Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    726
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.304
Поени од реакции
7.027
Убаво е да си верувате во пропагандата каде поразот се претставува како победа, и тоа како 2 годишното освојување на Бахмут се претставува како успех, ако ви се толку ниски критериумите ок. Да се работеше за АРМ или за некоја мала армија ок е, ама за најмоќната армија на светот? Различни ни се критериумите.
забораваш дека русија доби 4 нови покраини а во најава се најмалку уште толку благодарение на украинските нарко ултраси кои го малтретираат руското население во тие региони на украина....... денацификација и спојување на рускиот народ во тек сосема солидно и успешно на жалост на уса
Автоматски споено мислење:

Времето не е релевантен фактор ако Украина изгуби цела армија таму.
обучена и мотивирана армија, укронато изгуби непроценливо

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.642
Поени од реакции
33.811
1696667154814.png

Оваа не беше поврзана со Баленциага скандалот, или само „обичен“ сатанист?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Полека, методично..без брзање и без многу жртви. Тоа е тоа, така функционира руската армија.
Без жртви? Извади ги розовите очила малку, и прошири си ја листата за информирање...
забораваш дека русија доби 4 нови покраини а во најава се најмалку уште толку благодарение на украинските нарко ултраси кои го малтретираат руското население во тие региони на украина....... денацификација и спојување на рускиот народ во тек сосема солидно и успешно на жалост на уса

обучена и мотивирана армија, укронато изгуби непроценливо
Ок различни дефиниции на успех имаме. Ако за тебе успех е 2 години да се освојува град со големина на Бахмут а овде на темава се јачаа одредени персони дека за година ипол Берлин ќе паднел...Така да, уживај...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.642
Поени од реакции
33.811
Без жртви? Извади ги розовите очила малку, и прошири си ја листата за информирање...
Човекот ти напиша „БЕЗ МНОГУ ЖРТВИ“... Не му ги менувај тезите, не е во ред.
Всушност човекот мислеше да каже „без непотребни жртви“ ако ме прашуваш мене. Што не го правиш но јас сепак ќе кажам. :unsure:

Ок различни дефиниции на успех имаме. Ако за тебе успех е 2 години да се освојува град со големина на Бахмут ...
Тезата ти е погрешна, затоа и заклучокот ти е погрешен.
Еве права теза како за тебе: НЕКОЈ ПРОТИВ КОЈ САД/НАТО 2 ГОДИНИ ВОДАТ ВОЈНА И НЕ УСПЕВААТ ДА ГО ПОРАЗАТ?? УСПЕХ, ПО БИЛО КОЈА ДЕФИНИЦИЈА. :LOL:

Пошто сето тоа кошта. Ги пратиш ли ваквите моменти:

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Човекот ти напиша „БЕЗ МНОГУ ЖРТВИ“... Не му ги менувај тезите, не е во ред.
Всушност човекот мислеше да каже „без непотребни жртви“ ако ме прашуваш мене. Што не го правиш но јас сепак ќе кажам. :unsure:
Верувам дека и според тебе ракетирање со кластер бомби на детски градинки и убиени бебиња во нив, не спаѓаат во тоа што го викаш ти „без непотребни жртви“..Немој ти се молам, пропаганди како Украинци имало меѓу бебињата и слично, и од типот да повлекуваш паралели со Америка или која и да било друга држава, џабе ти се.

И во 2001ва година учките ги влечеа од по куќи оние за кои наводно се бореа правејќи жив штит па никој од нашите не се осуди на пука и да убива цивили, така да НЕМА ОПРАВДУВАЊЕ, ниту за Руските злосторства, ниту за Украинските, ниту за Америчките...Затоа реков извајте ги малку тие розевите очила, и намалете малце со величење на Русија и ќе ја видите можеби реалната слика, дека Русија не е ништо повеќе ванаби хегемон, кој сака да му го земи приматот на Америчкиот хегемон.. Се додека се што прават Русите, го сметате за апсолутна вистина и дека друга не постои, се дотогаш ќе си ги носите наочарите, ќе си кимкате со главата на се што ви сервира Путин, и кгб пропагандата....И секој што има макар и во детал различно мислење ќе го обвинувате за соросоид, платеник, итн.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.068
дека Русија не е ништо повеќе ванаби хегемон, кој сака да му го земи приматот на Америчкиот хегемон..
Пак по не знам кој пат на темава ти кажувам во името на сите дека било која држава да биде нов хегемон за нас ќе биде подобро од САД, особено после нејзината " несебична поддршка " последниве 30 год. Само нека паднат америте.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Пак по не знам кој пат на темава ти кажувам во името на сите дека било која држава да биде нов хегемон за нас ќе биде подобро од САД, особено после нејзината " несебична поддршка " последниве 30 год. Само нека паднат америте.
Во целата историја наша Русија како држава ниту еднаш се нема заземено за нас Македонците, напротив секогаш ги поддржува Бугарите во нивните експанзионистички политики кон Македонија, и како врв е Сан Стефанскиот договор..91ва калкулираше и стоеше зад Слободан Милошевиќ, и што ќе се случеше и Москва зад кого ќе застанеше ако Милошевиќ се разбудеше едно утро и не му текна да ја сочува Македонија како што сакаше да ја сочува Хрватска, Босна итн?

