Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 август 2023
Мислења
415
Поени од реакции
751
Незнам како може покрај толку многу групи Македонски во однос на 2 групи да ја претставуваат Македонија не само со клубот за кого навиваат туку и според навивачки аспект под македонско знаме односно албански поддржувачи низ регионот се познати имаат добри односи со дел од неколку навивачки групи од балканот се имаат едноставно оформено од политички аспект најиронично е што претставуваат закана кон Македонските групи а сите ние добро знаеме кој ги штити и кој им помага сепак секој што инвестира во навивачки план како во овие албански групи тоа се самите клубови не е се до политичка партија позади која стојат (мислам само на спортски и навивачки аспект) тие не треба да ПОСТОЈАТ се е убаво да се има меѓу нас навивање НО,доколку и ние како тифо сцена во државата а и во регионот доколку сакаме да бидеме добри познати и добар пример за во иднина мораме да ги искорениме козоебачите со самото тоа доста македонски групи ќе се запознаат со тоа.---(не сум некој што мисли да се отвара некаков конфликт или пак празен муабет само давам пример за добра навивачка сцена на некое следно ниво со добра организација каде што ние навивачите ќе одговараме и за репрезентација и за свој локален клу )-----Има доста навивачки групи океј не се јаки не се познати ама не се ни активни пред 10 години мнг екипи владеаа со во своите маала својот град имало некаква сцена од 1ва до 3та лига доста другарства и запознавање и ткн само има проблеми во секоја група што сака да извелече некоја било каква корист а не гледа да помогне за околината општеството!
Prvo i osnovno daj da bideme realni Albancite se del od ovaa drzava spored site zakoni spored ustav i nie mozeme ovdeka da si zborime kolku sakame, vise site sto rabotat drzavna,privatna rabota imaat kolegi Albanci i za 10tina godini od sega ke se menuvaat rabotite tek na podobro bar so normalniot Albanec a ne so toj sto so noz te bode zosto si Makedonec. Sekogas ke bideme kako navivacki grupi dusmani edni prema drugi radi mnogu raboti. No smetam deka iskorenuvanje e premnogu ako mislese bas na iskorenuvanje. I ubavo e da se digne svesta na site sto idat na tribina za da dozvoluvaat gostinski navivaci, inace vaka so primerot od rakometniot natprevar pomegu vardar i pelister dokazuvame deka stvarno ne sme za utakmici so dve grupi,(pa zamislete dali ke dadat gostuvanje so shkupi ili shkendija haha) da frlas baklji prema neutralna tribina kaj sto ima sekakov narod zeni deca moze i nekoj penzioner, najnormalno e deka ke ima zabrani tek dur ne se podigne kulturata do nivo na koe dolikuva da se ponasame kako narod.

Член од
1 октомври 2022
Мислења
78
Поени од реакции
343
Shverceri labavo vo Ohrid.
Vo OHER*.
Da gostuvaa Patkari ke imashe 200 akcii, e toa me iritira kaj nas koga treba megjusebe da se dokazheme mnogu sme silni.
CPB I FA megjusebe bi se ubile, ama koa treba protiv $, togas ehh Komiti neka mu ja mislat, nie nashite naselbi si gledame a taka i ovie od drugive gradovi mn glasni bea site koa dojdoa bugarine levski u SK, a koa doagjaat od Belgrad ekipi togash cela provincija prva e na tribina podrshka za brakjata Srbi.
Zhalno...

Член од
25 мај 2023
Мислења
64
Поени од реакции
132
Vo OHER*.
Da gostuvaa Patkari ke imashe 200 akcii, e toa me iritira kaj nas koga treba megjusebe da se dokazheme mnogu sme silni.
CPB I FA megjusebe bi se ubile, ama koa treba protiv $, togas ehh Komiti neka mu ja mislat, nie nashite naselbi si gledame a taka i ovie od drugive gradovi mn glasni bea site koa dojdoa bugarine levski u SK, a koa doagjaat od Belgrad ekipi togash cela provincija prva e na tribina podrshka za brakjata Srbi.
Zhalno...
Daj ne zezam ribari se picki vo dusata pukani zajaci site labavo se setaat niz Ohrid

Член од
3 март 2019
Мислења
145
Поени од реакции
647
Vo OHER*.
Zhalno...
Ти со твојов јузернејм, и со сликава сте еден школски пример за секој родител во нашата ни држава зошто дете се шљакат и воспитвит дур е мало. Зш ко ке дојт до прва прилика 11,12,13 години ќе почнит ко тебе да се понашат. Ке се претставуват Делчев, патриот, ќе го пишит охер, а всушност сакат да покажит македонштина и колку сме ние поделени како нација. Патетика жива од чоек, ко ќе станиш и ко ќе си се опулиш во огледало и ќе си речиш "море шо лајно сум". Биди ми поздравен.

Da ne mu se fati glasot na pedercinava skopski ne se slusaat nekako od ko vlegoa ckemarite
Од шо си мудо, од дома ги решаваш работиве чкемос јак.

Член од
27 ноември 2021
Мислења
61
Поени од реакции
373
Daj ne zezam ribari se picki vo dusata pukani zajaci site labavo se setaat niz Ohrid
Пичките од Охрид гостивет сегде, за разлика од мажиштата од кавадарци.
И дај не го тупете секој викенд зошто Рибари не нападнале, зошто се пички, лабаво е низ Охрид, досадни ви се муабетиве. Ви пишав погоре еве сеа пак, излезете од то селото кавадарци.

Последно уредено:
Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
Vo OHER*.
Zhalno...
Како ке нападнеш цела група организирано дојдени со бус со полиција од скопје ?
Кога доаѓаат приватно им бутнаа мајца шверцери и дукс балисти , рибари се помала група и неможеш да очекуваш акции на цела група организирано дојдени .
Фа и цпб се тепаа да ама не заборавај дека и имаа доста тепачки и со шверцери имаше и влагање во чаир ....

Член од
12 септември 2016
Мислења
106
Поени од реакции
502
Нашава сцена со точно четврт акција по сезона, некако многу мангупи ваѓат вака на слепо по форуми;)
Сте се запнале за Рибари, а секоја сезона имаме преку 10 гостувања па и во приватна режија неколку души, ни пријавени ни со полиција, поминуваме со точно 0 напади, така да хулигани, одморите малце од форумов.Нит коментираме, нит се мешаме во туѓи дворој;)

Член од
15 јули 2022
Мислења
11
Поени од реакции
16
Se ova ke si vo pravo ako ne ziveeme vo teska nemastija vo koj od 50 poznanici koj sme vo kontakt znaeme site deka 40 duzat na lihvari ,krediti, brzi krediti a tie 10 krpat kraj so kraj, da ne zborime za penzionerite koj nemozat ni za lekarstva da se snajdat… taka da vo ovaa nemastija edinstveno tie sto se pravi Vardarci i Komiti ke odvojat i da platat, drugite se onie sto imaat odvisok. Taka da jas ne krivam nikoj ednostavno znam site kakov zivot ziveat i ne treba da go krivime ovoj siromav napaten narod sto raboti za 20000 a kafe da ispies vo kafic e 140 denari vise da jades uste 300 otidoa, nemoze da se najade ke daval karta za Vardar… tuku kaj se golemite firmasi? Sto tezat milioni? Kaj se tie e prasanjeto a ne obicen narod sto prezivuva poslednite 2 nedeli od mesecot…
Големите фирмаши не постојат кога е Вардар во прашање,а тука се и поранешните "големи" спортисти како на пример копитото Панчев,или на пример град скопје шо намерно бегаат од одобрување на буџет за Вардар едноставно брат сите се против нас,не само против Вардар тука ќе ги ставам и сите Мак клубови,сакаат да уништат се што е Македонско а ние не смееме да го дозволиме тоа и учекувам повеќе мобилизации од сите навивачки групи,за инат на сите пак да ја оживееме Македонштината во НАШАТА држава

Член од
27 ноември 2021
Мислења
415
Поени од реакции
4.378
Колку Рибари шо имеТ акции ретко кој на наше ниво!
Само во последниве 4 месеци се одземени над 12 реквизити во Охрид.
Во Охрид се слечени голи, и Балисти и Шверцери, и последно Литванците како посериозна приказна настрана од Мак групите.
На ова гостување едноставно немаше шанса, дојдоја со голема пратња и така си заминаја.
Предходно пред еден месец, Балисти и мајца му се одзеде и бегаја од екипата на Рибари шо ги нападна.
И зато олабајте со нас!
Од град од сила со 35/40 илјади, и група шо бодрит 2 клуба и фудбал и ракомет и одработвит 80% од гостовањата РИБАРИ се пример за релативно супер група!
#Живели!

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.569
А вие па во Битола демек се утепавте од напад и акции прптив други навивачки групи , ви дојдоа и Комити , Фемили и Рибари на ракомет лани 0 напади :cool:

Да не заборавиме Ламбе пеачот ви го бранеше клубот со Бугариве , а во Охрид како што знам имаше напад против отварање на бугарскиот клуб ..

Член од
11 април 2023
Мислења
2.167
Поени од реакции
7.285
Ckembosi utre slavat 38 godini postoenje,iako sme rivali da im cestitam neka im e sreken rodendenot i podobri izdanija vo idnina.:)
Ocekuvame izvestaj utre iako ja bojkotiraat temava.
Ke bidam prisiten rabotno vo Bitola pa moze da pocastite pivo vo Pajton :pijani:

Член од
25 август 2023
Мислења
415
Поени од реакции
751
Големите фирмаши не постојат кога е Вардар во прашање,а тука се и поранешните "големи" спортисти како на пример копитото Панчев,или на пример град скопје шо намерно бегаат од одобрување на буџет за Вардар едноставно брат сите се против нас,не само против Вардар тука ќе ги ставам и сите Мак клубови,сакаат да уништат се што е Македонско а ние не смееме да го дозволиме тоа и учекувам повеќе мобилизации од сите навивачки групи,за инат на сите пак да ја оживееме Македонштината во НАШАТА држава
Proektot na anti Makedoncite: unistuvanje na Vardar kako posleden Makedonski nacionalen simbol, zosto koga Vardar ima uspesi Makedoncite se slozni, primer liga sampioni Vardar koga osvoi 100 000 narod na plostad ne im se svigase na dusmanite nasi sto se sega na vlast.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom