Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.253
Поени од реакции
5.507
Муабетот ми е дека никој во никоја партија не е од идеали, сите се од интерес, така што и во дпмне врие од комунистички потомци и во сдсм врие од потомци на вистинските вмро...... измешани се работите максимално, ништо не значи тоа што некој носи некое презиме, пари го интересираат.
Можеби, не негирам...

Да се биде член на партија од лично-идеолошки побуди, можам да разберам. Менувањето на личната идеолошка определба а со тоа и менувањето членство по партии, не можам да го разберам, освен ако членот ја променил идеологијата и партијата само затоа што не му испаднал „куќниот есап на пазар„, односно од иделогијата и партијата не го добил „она„ кое го посакувал...па ајде сега, ќе се обиде на „дрго место„ нешто да „уќари„.

Кон членот @брмбрм се надоврзав со презимето „Проуѓер„, кое се среќава и кај второто/неоригиналното ВМРО, со цел да посочам дека е можно учество на членови од тоа „презиме„ и во денешното ДПМНЕ.
Автоматски споено мислење:

Со што би придонеле „недефинираните„ за зајакнувањето на било чија економија...посебно за „севернава„, која практично нема економија?...:pos:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.251
Поени од реакции
37.937
А да се постави нова анкета? Оваа е бајата веќе
@Zlatikevichius
1695729479923.png

Ете. Резултатите од старата анкета - погоре. Новата анкета е отворена и ќе биде така до 31.01.2024. Можните одговори малку изменети - направени се идентични со последната анкета на ИРИ:
освен опцијата: „одбива да одговори“. Тука ако одбивате да одговорите - едноставно одминете ја анкетата. :D

Гласањето е тајно, значи никој не може да види за која партија ќе гласате, никој не може да го измени гласот и нема увид во бројот на гласови без да гласа.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.070
Поени од реакции
4.120
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Искрено у целава каша во која се наоѓаме педерите се најмал проблем

Дури ако се иде по Тошовската "што више педери то више слободни девојки за нас" и у плус сме
apsolutno, problemot e shto sakaat vo domot da ni vlezat i na chelo da ni ja zalepat nivnata seksualna frustracija... i ova se malcinstvo lugje, nekoi tazni osameni iskompleksirani frustrirani lugje kako @Shakespear , ima normalni pederi i lezbejki shto si gledaat svoj zivot i ne se meshaat vo tugji...
nie shlajmov treba da go trgneme, drugite se ok.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.748
Поени од реакции
22.957
Прегледај го приврзокот 391983

Ете. Резултатите од старата анкета - погоре. Новата анкета е отворена и ќе биде така до 31.01.2024. Можните одговори малку изменети - направени се идентични со последната анкета на ИРИ:
освен опцијата: „одбива да одговори“. Тука ако одбивате да одговорите - едноставно одминете ја анкетата. :D

Гласањето е тајно, значи никој не може да види за која партија ќе гласате, никој не може да го измени гласот и нема увид во бројот на гласови без да гласа.
На сликава видовме за кој си гласал :icon_mrgr:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.251
Поени од реакции
37.937
На сликава видовме за кој си гласал :icon_mrgr:
Е добро де, тоа прашање беше: за кој ќе гласаш ако изборите се случат наредната недела. Тогаш бев изреволтиран од одлуката на власта да ги внесе Бугарите во Устав и не знам што друго и пишав дека ќе гласам за кој и да е, само тие да заминат во историја, а единствена можност за тоа да се случи е ДПНЕ. Тоа не значи ни дека ги сакам, ни дека ги поддржувам, нити сум член или симпатизер, ниту пак дека сега навистина би гласал за нив - подеднакво исти гомна се. Можете и да најдете мои мислења наназад што ќе го потврдат сето тоа кое го мислам за нив.

Патем, не сум 100% сигурен дали таа анкета беше тајна, ама и да беше, мојот глас не беше таен никогаш. ;)

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.176
Поени од реакции
6.381
Јас не ги подржувам левица, сум анти русија во конфликтот со украина, мислам дека русија секогаш била анти македонска, но можно е да гласам за нив поради револт кон дпне, 50% ќе ставам неважечко 50% ќе го бутнам за левица, зависи на која нога ќе станам.
А зависи и гегското однесување и дивеење.
Но и затоа што не им верувам на Левица, би сакал да видам што ќе направат ако имаат многу гласови, кога е бал нека е маскенбал, за сдс и дпне не гласам ни на сон.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.513
Поени од реакции
24.292
Јас не ги подржувам левица, сум анти русија во конфликтот со украина, мислам дека русија секогаш била анти македонска, но можно е да гласам за нив поради револт кон дпне, 50% ќе ставам неважечко 50% ќе го бутнам за левица, зависи на која нога ќе станам.
А зависи и гегското однесување и дивеење.
Но и затоа што не им верувам на Левица, би сакал да видам што ќе направат ако имаат многу гласови, кога е бал нека е маскенбал, за сдс и дпне не гласам ни на сон.
Sto pobogu uste bi sakal da vidis od Levica.
Malce ti se glupostite od sarenata revolucija.
Edno dobri 99.9999% clenstvoto na levica ti se bivsi sareni kurtoni, vklucitelno i toj nekapeniot Apasiev.
Posle site sranja koi se slucija kako rezultat na taa sarena revolucija treba covek stvarno da e pafnat od umot duri i da pomisli da glasa za niv, a ne pak da se doberat do vlast za da videl sto ke napravele.
Bog da cuva sto ne krepi zemjata :facepalm:

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Edno dobri 99.9999% clenstvoto na levica ti se bivsi sareni kurtoni, vklucitelno i toj nekapeniot Apasiev.
Posle site sranja koi se slucija kako rezultat na taa sarena revolucija treba covek stvarno da e pafnat od umot duri i da pomisli da glasa za niv, a ne pak da se doberat do vlast za da videl sto ke napravele.
ne be za ovoj kje glasame ti gluponjo epska
1695743097215.png

koga trebashe vlada da kutkaat ovoj na operacija otide, ti ebam semkata bitolska aj rechi pak deka levica e kriva

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.513
Поени од реакции
24.292
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Trkalo sareno levicarsko, kade vide deka aludiram da glasas za Mickovski.

Znaci kolku ograniceni tupi likovi se ovie random sareni kurtoni, toa cudo edno e.
Pa edna elka ima pogolemo Iq od random levicar, bukvalno.
tie se opciite glup, ili mickovski ili apasiev, se drugo e odroden izbor kao tebe, izrod kako sharenite shto site kidnaa vo evropa odkoa dojdovme na ova deredze i ne ostavija sami da se spravuvame. do dusha ti ushte si tuka i ti si zabegan :D

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.176
Поени од реакции
6.381
Абе јас се согласувам со тебе во се за левица, но некогаш треба да добијат повеќе гласови за да им умре хајпот кога ќе ја предадат државата, јас сум националист мене апасиев и неговите соработници ми се mortal enemies, затоа во ова времиња треба да им се извалка и нивното достоинство и нивната политика и идеологија, за националистички партии има време.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.513
Поени од реакции
24.292
Абе јас се согласувам со тебе во се за левица, но некогаш треба да добијат повеќе гласови за да им умре хајпот кога ќе ја предадат државата, јас сум националист мене апасиев и неговите соработници ми се mortal enemies, затоа во ова времиња треба да им се извалка и нивното достоинство и нивната политика и идеологија, за националистички партии има време.
Sekogas mozes za DUI da si glasas :toe:

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.176
Поени од реакции
6.381
Sekogas mozes za DUI da si glasas :toe:
Многу пати сум кажувал, најголема грешка на македонците е што не гласале за албанската опозиција во овие 30 години, не дуи, дуи се проблемот, а нивната опозиција е таа што ќе ги заебе албанците, но ние уште за еу мечтаеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom