Интересна корелација може да се извлече.Нормално дека сме против Америка. Америка ти ја води земјата 30 години
Многу си поправал ама тоа е, нестабилен карактер.А ти си цело време за Америка, ама против УЧК да биде овде главна?
rofl
Нормално дека сме против Америка. Америка ти ја води земјата 30 години и овде ни лидер на опозиција не гради ставови и дава изјави без да ја праша амбасада.
И?
Денес си албански слуга овде, што немаш име, знаме, устав, втора класа граѓанин у сопствена земја. Амерка ги уважи сите ебани бизарни барања на Албанците, Бугарите, Грците...
Тоа што вие мислите дека врнат тулумби, затоа што од Западот 30 години викаат дека врнат тулумби, па да сме отвореле уста, тоа е ваша лична делузија, во моментов. Никој ебан у земјава, не веруе дека до сега не дупеа, ама сега ептен им дошло да не примат, само уште Бугари да се пишеме. Чак ни вие не веруете у тоа, ама што ќе праите друго? Ќе ги вратите сите тие пари од невладините у фондовите на Сорос, од кај што дошле?
Не. Ќе паламудите по вакви теми и ќе навивате за САД и слично, мислејќи дека така личите проевропски ориентирани. А у ствари само потенцирате дека сте нивни кучки што примаат албански курови за доручек. Оти некако у нечија глава тоа изглеа прогресивно.
Те сметам за паметен, и ќе те прашам едно просто прашање:А ти си цело време за Америка, ама против УЧК да биде овде главна?
rofl
Нормално дека сме против Америка. Америка ти ја води земјата 30 години и овде ни лидер на опозиција не гради ставови и дава изјави без да ја праша амбасада.
И?
Денес си албански слуга овде, што немаш име, знаме, устав, втора класа граѓанин у сопствена земја. Амерка ги уважи сите ебани бизарни барања на Албанците, Бугарите, Грците...
Тоа што вие мислите дека врнат тулумби, затоа што од Западот 30 години викаат дека врнат тулумби, па да сме отвореле уста, тоа е ваша лична делузија, во моментов. Никој ебан у земјава, не веруе дека до сега не дупеа, ама сега ептен им дошло да не примат, само уште Бугари да се пишеме. Чак ни вие не веруете у тоа, ама што ќе праите друго? Ќе ги вратите сите тие пари од невладините у фондовите на Сорос, од кај што дошле?
Не. Ќе паламудите по вакви теми и ќе навивате за САД и слично, мислејќи дека така личите проевропски ориентирани. А у ствари само потенцирате дека сте нивни кучки што примаат албански курови за доручек. Оти некако у нечија глава тоа изглеа прогресивно.
Русофил кој обожува талибански муџи може да биде највеќе македонски косовар.ние сме македонци, ти си северџан, има тука разлика.
До тоа е ванче да, до буквите.Иронијата кога некој ќе ги каже ова а притоа Македонец пишува со мало „м“.
Ја не сум за никого моментално у ратов.Интересна корелација може да се извлече.
Против САД сте, ама за Израел сте.
Израел оној истиот што е окупатор на територија и со децении разни злосторства врши, што се како испреплетени црева со САД, што ги помогнаа косоварите да убиваат и со децении да малтретираат христијани.
Израел кој ги директно им даде оружје на Азербејџан да го користат против христијани и уште некои други примери против христијаните од страна на Израелците.
По некоја логика, близнакот на твојот непријател би требало и тебе да ти е непријател
Или тоа или шумарот ќе доаѓа да ги брка ботовите. Нема трето.Jas predlagam da se otvori uste edna tema, slicna na onaa so Ukraina kade vo taa novata ke ima strogo voeni dejstvija, a ovde ke si gi merime na koj e pogolem.
Sto velite drugari a ?
Кој ке дајт сега БИБИ зелено светло за чистење на пола миљон од Газа која држава би ги прифатила?Јордан прими 1,5 м на времето па на кралот му се свртија грб и им ги одзеде државјанствата.НСпоред мене ова е услуга за Израел.
Изгубија 200-300 цивили, 5-10 тенка, 20-30АПЦ..... Добија одврзани раце и Перл Харбор или 9/11 оправдување за било каков масакр. Газа ќе биде срамнета со земја за секогаш.
Добро бе!?! Од кај учиш историја жити све?!можда и Индија (Израел е единствената земја која директно им помогна кога они имаа ваков сличен проблем).
Врска немам. Да знаев, ќе фатев страна.Те сметам за паметен, и ќе те прашам едно просто прашање:
На Македонија што и одговара повеќе, победа на Израел или на Палестинците? Долгорочно...
не е толку голема војнава да има две темиJas predlagam da se otvori uste edna tema, slicna na onaa so Ukraina kade vo taa novata ke ima strogo voeni dejstvija, a ovde ke si gi merime na koj e pogolem.
Sto velite drugari a ?
Greshka nevidena si vo vojnite so Pakistan, Izrael bil sekogash sojuznik na Indija, Indija mu e najgolem klient na Izrael za kupuvanje na oruzje, imaat epten dobri odnosi, Indija kupuva oruzje najvishe od Rusija, posle e IzraelДобро бе!?! Од кај учиш историја жити све?!
Вакви небулози нема ни на википедија уредувана од бугари!
Кога тоа Израел и помогнал било како на Индија?
За време на Индо-Пакистанската Војна, Америка ги помагала Пакистан(а погоди Израел зад кого стои!) Отишле до таму америте да со нуклеарно оружје и претат на Индија, па Брежњев и СССР застанал зад Индија!
Срамота е вакви глупости да се пишуваат…
Види, и ние имавме бизнис со “евреите”!Greshka nevidena si vo vojnite so Pakistan, Izrael bil sekogash sojuznik na Indija, Indija mu e najgolem klient na Izrael za kupuvanje na oruzje, imaat epten dobri odnosi, Indija kupuva oruzje najvishe od Rusija, posle e Izrael