Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 август 2023
Мислења
415
Поени од реакции
751
Спасителу побарај го спасост во играње друштвени игри со пријателите, прошетка за викенд, пронаоѓање на сопствено хоби пошто за навивање не те бива.
Некој вас ве копирал? Дали сериозно мислите дека некој свесно ќе копира група која дословно звучи како јутјуб микс направен од навивачките хитови на балканските групи. Од оваа глава луда секаде ќе урла до кец у Нишу, ало слушај управа, само борбено. новосаџани, и она со чаршија беше од некого копирано ама не ми текнува само. Види им ја оградата ќе ја процениш групата. комплетно штампани знамиња, нормално дизајни кој можеш да ги најдеш само ако напишеш ултрас на гугл. За некој да те прекопира, треба да имаш сопствена креативност која вие не ја поседувате немате една единствена работа која е комплетно ваша и која се истакнува од другите и никој никогаш не ја видел. Не сме ни ние бог знае што на креативен план, ама барем нашите фонтови ги изработуваме сами или се недостапни за другите групи. нашите знамиња се изработени рачно и врз база на старите знамиња со ист стил правиме нови. Нашата инспирација се базира од самата група, клуб и град не од интернет и помодаство. Нашите човечиња кој ги користиме се уникатни односно изработени од наша страна. Расчистивме со Енди Кап, расчиствиме со карирано, војничко и се што е илјада пати видено на 200 трибини.
Potpolno si vo pravo mislam deka sekoja grupa treba da raboti na kreativnost,jas smetam deka site stari pesni vo Komiti kako moja navivacka grupa poleka poleka da se iskorenat treba.(osven himnata sekako)Pesni kako lele kakva radost e treba da se forsiraat i slicni sto digaat atmosfera sto se vika trans na tribina a i site komplet navivacki grupi vo Makedonija se katastrofa so pesni ubavi, bi gi izdvoil Family za taa rabota bea manjaci,predobri.

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.871
Поени од реакции
9.935
Последен мој коментар на темата, доста ме спомнувате.
Прегледај го приврзокот 391690
Ова ти е исто ко Енди Кеп, за кое членови се имаат изјаснето дека не е измислено од нив и дека е универзално.

Патем, ова се човечињата за кои @Шон Спенсер пиша дека се уникатни, изработени од тимот на Комити задолжен за креативниот дел. Ако грешам нека ме поправи. :)

Последно уредено:
Член од
11 април 2023
Мислења
2.167
Поени од реакции
7.283
A dali nasiot junak gachevski od afteri imase dojdeno? Sto bese ova deneska be za ova kutek se jade nesmee da si dozvolat vakvo zaebavanje ne im e ova maalski natprevari pa ke igrame kur , ova ne e dozvolivo ovie deneska go brukaa dresot , edno dodavanje nemozat da vrzat… katastrofa
Se na mesto,ama ovie komentari vo tema FK Vardar ova e navivacki grupi ,nema tuka tolerancija za vakvi komentari toa sto si go pisal ke ti bide izbrisano.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
ама барем нашите фонтови ги изработуваме сами или се недостапни за другите групи.
Толку беше и од ова :). Кореографијата денес ви е изработена со фонт Taurunum, или во превод, фонт крстен по денешен Земун, Србија. Имено, фонтот е изработен од страна на навивачката група во Земун, Taurunum Boys (преку З.К и Н.К), за свои потреби, подоцна објавен на интернет. Кажав дека не коментирам повеќе, ама да се надоврзам на муабетот од вчера, морав. Поздрав.

КОМИТИ ЗАПАДФ.jpg

cck

Член од
21 септември 2023
Мислења
14
Поени од реакции
63
Толку беше и од ова :). Кореографијата денес ви е изработена со фонт Taurunum, или во превод, фонт крстен по денешен Земун, Србија. Имено, фонтот е изработен од страна на навивачката група во Земун, Taurunum Boys (преку З.К и Н.К), за свои потреби, подоцна објавен на интернет. Кажав дека не коментирам повеќе, ама да се надоврзам на муабетот од вчера, морав. Поздрав.

Прегледај го приврзокот 391768
Sea ako kazes od kaj e covekot od koreoto stv najpameten si

Член од
25 април 2023
Мислења
11
Поени од реакции
29
Ова го заборави, има уште вакви

Attachments

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.892
Каква е играта на ФК Вардар, топ бројка, навивање и топ корео.
Со оглед на тоа што финансиите на групата се насочени кон водење на клубот, затаивме со кореографии последно време.

Тешко се навива кога тимот дури и во дербито на дното не може ни да шутне кон гол. Убедливо најслаба екипа, а најдобра бројка и најдобро навивање имаме.
Барем една шанса да направиме автоматски навивањето ќе биде дупло појако.

Со оглед на тоа што скоро сигурно одиме во втора лига, со мала надеж за светла иднина, ќе си остане да однавиваме за наш мерак.

Пак ќе кажам, додека се споредуваме со другите најсилни групи од соседството, не знам дали некој од нивните најсилни тимови има вакви дупки од по 5-10 години живуркање, без никакви шанси за пласман во европски натпреварувања.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.167
Поени од реакции
7.283
Moznost za Lozari sledna nedela da gostuvaat vo Skopje ,timot so koj igra Tikves nema nikakvi navivaci sami ke bidat na tribina.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.231
Бидејќи се бара влакно во јајцето за секоја кореографија, акција, маркетинг, потег на Комити, и се оспорува се она што го прават, да видиме викендов како поминаа двете групи што најмногу ги критикуваат Комити, а немаат направено вкупно заедно колку една сезона на Комити:

1834167A-22B6-495B-BB30-8109D3865CE9.jpeg
Домашна утакмица против Караорман, бројка дури и под мизерно ниво, повеќе луѓе отидоа минатото коло на утакмица на Тиквеш против Вардар него ли во Гевгелија или денес против Караорман дома.

F6815918-8902-4755-A5B2-A20C36E1DA11.jpeg
Домашна утакмица против Брегалница со противничка навивачка група, баш ме интересира колкава ќе беше бројката да гостуваше Струга ТЉ или Брера. Ставив слика од крајот на утакмицата, за разлика од вас каде што ставате слики од пред почетокот, на уште не влезези целосно сите навивачи.

И ова е само едно коло после утакмицата со Вардар. И што треба сега да пишам za kogo se berite?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.094
Поени од реакции
74.892
Screenshot_20230923_163728_YouTube.jpg Screenshot_20230923_163814_YouTube.jpg

Не знам каде си ги нашол сликите од Чкембари, ова е вистинската слика.
Првата е на полувреме направена, ама и прртходно е истата слила, празен стадион. Горе беа напикани Чкембоси, најубаво се гледа на втората слика од моментот кога израмнија на 1-1.

Треба ли да ставам слика со Мулти Есенс кога играа ракомет во домашно првенство? Нема 40 луѓе во цела сала.

Порано се смееја РК Вардар ни родителите не ги гледале. Викав ќе играте во Европа некогаш, ќе газите во домапно првенствот, ќе видам дали тогаш ќе оди некој да гледа веќе решени утакмици. Се смееја, ракометен град ово оно :)
Абе Топлинка бееее, светлосни години биле пред нас за гостувања...
Дали некогаш сте биле повеќе од 200 луѓе на гостување, а да не било против Вардар или некое финале (патем и сите тие се против Вардар)?
Дали некогаш на ракометно гостување (во последниве 15тин години, за претходно не знам) сте биле бар 200 луѓе (па и над 100), а да не било со Вардар? И на кошарка во Скопје со МЗТ немате дојдено над 50, а на ракомет може само против Вардар некогаш да сте дошле околу 100тина луѓе. Во Кале исто се појавувавте во мизерна бројка.
Батали финалиња на купови кога се пали публика, зборуваме за нормални натпревари.
Па освен на таа утакмица со Вардар, со никакво гостување во ракомет не можете да се пофалите. За волја на вистината и клубот ви беше слаб, ама сепак, нели тоа ви е примарен спорт.

Се кладам дека нашено гостување против РК Куманово кога отидовме 4 автобуси во 2011 (ваљда тогаш бешр) е побројно од било кое ваше на ракомет (а да не е финале на куп или протов Вардар).

Кога правиш споредба за минатата година.
Како прво, вие гостувавте во неработен ден со отстапена ЦЕЛА ТРИБИНА, со дадени карти колку што ќе дојдете. Со тоа и имавте гага превоз до Скопје, затоа што лесно е да најдеш некој да те вози кога имаш обезбедено карти.

Вие нас не дупчевте до последен ден. Ќе има карти, нема да има, па 100, па 50, па 150, е така братко никој не сака да те вози на гостување. Види со какви комбиња одиме на гостувања последната година, само шпонцине што возат за Свиларе и Кондово се нафаќаат да не возат. Единствено за првото гостување за Битола ни беа дозволени два автобуси, не затоа што толки сме барале, туку затоа што толку карти добивме.
Како второ, нашите гостувања во Битола беа во најбош термини.
На првото гостување бевме во работен ден (среда ваљда) на утакмица на која моравме да тргнеме во 2-3 попладне. Кој сакаш да ти дојде во таков термин? Моравме слободни денови да земаме, а до ден пред утакмица не се знаеше дали ќе не примите затоа што мвр правеше притисок за да нема гостување. Немаше доволно место по автобусите, дел моравме со коли да одиме.
Втората утакмица беше на ден први мај, на продолжени викенди, ако не се лажам и Бајрам беше тие денови па 4 дена беа неработни. Па 500 луѓе не можеш во Скопје да најдеш тогаш, а не па некој да ти оди на гостување. И тогаш беа исти проблеми со превозот. Само ден претходно групата гостуваше во Струга со Воска, што е дополнителен трошок.

За финалето во Кавадарци, едвај се најдоа 7-8 комбиња, се изнапикаа дупло повеќе луѓе од капацитетот, плус со коли имаше барем 40тина луѓе. Тие што беа помлади на собирот, останаа во Скопје од што немаше место. На врата не не пуштаа без карта, со инциденти се влезе, што значи и тие што дојдовме можеше да не влеземе. Вас ви најдоа Лозари карти, цел горен дел во беа кавадарчани, дремеа во црните маици.

Дали некогаш сте отишле бар 200 луѓе на фудбал во Кратово, Струмица, Кичево, Прилеп, Охрид, Радовиш, Терово, Велес, а да не било финале или против Вардар?Прегледај го приврзокот 344674Прегледај го приврзокот 344675Прегледај го приврзокот 344676Прегледај го приврзокот 344677Прегледај го приврзокот 344678Прегледај го приврзокот 344679Прегледај го приврзокот 344680Прегледај го приврзокот 344681Прегледај го приврзокот 344682Прегледај го приврзокот 344684Прегледај го приврзокот 344685
И уште чекам одговор, година дена.
Мене ми е интересно ко ќе речат секоја група имала подеми и падови, па демек ради тоа биле малкубројни.
Реалноста е дека они од 2000 па наваму констатно се во ваква бројка, со мали блесоци.
Секоја чест што во овие години сигурно има бар 10-15 што редовно одат и им ја држат групата да опстојува.

Се тоа океј, ама нека не ми глумат лудило да бараат влакна во јајцето и тука и на фб и да се клештат на секој пост на Комити тоа дечурланата нивна што никогаш не била на гостување.
Не ни очекувам дека со Караорман ќе бидаѕ 150 луѓе, само будали може да навиваат на такво мртвило. Али преглупо е кога си на трибина во бројка од 30 души, да коментираш на секој пост за Вардар или на самата страна на Комити и да се потсмеваш на константна бројност од 100+.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.960
Поени од реакции
41.231
Од нивниот официјален пејџ на ФБ е сликата.

Вардар барем газеше во Европа па домашните утакмици не беа толку атрактивни, освен со Металург и Пелистер. Овие боксерска вреќа се во ЛШ, губат по 15 разлика на секоја утакмица, а се понашаат како да имаат освоено 10 ЛШ титули по ред.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom