Продавање на ebay

Член од
6 јануари 2019
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дали некој се регистрирал како продавач на ebay во брзо време,
Заглавувам на( billing address) не ми ја прифаќа картицата од тутунска банка што треба да се додаде за во случај да треба да ти повлечат пари
Ми пратија мејл дека системот ја детектира коко несигурна и некомпатибилна, и не можам да се регистрирам како продавач.
Ми рекоа да пробам со друга, па ако некој се регистрирал веќе нека пише со каква картица и од која банка проаѓа во нивниот ебан систем

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Дали некој се регистрирал како продавач на ebay во брзо време,
Заглавувам на( billing address) не ми ја прифаќа картицата од тутунска банка што треба да се додаде за во случај да треба да ти повлечат пари
Ми пратија мејл дека системот ја детектира коко несигурна и некомпатибилна, и не можам да се регистрирам како продавач.
Ми рекоа да пробам со друга, па ако некој се регистрирал веќе нека пише со каква картица и од која банка проаѓа во нивниот ебан систем
Не може. И картичкиве од другиве банки не ги прифаќа. Ретардиран им е системот.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Член од
6 јануари 2019
Мислења
4
Поени од реакции
0

Поднесов во стопанска па ќе пробам со таа картица, Иначе случајно видов дека има продавач од скопје, што веќе продава на ebay, Можеби е регистриран од друга држава.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Поднесов во стопанска па ќе пробам со таа картица, Иначе случајно видов дека има продавач од скопје, што веќе продава на ebay, Можеби е регистриран од друга држава.
Не може и од стопанска, пробано ми е. Види со другиве банки и пиши ако успееш.

Член од
6 јануари 2019
Мислења
4
Поени од реакции
0

Поднесов во стопанска па ќе пробам со таа картица, Иначе случајно видов дека има продавач од скопје, што веќе продава на ebay, Можеби е регистриран од друга држава
Не може и од стопанска, пробано ми е. Види со другиве банки и пиши ако успееш.

Важи , ако не ти е проблем пиши ми со кои банки имаш пробано да не поднесувам за џабе како во стопанска, бидејки викаш дека не проаѓа ни таа, да не вадам од сите банки што постојат

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.790
Kratko i jasno.
So makedonski podatoci ne mozhi.
Zatoa shto nema Ebay.mk

Последно уредено:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Поднесов во стопанска па ќе пробам со таа картица, Иначе случајно видов дека има продавач од скопје, што веќе продава на ebay, Можеби е регистриран од друга држава

Важи , ако не ти е проблем пиши ми со кои банки имаш пробано да не поднесувам за џабе како во стопанска, бидејки викаш дека не проаѓа ни таа, да не вадам од сите банки што постојат
Стопанска и НЛБ не може, само со нив сум пробал. Не верувам дека ќе успееш и со други но пробај.

Најмногу шанси има со VCC но не можам да се замарам до толку. Ионака провизиите им се превисоки.

Порано продавав на иБеј пред 5-6 години кога соработуваа само со ПејПал. На тој од Скопје може му е стар акаунтот и затоа му работи.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.790
Стопанска и НЛБ не може, само со нив сум пробал. Не верувам дека ќе успееш и со други но пробај.

Најмногу шанси има со VCC но не можам да се замарам до толку. Ионака провизиите им се превисоки.

Порано продавав на иБеј пред 5-6 години кога соработуваа само со ПејПал. На тој од Скопје може му е стар акаунтот и затоа му работи.

Ebay vejce edna godina e Besplaten, znaci nema provizii ama ima drugi zaebancii ako si prodavac!
So makedonski podatoci mozhitze da zaborajte vednash na ebay.
Ili bugarski, germanski a i poznavam nekolku lica shto koristea preku slovenija.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.142
Поени од реакции
5.723
... со каква картица и од која банка проаѓа во нивниот ебан систем
Системот им е сигурен и не допушта трансакции со лоповски држави...
Со одредени искључоци како бугарија и Романија.

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Ebay vejce edna godina e Besplaten, znaci nema provizii ama ima drugi zaebancii ako si prodavac!
So makedonski podatoci mozhitze da zaborajte vednash na ebay.
Ili bugarski, germanski a i poznavam nekolku lica shto koristea preku slovenija.
Јас работев преку Словенија, но ми го блокираа акаунтот. Сега пробувам преку нашите банки, НЛБ, ТТК и Шпаркасе ми се тестирани не мошеше ниту од една. Читав онлајн преку Google Wallet, исто не ми успеа. Сега ми останува уште да пробам преку Revolut. Доколку успее ќе пишам.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.670
Поени од реакции
17.565
Јас работев преку Словенија, но ми го блокираа акаунтот. Сега пробувам преку нашите банки, НЛБ, ТТК и Шпаркасе ми се тестирани не мошеше ниту од една. Читав онлајн преку Google Wallet, исто не ми успеа. Сега ми останува уште да пробам преку Revolut. Доколку успее ќе пишам.
Мене ми е поврзан со N26. Знам дека порано беше достапна во Македонија ја имаа тргнато но рекоа пак ќе ја додадат за брзо, е сега дали ја додадоа не знам... провери најубо https://n26.com/en-eu . Јас продавам тек тук од Германија оти таму и живеам моментално.. Со МК адреса и инфо мислам дека не можи...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.790
Мене ми е поврзан со N26. Знам дека порано беше достапна во Македонија ја имаа тргнато но рекоа пак ќе ја додадат за брзо, е сега дали ја додадоа не знам... провери најубо https://n26.com/en-eu . Јас продавам тек тук од Германија оти таму и живеам моментално.. Со МК адреса и инфо мислам дека не можи...
Abe decki ne razbiram zoshto mora 1000 pati da se povtoruva proverena rabota!
Zaboravete na Ebay so makedonski podatoci.

Член од
25 февруари 2020
Мислења
196
Поени од реакции
174
За Ebay потребно е Paypal т.е не е задолжително НО НО
Продажба/Купување преку Paypal гарантира сигурност
Пример ако продадеш нешто, не ги добиваш парите веднаш, чекаш 2-3 недели
И како повеќе продаваш и рејтингот ти расте а и побрзо ти стигаат
парите.
Пробај да најдеш Paypal ама странски
За на Амазон можеш со наши картици
Има и уште една страница како Ebay незнам што како е таму,послаба е ама вреди да се проба = Etsy
п.с што и да продадеш, пуштај со број за следење
иначе го јадеше, ќе им стигне ќе речат нестигна и чао
оди докажи г.л

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.119
Поени од реакции
7.790
За Ebay потребно е Paypal т.е не е задолжително НО НО
Продажба/Купување преку Paypal гарантира сигурност
Пример ако продадеш нешто, не ги добиваш парите веднаш, чекаш 2-3 недели
И како повеќе продаваш и рејтингот ти расте а и побрзо ти стигаат
парите.
Пробај да најдеш Paypal ама странски
За на Амазон можеш со наши картици
Има и уште една страница како Ebay незнам што како е таму,послаба е ама вреди да се проба = Etsy
п.с што и да продадеш, пуштај со број за следење
иначе го јадеше, ќе им стигне ќе речат нестигна и чао
оди докажи г.л
Daj ne treskaj glupisti be.
Sum kaj ebay 25 godini i kaj PayPal od prviot den.
Seedno dali PayPal ili eBay mora da imash Banka vo EU ili priznati drzhavi so posebni dogovori
Severdjanija ne e vo taa lista.
I PayPal parite stigaat za 1min.
A ako sakash od PayPal na trandakciska trae 3-7 dena isto kolku i obicno prefrlanje na pari od stranstvo.

PayPal NE GARANTIRA sigurnost.
Kako kupec vo slucaj na reklamacija mora da prilozhis potvrda od ovlasten Service dega e stvarno defekt.
Kako kupuvac mora da dokazhis deka si ispratil toa shto si prodal,......

Seto e samo veter vo magla.
A ima ushte 10000000 deugi zaebanciiii.
Ama shto da vi easpravam, terajte magareto i ucete na cashite greshki.
Makar shto mozhite i na tujgite da ucite...

Kajgana Shop

На врв Bottom