Ако судиме по конкретни дела за сега не. Спореди со тоа каква инвазија вршат низ Азија и Африка па и по Европа, Грција на пример. Пристаништа, пруги, автопатишта, аеродроми, рудници, мудници се под нивна рака. СДСМНЕ е слеп американси вазал про Израел, про Украина, ладни еконмски и политички односи со Кина итн. Не постои ниту една точка каде што позицијата на власта не е идентична со американската. А такви инциденти од типот на демек Агелер кога ќе им списка за корупцијата се театар за народ, најчесто да му се стегне вратчето на некој политички неподобен на кој многу му знае газот јали огнени, јали некои сомнителни бизнисменчиња, јали вмровчиња што многу се бунат за некои гласања и слично.Викаш Кина нема интереси тука?
Е што ќе се случи,... ти како разумен човек сигурно знаеш а зошто не им објаснуваш на овие неразумните???Мислам дека секој разумен човек знае што ќе се случи ако Палестина беше држава со еврејско малцинство владеено од палестинска власт.
Ама актуелно во моментов.Старо видео е ова.
Да, особено кога таа земја ќе им ја купи саканиот Ротшилд. (се случило во 19 век ама ај да не ги дразниме копитава северџгански)Евреите имаат целосно право да основаат своја земја за да не бидат прогонувани како малцинство, но немаат право да основаат еврејска држава над регион кој е населен со нееврејски луѓе. Тоа ти е исто како ти да дојдеш во мојата куќа и да се понашаш како да е твоја, а цел живот била моја и да ме тераш мене да бидам измеќар во мојата куќа.
Постојат и други региони во светот со неокупирана земја.
Скептик сум дека има завршено западно оружје во рацете на Хамас.Ама актуелно во моментов.
Е да де тие се хуманисти а овие гнасниве Палестинци не се бањати и редно е еден божји народ како Изралеците да не се замара дали има жени деца итн итн, ама уште поинтересно е зошто ти имаш таква реакција на таква ционистичка хумана геста.Епа израелците воопшто не се замараат со цивили, дали во зградите има деца, жени, стари, све е исто за нив. Хамас е најголемиот штетник и непријател на палестинскиот народ. Буквално нивните акции се изговор за Израел да им прави што сака на палестинците.
извор имаСкептик сум дека има завршено западно оружје во рацете на Хамас.
Хамас се заканиле дека доколку не престанат со нападите на Газа, ќе започнат со егзикуции на заложниците и ќе овозможат стримови на платформи од истите.
Военото раководство на Израел пак им јавиле дека тоа нема да ги спречи во намерата да ја срамнат Газа со земја.
Шпекулации се дека околу 100-300 заложници имаат во плен Хамас моментално.
Се е тоа точно, само не ми го разбра прашањето изгледа, муабетот е дали Кина има интереси тука и ако САД се повлечат дали тие ќе го пополнат вакумот, а не дали нашите сакаат да бидат со Кина, тоа што нашите се измеќари не го менува фактот дека Кина колку толку уште сега има планови и проекти за регионов, вклучувајќи ја и Македонија за некои, пак правиме муабет за регион кој е во Америчка сфера на влијание.Ако судиме по конкретни дела за сега не. Спореди со тоа каква инвазија вршат низ Азија и Африка па и по Европа, Грција на пример. Пристаништа, пруги, автопатишта, аеродроми, рудници, мудници се под нивна рака. СДСМНЕ е слеп американси вазал про Израел, про Украина, ладни еконмски и политички односи со Кина итн. Не постои ниту една точка каде што позицијата на власта не е идентична со американската. А такви инциденти од типот на демек Агелер кога ќе им списка за корупцијата се театар за народ, најчесто да му се стегне вратчето на некој политички неподобен на кој многу му знае газот јали огнени, јали некои сомнителни бизнисменчиња, јали вмровчиња што многу се бунат за некои гласања и слично.
Изгледа више не им е. Сега Хазарија ја бараат.Ps. Што се чудите за местоположбу на Израел. Па нели Мојсеј ги одведе тамо по препораку на бога, нели ги е ветена земња?