Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Јас незнам како професоров не разбира дека сам се донесе во оваа ситуација и сите во државава да му се смејат, колку треба да си политички неписмен за да знаеш дека ова ќе ти го направат, да бидеш претседател на партија, ти лично да си бираш луѓе кои ќе бидат на листа на пратеници, да аминуваш се што прави власта како пописот и сл, и на крај едни комуњари да направат од тебе будала и карикатура на векот, до толку да неможеш да ги предвидиш состојбите, или можеби и за тоа е поставен... но е жално што чесни луѓе што ги познавам му веруваат, а за клиентелстите се знае тие не се разбираат во политика туку во газолиз.
Претседател на партија со демек најмногу гласачи се расправа на фејсбук утре може ќе се јави и во здраво македонија да му се исповеда на Роберт.

Што било со прасево на Телма знае некој? Чему овој плач од страна на Боби?

Работава испаѓа, немојте да прашувате незгодни прашања да не се вратат ВМРО да не тепаат. :icon_lol:

АБЕ САМО СТАПОТ ЗА СЕКОЈ НОВИНАР !

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Тоа воопшто не го амнестира ДПНЕ, ама баш воопшто. Исти кур сте вие вмровците и сдсмовците.
Ne e toa poentata deka pravdam nekoj ili amnestiram tuku deka i vie ste isti kur, duri i pogolem grev na dusata imate i od ednite i od drugite, a se pravite tuka cvekinja za mirisanje.
Pogolemo dno od ljuge od sarenokurtonovcite ili po novo levicarite ne postoi na ovie prostori vo pobliskata istorija. Em shuti em bodat. SDSM se majka tereza za vas sprema toa kolku sranja se slucija blagodarenie na vas.
I vekje koga si tuka posto ona shupelkata astraliska tri cisti nema, sto ke kazis za vasite 49 pratenici na koi im dadovte mandat i koi isto taka glasaa za promenata. Pamtis deka si gi glasavte taka ili treba da vi ja osvezam memorijata kako slavevte togas. Samo da ne bidi posle sto sum kreval raka :sneaky:.

И дали тоа чувено ВМРО го спаси од пропаст мртвиот СДС у 97 минута судиски продужетци!

Нека кажат овие од дпне како сеуште никола груевски и сашо мијалков имаат влијание во нивната партија и некои пратеници ќе гласаат за измените, кој ги одбираше кандидатите за пратеници ако не Мицко?

Чим почнаа пратеници на дпне да одат по интервјуа и да се колнат дека нема да гласаат се знае колку е саатот, кога ќе се сетам за преспа тие осмината какви статуси и изјави даваат на ден пред гласањето, колнење во се најмило македончишта, оној мукоски херој го правеа ден пред гласањето и оп си гласаа.

Последно уредено:
Конечно Мицкоски, после 6 години бивање лидер, се охрабри да влезе во директен судир со некого. Фала курцу.

Со кого е Мицко во судир? Со Грујо?...

Она кое ми е најтрагикомично кај ДНПЕ е:
- губат избори,
- менуваат раководсто,
- одбираат водач,
- новоодбраните се оградуваат од претходното им раководство (немале ништо со нив/со претходниците?...), иако истите можеби и се „нафатирале„ од нивните претоходници.

Со кого е Мицко со судир? Со Грујо?...

Она кое ми е најтрагикомично кај ДНПЕ е:
- губат избори,
- менуваат раководсто,
- одбираат водач,
- новоодбраните се оградуваат од претходното им раководство (немале ништо со нив/со претходниците?...), иако истите можеби и се „нафатирале„ од нивните претоходници.
Ако, тоа е многу забавно за гледање. Антонио Милошоски плука по Никола Груевски. После 25 години плукање зад грб, конечно собраа храброст нешто да кажат јавно.

Ако, тоа е многу забавно за гледање. Антонио Милошоски плука по Никола Груевски. После 25 години плукање зад грб, конечно собраа храброст нешто да кажат јавно.
каков судир какви бакрачи... ,,судирот,, е по наредба на Груевски, тоа е провиден тактички маневар за да се изведе гласањето за уставните измени, мора да се инсценира ,,судир,, после кој одреден број пратеници ке ,,му забијат нож во грб,, на Мицко. На тој начин сметаат дека ке ги ублажат последиците по партијата после гласањето на уставните измени. Математиката им е од една страна Мицко да испадне чист на избори, демек останал на зборот дека нема да дозволи уставни измени ама ете не е крив што има предавници а од друга страна ете Грујо и предавниците ке ги нема повеке во партијата... затоа луѓе гласајте за мицко, он е со чис образ... А за грујо и пратениците кои ке треба да ја носат етикетата предавници има резервирано солидна сума парички свртени од буџетот па преку бехтел и енка...

Ако историјата се повторува едвај чекам да помине гласањето и да ја читам изјавата на Агатангел :oeoeoe:
Автоматски споено мислење:

каков судир какви бакрачи... ,,судирот,, е по наредба на Груевски, тоа е провиден тактички маневар за да се изведе гласањето за уставните измени, мора да се инсценира ,,судир,, после кој одреден број пратеници ке ,,му забијат нож во грб,, на Мицко. На тој начин сметаат дека ке ги ублажат последиците по партијата после гласањето на уставните измени. Математиката им е од една страна Мицко да испадне чист на избори, демек останал на зборот дека нема да дозволи уставни измени ама ете не е крив што има предавници а од друга страна ете Грујо и предавниците ке ги нема повеке во партијата... затоа луѓе гласајте за мицко, он е со чис образ... А за грујо и пратениците кои ке треба да ја носат етикетата предавници има резервирано солидна сума парички свртени од буџетот па преку бехтел и енка...
Баш напротив Мицко тешко дека ќе остане чист без разлика дали дојде на власт или не, туку Груевски ќе има рејтинг до плафон после овие циркузи, веќе приказната на Груевски е многу по веродостојна од таа на Мицко.

Колку е јако да си Таче, да те оправаат со мејл комуникација како делиш миљони од телекомите што за себе што за мито, а луѓево да зборат дали Грујо или Мицко бил поголем предавник.

Конечно Мицкоски, после 6 години бивање лидер, се охрабри да влезе во директен судир со некого. Фала курцу.
фејк драма за да се одвлече внимание и да се намали негативно мислење за изгласаниот закон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom