Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
20 септември 2022
Мислења
1.890
Поени од реакции
7.192
Ти би сакал да издржи или повторно да потклекне?
Јас би сакал овој пат да се држи до даденото ветување, значи Бугари во Македонски Устав кога врбата ќе роди грозје.
Нормално дека да, сакам да издржи, но истотака сакав да издржи и за пописот, но не додржа...

Screenshot_20231003-211214_Instagram.jpg

@1307

Груевски ги амнестираше, а Ковачевски ќе ги направи херои (несомнено).

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.677
Поени од реакции
2.777
Димовска и Трајковски пукаа шампањ кога НАТО почна да го бомбардира Белград!извор ИнфоМаХ

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.592
Поени од реакции
5.308
Изворот е компромитиран повеќе пати но зарем се сомневаш дека Боро Мр'вката и Доста Балгарката правеле фешта кога ОТАН ја бомбрадираше СРЈ?

Остави го “изворот“ фукусирај се дали и колку веста е веројатна. Ако се знае дека Доста инаку бугарски експонент и соработник на бирото на алЦИАда во Софија го промовираше Боро за прецеднико... би рекол дека веста е повеќе од вистина.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Изворот е компромитиран повеќе пати но зарем се сомневаш дека Боро Мр'вката и Доста Балгарката правеле фешта кога ОТАН ја бомбрадираше СРЈ?

Остави го “изворот“ фукусирај се дали и колку веста е веројатна. Ако се знае дека Доста инаку бугарски експонент и соработник на бирото на алЦИАда во Софија го промовираше Боро за прецеднико... би рекол дека веста е повеќе од вистина.
Во што би се состела радоста од Доста и Боро ради нечие масовно бомбардирање?...Имале посебна причина за веселење?...

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.677
Поени од реакции
2.777

јас сум 100 посто сигурен дека правеле фешта за бомбардирањето,а сигурно имало фешта и за рамковниот од нивна страна.
Автоматски споено мислење:

Во што би се состела радоста од Доста и Боро ради нечие масовно бомбардирање?...Имале посебна причина за веселење?...
омразата према србите и симпатизирањето на косоварите.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Можам да разберам дека кај ДПНЕ имаше омраза кон Србија уште при основањето на партијата (а таа ормаза се влече уште од „краљевината„, од историски познати причини и настани...), ама не можам да разберам дека ги симпатизирале косоварите...

Од кај и за што им била таа „љубов„?..

Член од
30 октомври 2022
Мислења
759
Поени од реакции
2.020
јас сум 100 посто сигурен дека правеле фешта за бомбардирањето,а сигурно имало фешта и за рамковниот од нивна страна.
Автоматски споено мислење:

Чекај сега,комуњариве викаат дека сега ДПМНЕ е просрбска партија!?И зошто би правеле фешта за рамковниот,дообјасни?

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.800
Поени од реакции
8.552
Можам да разберам дека кај ДПНЕ имаше омраза кон Србија уште при основањето на партијата (а таа ормаза се влече уште од „краљевината„, од историски познати причини и настани...), ама не можам да разберам дека ги симпатизирале косоварите...

Од кај и за што им била таа „љубов„?..
Не би рекол дека имале љубов кон Косоварите колку што имале љубов кон "стратешките партнери" Америка и ЕУ. Би се кладел дека во тие моменти мислеле и двајцата дека они ќе бидат интегрален дел од Американскиот план за регионот ( кој знае што се им ветувале) и ова е само првиот чекор. Потоа едниот го погребаа кога овој најверојатно сватил дека ги искористиле само и дека не биле ништо повеќе од пиуни.

Многу слично би рекол на пример како во 90тите, националистите и емиграцијата во Србија одеднаш биле изненадени дека Американците се против нив, наместо со нив.

Секогаш е истото буквално, Америка ти се "стратешки пријатели" и ти си нивниот шампион се додека не го почнеш срањето, кога ќе го почнеш одеднаш повеќе никој не се јавува на телефон а може и да станеш воен злосторник. Садам е друг добар пример.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.170
Поени од реакции
6.368
Чекај сега,комуњариве викаат дека сега ДПМНЕ е просрбска партија!?И зошто би правеле фешта за рамковниот,дообјасни?
Како не разбираш, овие од инфомакс со грујо се удбаши врховисти и антички србомани, а за љубчо и бугарите овие од дпне се србомани оти не се антички како што сака бугарија да бидат :LOL:
Се е тука заебано

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.677
Поени од реакции
2.777
-рамковен 2001 ....дпмне со бубе,доста,мрвката,трендафилов.......врховистичка фешта ,сметале дека 50 посто од работата ја одработиле да се поделит македонија од групчин за .....
-е сега дпмне со боксерот и негова тајфа ја нарекуваа просрбска партија бандата врховистичка на чело ЉГ....јас од комуњарите не сум слушнал освен од одметнатите врховисти

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.170
Поени од реакции
6.368
-рамковен 2001 ....дпмне со бубе,доста,мрвката,трендафилов.......врховистичка фешта ,сметале дека 50 посто од работата ја одработиле да се поделит македонија од групчин за .....
-е сега дпмне со боксерот и негова тајфа ја нарекуваа просрбска партија бандата врховистичка на чело ЉГ....јас од комуњарите не сум слушнал освен од одметнатите врховисти
Се сложувам со тебе за тоа дпне и ликовите, но никако да разберам што го мешате ВМК со нив, можеби за Чепреганов ВМК е нешто немакедонско но ние македонците немаме проблем со ВМК. Што е Врховизмот освен различен политички правец, и да е про бугарски правец дали за врховистите постои македонска народност и нација? се разбира дека постои, и што е тука проблемот? Во ВМК проблем гледаат само историчари од комунизмот па сега дури историчари од десницата имаат проблем со ВМК што е нон сенс.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.225
Поени од реакции
6.275
1696534272762.png

Kajgana Shop

На врв Bottom