Ајде сега да те прашам јас, се трудам да бидам и реален малку, точно е тоа се што го напиша за Америте, но еден факт морам да ти предочам спакувано како факт прашање: Дали 1991ва, кога прогласивме независност после референдумот, што ќе се случеше ако Америка не ги признаеше резултатот на референдумот, и не не признаеше како независна држава? И дали некогаш во историјата Русија се залагала за независна Македонија? Така да, немам потреба многу да ги сакам русите...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.642
Поени од реакции
33.811
Верувам дека и според тебе ракетирање со кластер бомби на детски градинки и убиени бебиња во нив
Јас па зборував за воените случувања. Дека РФ војува на начин на кој активно на секој начин се гледа да имаат минумум можни жртви. Додека САД војуваат било како, само РФ да имаат што повеќе загуби - небитно колку Украинци гинат притоа.

Е сеа фактите настрана, ти као презентираш некои филмови за РФ дека убива цивили? Сериозно?
Знам дека не си глуп. Ако те киднапирал некој намигни два пати (да пробаме да те спасиме).

Што е со пропагандава?
Знаеш што се случува во ДНР/ЛНР од 2014та па наваму? Не може да не знаеш ако ја следиш темава.

Тажно.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.162
Поени од реакции
22.740
Во целата историја наша Русија како држава ниту еднаш се нема заземено за нас Македонците, напротив секогаш ги поддржува Бугарите во нивните експанзионистички политики кон Македонија, и како врв е Сан Стефанскиот договор..91ва калкулираше и стоеше зад Слободан Милошевиќ, и што ќе се случеше и Москва зад кого ќе застанеше ако Милошевиќ се разбудеше едно утро и не му текна да ја сочува Македонија како што сакаше да ја сочува Хрватска, Босна итн?

Ајде сега да те прашам јас, се трудам да бидам и реален малку, точно е тоа се што го напиша за Америте, но еден факт морам да ти предочам спакувано како факт прашање: Дали 1991ва, кога прогласивме независност после референдумот, што ќе се случеше ако Америка не ги признаеше резултатот на референдумот, и не не признаеше како независна држава? И дали некогаш во историјата Русија се залагала за независна Македонија? Така да, немам потреба многу да ги сакам русите...
Леле аман со оваа Сан Стефанска Бугарија; САД поддржува терористи 20 години, ОК не бомбардираше со напалм, Грција не не признава и ни направи етничко чистење, Италија не има окупирано пред 2000 години, Турција не држеа 500 години, ЕУ поддржува се што е против нашите интереси, Бугарија исто не не признава - дај со сите да прекинеме односи. :tapp:

Додуша Кина не ни има згрешено, можеби целиш на сојуз исклучиво со нив?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.068

Не релативизирај, сега збориме за САД колку ни помогнала и дали ни е од интерес да останат хегемон.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Е сеа фактите настрана, ти као презентираш некои филмови за РФ дека убива цивили? Сериозно?
Фрлање кластер бомби близу градинка? Не реков дека планирале, но, кластер бомбите не може да се програмираат што да погодат а што не, така да тоа ти е како да излезиш на некој собир со луѓе со калаш да пукаш и да очекуваш дека никој нема да погодиш..

Разликата меѓу нас е што јас не негирам дека наци структури од Украинска страна вршеле злосторства во ДНР и ЛНР, ама тебе некако ти е тешко и се што е против Русија се обидуваш да го релативизираш, омаловажиш со саркастични дофрлања да не речам да го изметеш под тепих.

Додуша Кина не ни има згрешено, можеби целиш на сојуз исклучиво со нив?
На Кина ние и имаме згрешено со признавањето на Тајван. А и не знам Кинезите колку сме му интересни..

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.874
Поени од реакции
7.138

Една минута молк за Зеленски кој мислеше дека овој противвоздушен систем може да ги запре руските дронови и ракети. :icon_lol:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.642
Поени од реакции
33.811
Кина не ни има згрешено, можеби целиш на сојуз исклучиво со нив?
Ни ова не е доволно детски став за плиткоста на таквиот светоглед.

Фрлање кластер бомби близу градинка? Не реков дека планирале, но, кластер бомбите не може да се програмираат што да погодат а што не, така да тоа ти е како да излезиш на некој собир со луѓе со калаш да пукаш и да очекуваш дека никој нема да погодиш..
Добро, ти сериозно спомнуваш кластер бомби?
Па кој почна и кој скоро екслузивно користи кластер бомби во Украина?

Колку напади со цивилни жртви досега се докажаа дека се украинска кривица, можеби не со умисла (а можеби и со) ама секако искористени за пропаганда?
Пред некој месец она со пазарот не испадна дека е проектил од украинска ПВО? Мислам еј, не е дека и тогаш не ви укажувавме ДЕКА НЕ МОЖЕ ОД ЗАПАД ДА ДОЛЕТА РУСКИ ПРОЕКТИЛ... Нејсе. Јасни ми се пропагандистите, не ми сте јасни вие што не застанувате барем површно да размислите.

И ЈЕБЕНО СЕ ЗБОРУВАШЕ ЗА ВОЈНА И ВОЕНИ ЖРТВИ, КОЈ ФАЛУС СЕГА ВРТИШ НА ЦИВИЛНИ ЖРТВИ?
КОЈ ФАЛУС НА ГАГС МУ ВРТИШ ЗА ТАЈВАН? НЕ ГЛЕДАШ ДЕКА ТЕ МАЈТАПИ ЗА ИНФАНТИЛНОСТА??

Уфф.. ми се заглавил капс локот. :unsure:

Една минута молк за Зеленски кој мислеше дека овој противвоздушен систем може да ги запре руските дронови и ракети. :icon_lol:
Сакав и јас да посторам, ама побрз беше. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom