Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.964
Поени од реакции
41.278
Apasiev pak odlepil so sluckive vo Izrael i Palestina. Levicarite i komunistite uvek bile anti-evrei skoro po sekoja cena i za zal go potvrduva toa. So nekoi slikicki od padobranci koi letaat za sloboda a vsusnost letaat da iskolat stotitce mladi lugje. Crnite damki mu stanuvaat se pogolemi mora da namali so ovie gluposti. Ako stvarno toa go misli sto saka da go pokaze na vistina ima pogolem problem.
Во отсуство на вистинска десна опција, тераше со национализам за собирање на незадоволното гласачо тело на вмро, за после тоа уствари да си ја покаже вистинската комунистичка форма со поддршка на вакви терористи.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.308
Левица прво треба да каже дали е за АСНОМ или за Тито, оти тие две работи се различни.
Зошто мислиш дека АСНОМ и Тито се спротивставени и не се надоплонуваат?
Имаш некои сознанија дека се спротивствени, сподели ги, не мора да посочуваш извор само вака нафрли ги на брзина.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
Имаш некои сознанија дека се спротивствени, сподели ги, не мора да посочуваш извор само вака нафрли ги на брзина.
јас ќе ти одговорам попластично, со денешен вокабулар...

-НОБ го започнале ,,вмро-вците,, со идеа за независна држава. Наводно тоа е и идеата за АСНОМ. Но после тоа Тито ги праќа ,,комуњарите,, од Белград кој заедно со овдешните македонски ,,комуњари,, прават чистка во водството на ,,вмро-вскиот,, покрет кај партизаните, дел ги ликвидираат(Кочо Рацин на пример) , дел ги прогласуваат за соработници со окупаторот и некаде од 42-43 та го превземаат водтсвото на НОБ

Еден од доказите за ова ми лично сведоштво на мој дедо кој после ослободувањето на собир во Дебарца , го отерал Темпо ,,во мајчина му српска,, а на Ченто му порачал дека,,многу наши останаа надвор, требаше да не собериш сите заедно,,(обединета Македонија). За тоа си добил 6 години затвор што е посведочено во книгата ,,Судени за Македонија,, каде место има и за баба ми, и мајками која се спомнува како бебе годиначе(со име)

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.390
Поени од реакции
3.597
Vreme beshe da si priznaat i za ova.
Znaci se pomocaa na zatvorenite od 27mi april, se pomocaa na revidiranje na prespanskiot dogovor, posle izbori ako uste gi glasa raja zdravje konecno ke smenat i ustav i ke donesat shiptаr premier. PSE JO DPMNE

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Мислам дека е време да се договорите веќе еднаш.

Еднаш говорите дека Евреите го измислиле левичарите па и комунистите, па се говори за Ленин и други, а потоа откако тиа ќе стане истрошено...
Се почнува наратив дека 'Levicarite i komunistite uvek bile anti-evrei...'
Е сега е време да се договорите што е точно не може и едното и другот.
Nema sto da se odluca, kazav sto mislam.
Автоматски споено мислење:

Во отсуство на вистинска десна опција, тераше со национализам за собирање на незадоволното гласачо тело на вмро, за после тоа уствари да си ја покаже вистинската комунистичка форма со поддршка на вакви терористи.
Mislam deka i kako Levicar moze da se zalaga za nacionalna drzava, vladeenje na pravoto itn. zatoa tuka ne gledam nekoja kontradiktornost. Levicarskie temi povekje gi lokaciram vo ekonomijata i socijalnite politiki.

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.488
Znaci se pomocaa na zatvorenite od 27mi april, se pomocaa na revidiranje na prespanskiot dogovor, posle izbori ako uste gi glasa raja zdravje konecno ke smenat i ustav i ke donesat shiptаr premier. PSE JO DPMNE

Во последно време Антоњо завзема радикално проамеричка линија и уште порадикална антируста реторика. Вероватно е многу тесно поврзан со америте и ја минира секоја можна најава за мрдање малку лево десно од зацртаната линија на америте..

ПС.се дружам со татко му, па точно знам што зборувам

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.504
Во последно време Антоњо завзема радикално проамеричка линија и уште порадикална антируста реторика. Вероватно е многу тесно поврзан со америте и ја минира секоја можна најава за мрдање малку лево десно од зацртаната линија на америте..

ПС.се дружам со татко му, па точно знам што зборувам
Тоа што ДПНЕ се „гребе„ од својот „работодавец„ (а истиот е и за комуњарата...) не значи и дека ќе ќари некој „поен„ кај Македонците, особено не кај мене...гарант.

Се чини дека на нашите/Македонските партии повеќе им е битно што ќе речат од големата ембаси а не како ќе се појават и што ќе му понудат на народот како нивна изборна програма.

Вака неќе моќи...
Автоматски споено мислење:

јас ќе ти одговорам попластично, со денешен вокабулар...

-НОБ го започнале ,,вмро-вците,, со идеа за независна држава. Наводно тоа е и идеата за АСНОМ. Но после тоа Тито ги праќа ,,комуњарите,, од Белград кој заедно со овдешните македонски ,,комуњари,, прават чистка во водството на ,,вмро-вскиот,, покрет кај партизаните, дел ги ликвидираат(Кочо Рацин на пример) , дел ги прогласуваат за соработници со окупаторот и некаде од 42-43 та го превземаат водтсвото на НОБ

Еден од доказите за ова ми лично сведоштво на мој дедо кој после ослободувањето на собир во Дебарца , го отерал Темпо ,,во мајчина му српска,, а на Ченто му порачал дека,,многу наши останаа надвор, требаше да не собериш сите заедно,,(обединета Македонија). За тоа си добил 6 години затвор што е посведочено во книгата ,,Судени за Македонија,, каде место има и за баба ми, и мајками која се спомнува како бебе годиначе(со име)
„Кваката„ е и во тоа што се‘ почесто се појавуваат информации дека АСНОМ-скиот собир баш и не бил нешто „про-ју„ насочен, дотолку повеќе што на собирот биле пристуни и Македонци од поделените Македонски територии (Беломорска и Пиринска). Сето тоа беше криено со децении, за да се стекне впечаток дека НОБ е изведена со примарна цел за влез на ослободената Вардарска Македонија токму во Федерацијата, а не за основање на потполно засебна Македонска држава, по можност, на целата етнички Македонска земја.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.163
Поени од реакции
6.349
Сериозно е прашањево?
Прочитај го мојот потпис барем малце ќе разбереш, инаку ако не знаеш дека АСНОМ и Титоизам не одат заедно не треба ни да следиш политика, оти политика и познавање на историјата одат рака под рака.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.411
Поени од реакции
43.221
Сериозно е прашањево?
Прочитај го мојот потпис барем малце ќе разбереш, инаку ако не знаеш дека АСНОМ и Титоизам не одат заедно не треба ни да следиш политика, оти политика и познавање на историјата одат рака под рака.
ти стварно мислиш дека ние ќе сме направеле држава да не одобрел Тито?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.880
Поени од реакции
25.343

mnogu lesno podlegnuvas na propagandi... se gleda deka si shareno kurtonche...

citas naslovi a ne slusas sto e kazano i na kraj krajeva od kogo lol

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.075
Поени од реакции
4.168
mnogu lesno podlegnuvas na propagandi... se gleda deka si shareno kurtonche...

citas naslovi a ne slusas sto e kazano i na kraj krajeva od kogo lol
Пред некоја година еден билборд им закачија у Скопје дека ќе имаат бесплатно здравство во ЕУ па си ја продадоа државата та и самите себе, што очекуваш?
Ги работат како утринска росна бавча.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.163
Поени од реакции
6.349
ти стварно мислиш дека ние ќе сме направеле држава да не одобрел Тито?
Да ќе се направеше, а според тебе со Тито направивме ли? еве гледаме каква е, солзи сами капат колку е одвратна.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.411
Поени од реакции
43.221
Да ќе се направеше, а според тебе со Тито направивме ли? еве гледаме каква е, солзи сами капат.
не знам кај живееш но за да формираш држава треба да дадат амин сите. Затоа гледаш толку знамиња во Прохор Пчински кај што бил АСНОМ, а последен бил Тито. Така да тешко малце без тоа некој друг да одобрел ние да сме направиле држава.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.163
Поени од реакции
6.349
не знам кај живееш но за да формираш држава треба да дадат амин сите. Затоа гледаш толку знамиња во Прохор Пчински кај што бил АСНОМ, а последен бил Тито. Така да тешко малце без тоа некој друг да одобрел ние да сме направиле држава.
Погледни ги луѓето пред тие знамињата и прочитај ги документите и кажи ми што се случи со тие луѓе и со таа држава што они ја правеле.
И немој некој пак да каже дека АСНОМ и титоизам е исто.
Што се случи со националното движење бунт?
Кој беше егзекуторот?
По една година што се случи со ВМРО СДРМА (цел одцепување на НР Македонија од Југославија и обединување на Македонија)
Кој беше егзекуторот?
14731151_982622231865475_8539913911826714686_n.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom