Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
За денес браво за играчите , за стручниот штаб незнам шо да кажам ќе згрешам , ама мислам дека треба нов стручен штаб , значи не само тренер .

Цела утакмица бевме во игра ради одбраната и Гедбан , нападот слабо , некако на среќа индивидуално шо влегоја топки некако нема брзина и проток како шо треба и плус многу нелогично Павле да оставаш да решава напади на крај , а Кисум го забораја на клупа .

За Борзаш незнам шо да кажам мислам дека ни 20% не влечат од него , а по ова денес мислам дека ни од Тајник , иако првиот впечаток на припреми беше ок, првите утакмици официјални очај , денес малку живна.

Данецот и Стевановиќ се тотално непотребни во екипата , овај е таа екипа шо треба да игра, фали да ги вратат во ритам и да ги кренат Борзаж и Тајник , а за десен бек не знам дали можи нешто поќе од ова Петровиќ, ако не треба и чаре таму , не можи Цехте да издржи цела утакмица со високо темпо.

Ама по она што гледаме по потези на управата најверојатно не размислуват за друг стручен штаб , а и тешко за некое засилување , мада не знам и ако земат дали можи да игра .

Со ваква желба и борбеност и сите да ги изгубат не ми е криво, ова се бара на секоја утакмица. Јебига можевме и да поволен резултат, послем ваква игра неќам да барам виновници. Атмосфера всала 10/10 :sekcza:

norveski, danski, germanski i na kraj francuski shampion...
ovoj format na liga e mnogu potezok od vremeto na metalurg i vardar kade sto vo 6 ekipi vo grupa imase dve do tri razumni ekipi...
so dosegasnite ekipi mozi da igrame tolku kolku sto samite ekipi ke ni dozvolat...
a toa go napravi kiel denes...
i toa ne slucajno... malce se izgubija po patot, dva avioni, pa dva tri sati ugore udolu so bus gjavato, bukovo, mu se zede svesta malce...a tek ke pocni da studi
jiha bled na klupata zbor ne kaza, pola topki nad gol gi sutnaja...
ekipata prv pat pocna da pokazuva fizionomija, i da se gleda sto cini a sto ne...
tajnik ne e kiznaj sho ali e edinstven klasicen play...
taknovski e edinstven sto znae da protrca niz zona, i ako dobro se dozira moze da bide back up na play
na desen cehte petrovic toa e toa tolku imame, koga ne mozi da disi pojke cehte vlegva petrovic za ovoj zdiv da zemi...
ako se povredi cehte ni se eba mamata, a mozno e, go troshime mnogu
borzash e bombarder koj treba da se znae da se iskotisti, i ke bide toa I hope...
kisum e crnata ovca, i coekot sti ja gusi ekipata... samo mu go drzi mestoto na atanasievic i emilijan
desno i levo krilo po edno poluvreme za dvete opcii i nema dilema
pikeri i golmani rotacija vo zavisnost od mecot, dolga e sezonata, site tri opcii vo dvata slucai ne se na gaz da padnis no se kvalitetni...
strucniot stab si kara majkata sho ja zede ekipata... pelister bila i ke bidi edna od najteskite klupi vo rakometot
idis i odma ocekuvat barsa da ja tepas...
jovic e dve godini ostaren vo ovie dve nedeli
shunda sepak gi ima koncite vo ekipata...
dobro e sto site dobija sansa i ima nekakva rotacija koja ke ni se isplati na podolg rok...
ckembarite dominiraa, salata bese 90% full, 10% otidoa na razocaranite, so pravo...
ja molam upravata ko gospo ja molam, aman smenete gi kamerite od drugata strana... znaci ckembarite ni edna minuta gi nemase vo kadar...
38 godini najrakometna publika vo evropa, bevme i ke bidime, ama ne so ovaa sala, koja ja zgazna vremeto...
vreme e za rebrendiranje...

Пожртвуваноста и борбата особено во одбрана е за x10 пати подобра за разлика од двата дуели со Вардар и двете претходни кола во лш со Колштад и Алборг, се виде дека денес се во мечот и покажаја мадиња, то шо се бара особено пред битолската публика, а не да ги турнат гаштите уште не почнати :neetaka:
Бевме во мечот во игра за бодови се до промашувањето на Костески, а после то и избрзаниот напад на Атанасијевиќ, па и то тртлавото нивно на гол одбрани доста топки, сепак јас сум задоволен од играта за разлика од претходно, вака се очекува да се игра и на следните утакмици, сепак не е мала работа оние играчи на Кил да ги спуштиш под 30 гола....
Одбрана браќата искинаја :cuc: така се игра одбрана, секоја чест....
Напад од ко влезе Борзаш игравме некако послободно и поконкретни шанси за гол, треба повеќе минутажа да има, првото беше добар и Кисум, ама веќе кога го имаш Борзаш на лев бек, можи да изигра и на среден Кисум, па и двата да се во игра. Инаку Тајник и Нилсен ни се најслаби алки во тимот засега.....

https://www.gol.mk/rakomet/kako-chk...tim-tvrdam-deka-kje-osvoi-dve-domashni-tituli

Голема доза на оптимизам,,неочекувано и непотребно би рекол, по дебаклите со оние умренковците.
Само да не биди на крај на сезона пак иста слика како во Струмица и на 17.09., дури тогаш црни Драгоро нема да ве испери.:boksix:
Зато не летајте многу со изјавите, треба на терен да се излези и да се покажи квалитет.
Со фенси изјави, дека сме најаки, најубај, не тераме далеку, праксата ни го покажа то.

Значи можело да се игра, ако се сака нормално.
Да имавме малку подобра концепција шо играме во напад последните 15 минути ќе ги тепавме.
Изгубени беа Кил тоталка, на мускули ги изиграа последните 20 минути.
Очигледно беше дека не потценија и не очекуваа да дајме ниту минимален отпор.
Само ние не искористивме поклон иако пред нос ни беше.
Лоша тактика последни 15 минути во напад.
Го фрлија Павле во оган во напад, а детето немаше ни 20 минути изиграно во напад оваа сезона.
Во одбрана искина Павле, капа до под, како и Петар, дандало му го зедоја на Скипаготу ко застанаја на средина во второ да го бранат.
Си ја проба Павле среќата, со пас до пикер и брз удар, не помина и то е то.
Пеналот на Богдан, зицерот шо не смееше да го промаши Цветан ( каде бе дете со вакви удари. со кој играш, со РК Скопје?), овие 4,5 напади ја прекршија утакмицата.
А лесно можеше да биди далеку подобро.
Според мене требаше во последните 15 минути да се врати та постава од прво полувреме, Кисум или Борзаш , Танкосен, Цехте.
Далеку поконкретна во напад, ко шо беше уморна одбраната на Кил. ќе имавме појќе можност да напрајме некој вишок.
Вака брзавме во напад, во последните 10 минути сите напади ни беа без концепт, без идеја, ако помини-помини.
Не дека немаше проток на топка во второ, доста топки поминаја и за пикер и крила, ама во финишот ко требаше најпојќе паднавме
Фалеа тие можности за удар од далечина, немаме бек шутер шо ќе разбие од надвор.
Ако не се лажам, освен голот на Цехте во второ, и тој изнуден удар на Кисум во прво, се друго шо дадовме беше со влез на 6,7 метри или пенал.

Како и да е, секоја чест за борбеноста, залагањето, дадоа далеку над максимумот, посебно во одбрана, изгинаа сите.
Како и за атмосферата, чиста 10ка.:cuc:

Никој не очекуваше вакво издание, пријатно изнедување за сите.
Вака треба/ше да играт на сите утакмици.
Зато и Калифа можеше да го покажи потенцијалот. искина чоекот вчера, на грб ја носеше екипата. киклоп.
Слаб бил, ваков бил, таков бил, седете бе луѓе, кој слаб, класа голман е овај за наши услови.
Кој е подобар, Гогов од 61 ва?
Не можи да покажи голман потенцијал ако се заебава одбраната пред него, во тој случај ниту Ландин и Волф заедно да бранат не ти бркат работа.
А кај нас во дуелите со умренковците, одбраната на пасење беше.

Зато нека извлечат поуки од овај дуел, дека можат далеку појќе од ова шо го прикажаа досега, нека работат во иднина на подобување на играта.
Посебно на тие удари од далечина. ова важи најпојќе за Борзаш.
Дечкото треба на дополнителна настава да оди за скок шут да оформи и удар од далечина.
Порано Маковеј ко беше тренер 2001/2, имаше посебни тренинзи само за левиот и десниот бек, по 1 сат, шутој нон стоп.
Ко можеше тогаш од Ацо Јоноски и Митков да се изват бекој шо можат во дијагонала да годат, можи и од Борзаш итн,
Ама треба да се работи..
Има потенцијал ова екипа, само треба некој да го извај максимот од играчите.

norveski, danski, germanski i na kraj francuski shampion...
ovoj format na liga e mnogu potezok od vremeto na metalurg i vardar kade sto vo 6 ekipi vo grupa imase dve do tri razumni ekipi...

Вардар играше две сезони во сегашниов формат...

Шо се замарате со ќираџии, питачи, буљаши и останата багра од вукојебината. Нека си прај ќеф. Од толку пати наудолу шо е земен сега само си шепти, арно барем шо знај кај да прицни за смајле да му излези оти за брзо и то ќе заборај.

Има уште многу од сезоаната ама вака испаѓа десната страна и не е така лоша. Петровиќ заслужва да игра иако не е сосема играчки созреан заслужва секаква пофалба.IMG_2541.jpeg

Ево еден слободен плејмејкер за следната сезона?Овај, Ненадич или Безјак,а имало незадоволство во Магдебург кај тренерот не е чудно некој и од таму да ја збришит....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom