Пресвртница за Косово

• Креатор на темата Креатор на темата Vanlok
  • Време на започнување Време на започнување
Fun fact, кралот Ахмет Зог им го давал како подарок оваа црква на Македонија.
Па не баш на Македонија. Туку на СХС, во знак на добра воља кон Србите. Да не фалсификуваме историја сега.

Ja vratil potocno kazano.
Можел да не ја врати, ама ја вратил
Автоматски споено мислење:

Па не баш на Македонија. Туку на СХС, во знак на добра воља кон Србите. Да не фалсификуваме историја сега.
Ако гледаме од денешна перспектива им ја предал на македонците.

Ако гледаме од денешна перспектива им ја предал на македонците.
Поим немал тој за денешна перспектива. Ниту таа логика е апликабилна.

Фактите се следни. Типот бил премиер. Сакал добри односи со Караѓорѓевиќ. И му лупнал фелацио, му го поклонил манастирот како свадбен поклон на престолонаследникот. Му се исплатело после, Караѓорѓевиќ го исфинансирал во станувањето крал.

Инаку, збориме за истите Караѓорѓевиќ, што крваво го го загушиле Охридско-дебарското востание. А тој престолонаследникот е Александар, истиот на кој ВМРО му поклонило куршум во череп, во Марсеј.

Некој манастир, некој куршум. И 100 години покасно, пуно ќе ти кажува како ние сме ги сакале Србите, тие ги мразеле.

Денес бев во Свети Наум.Беше прекрасно луѓе од секаде.А внатре заедно во црквата Македонци,Срби и Албанци.Тивка црковна музика,духовен мир.Сите заедно упатуваа молитва до Бога и му одаваа почит на светецот.Викаат дека христијанството ги дели луѓето ама еве доказ дека не било така..
Албанците христијани се нормални луѓе.

Албанците христијани се нормални луѓе.
А ние што сме?

Јас нема да коментирам ништо, неутрален ќе останам ама и на двава поста одговорот е истиот:

https://denesen.mk/zakana-od-albanc...kedonija-se-nepozelni-na-plazite-vo-albanija/

еве што викаат вашите. А и да не ги барам сега цитатите на @gjoko-mkd и други кои биле во Албанија на одмор како магично нема соби за вас и косоварите како и што мислат за вас. Значи вашите зборам.

Јас нема да коментирам ништо, неутрален ќе останам ама и на двава поста одговорот е истиот:

https://denesen.mk/zakana-od-albanc...kedonija-se-nepozelni-na-plazite-vo-albanija/

еве што викаат вашите. А и да не ги барам сега цитатите на @gjoko-mkd и други кои биле во Албанија на одмор како магично нема соби за вас и косоварите како и што мислат за вас. Значи вашите зборам.
Imam pishuvani i porano,
Bev 2006-7 vo Ksanil, smestev na izlezot kaj super coek,katolik,prav domajcin .
Sedime na terasa i pod terasa vrvi glavniot pat i pominuvast dve BMW kosovari.
Se ispravi coekot preku ograda i vika, ta qifsha none, ta qifsha kosovar! i pokazhuva so rakata na vrat kako za kolenje!

E tolku Albancite si gi sakaa kosovarite ushte togash!

A dali Dardijan i & Co ce veruvast e nivni Problem!
I se nadevam ce smogni snaga i ce kazhi dali i ako se raboteshe za Katolik Albanec vaka ce kukashe !

Струја го потепала џандарот.
@puno
@Dardan-ia

Стварно збунет си бил.

Тоа е кога не разбираш јазици.

Убиениот полицаец бил во обично возило, а овие што ги гледаш на снимката се блиндирани и отишле на помош, меѓутоа и тие беа нападнати со золи.

Оваа снимка чисто заради Радојчиќ кој рекол дека немале намера да убијат полицајци, туку непланирано, а со оваа снимка се гледа дека плански пукале и поставиле заседа сите по ред да ги убијат.

Збунет ниеден.

Imam pishuvani i porano,
Bev 2006-7 vo Ksanil, smestev na izlezot kaj super coek,katolik,prav domajcin .
Sedime na terasa i pod terasa vrvi glavniot pat i pominuvast dve BMW kosovari.
Se ispravi coekot preku ograda i vika, ta qifsha none, ta qifsha kosovar! i pokazhuva so rakata na vrat kako za kolenje!

E tolku Albancite si gi sakaa kosovarite ushte togash!

A dali Dardijan i & Co ce veruvast e nivni Problem!
I se nadevam ce smogni snaga i ce kazhi dali i ako se raboteshe za Katolik Albanec vaka ce kukashe !

Абе дечко, оди во Охрид слушај како ги пцујат скопјани, не се брукај тука со такви приказки, луѓето секако се пцујат на еден или друг начин, селак, циган, влав, комуњар, бла бла бла.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom