
Одма ќе те вратам во реалноста еве ти список на "сериозни типови" таман со џокацот ќе ти одговара...
Прегледај го приврзокот 393826
Ај сега сериозно.
Значи ти реков дај некое видео што е направено како документарец, има најава, вовед, разработка, поента, завршен дел, заклучок. Теории, докази по можност.
Овде некој тип седнал, си пуштил реге, се надувал и објаснува некои привиденија. После тоа, вториот дел со Короната од на кај најде да го поврзе со рамнава земја. Вакви џанаци ќе најдеш во кладлници, пред коперации и цел парк е што пијани и напушени знаат секакви теории да раскажуваат а извори им се trust me bro.

Тие другите видеа со старите мапи каде што Антарктик не е континент и каде што Антарктик не е прикаѓан со мраз се одлични.
Дај нешто такво а не рандом глупости.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Ај сега сериозно.
Значи ти реков дај некое видео што е направено како документарец, има најава, вовед, разработка, поента, завршен дел, заклучок. Теории, докази по можност.
Овде некој тип седнал, си пуштил реге, се надувал и објаснува некои привиденија. После тоа, вториот дел со Короната од на кај најде да го поврзе со рамнава земја. Вакви џанаци ќе најдеш во кладлници, пред коперации и цел парк е што пијани и напушени знаат секакви теории да раскажуваат а извори им се trust me bro.

Тие другите видеа со старите мапи каде што Антарктик не е континент и каде што Антарктик не е прикаѓан со мраз се одлични.
Дај нешто такво а не рандом глупости.
Еее батка кај спиеше до сега? Видеа имаш колку сакаш на форумов на тема рамна земја а и воопшто за нов светски поредок или Blue Beam технологија. А ако и тоа ти е малку регистрирај се на Bitchute таму имаш милион видеа од сите теми.

Ај сега сериозно.
Значи ти реков дај некое видео што е направено како документарец, има најава, вовед, разработка, поента, завршен дел, заклучок.
Повели

Плачат за читање...
Screenshot_2023-10-11-15-07-29-40_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg Screenshot_2023-10-11-15-04-33-83_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg Screenshot_2023-10-11-15-03-57-38_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg Screenshot_2023-10-11-15-03-28-07_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom