Политички случувања во Израел

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
А кај виде дека пишав дека баш тоа им го правел? Во овие 70 години војна има многу повеќе палестински цивилни жртви него ли израелски. На територијата на денешен Израел пред неполн век, живеат мнозинство палестинци, па кога решаваат Британците пак да им направат држава на евреите, на местото каде некој милениум предхосно ја имале, ги населуваат. Палестинците живеат таму со векови. Доволно е само да видиш пред 70 години каде живееле палеатинци, а каде живеат сега, за да разбереш кој од тие два народа претрпел повеќе жртви.
Британците кога излегле од регионот, биле во војна со Евреите.

Ф

Флеш

Гостин
Биџи моја ,mai stãi ....

Иначе циганов @djKhaled каде е да ги брани своите ?!!
Исто и Џиџи Хадид и сестра и кај се :LOL:

Шо ти значи ти ебам семката ...

Последно уредено:
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.434
Поени од реакции
4.178
Од се во постот ти се фати за тоа што сум пишал дека е германка. Од Марс да е, од било кај да е, е небитно и ќе биде страшно, исто ко што е страшно тоа што им го правеле и ќе им го прават израелците на палестинците со децении. Поентата беше дека не отишле таму за некаква правда да се борат против израелците, туку да убиваат и масакрираат кој и да им се најде на пат. Имаат во заложништво виетнамци, индонезијци, не ми текнува што точно беа. Имаш масакри на цели семејства дома, на стари луѓе, видеа од простории полни со жени и деца заложници.
Kade se tie videa so masakrite? Nigde nema nisto za civili.. sve sto ima se ubieni izraelski vojnici.

Imas samo edno video za baba, ja vozat ko Jovanka Broz..

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.378
Поени од реакции
6.991
Kade se tie videa so masakrite? Nigde nema nisto za civili.. sve sto ima se ubieni izraelski vojnici.

Imas samo edno video za baba, ja vozat ko Jovanka Broz..
Имаш на твитер, пиши израел само у срч и скролај во објавите. Имаш на телеграм каналите што ги имаа тука објавено. Видеа што самите палеатинци ги објавуваат, Хамас.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.848
Еве сега двојните стандарди ќе излезат на виделина… (не дека некогаш и скриени биле!)

Ова место воено злосторство, ќе остане само твит, додека западната мас-медиа ќе се засркнува од поддршката за Израел!
Toa што се гледа позади новинарката е „тапкањето“... Потоа следи ова:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.784
Поени од реакции
10.589
Toa што се гледа позади новинарката е „тапкањето“... Потоа следи ова:

Нешто Си-Ен-Ен? Би-Би-Си? Мирор?!

Или они уште смараат со масакрот од погребот на тој ајдаровецот?!

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Од 10 луѓе еден носи калашников, други телефон, ама зедоа воена база, уште ми се верува дека ова беше плански, ги пуштија кутрите војници и цивили да гинат за да остварат поголема цел.

Ако ова им успеа на овие самоуки војници на Хамас, што ли ќе прават со Иран?

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.434
Поени од реакции
4.178
Имаш на твитер, пиши израел само у срч и скролај во објавите. Имаш на телеграм каналите што ги имаа тука објавено. Видеа што самите палеатинци ги објавуваат, Хамас.
Daj postiraj go toa videoto so germankata sakam da go vidam, ne go najdov.. kraj kraeva stavi go vo spojler

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.434
Поени од реакции
4.178
Sea gledam po telegram, mame ebavaat izraelcive so avioni niz gaza.. onaka random zgrado bombardiraat..

Kajgana Shop

На врв Bottom