Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Во диспечерска фирма немаш просек 700 евра плата?
Знаеш ли што пишуваш, јас разбирам да мора да лупате глупости тука по цел ден, ама барем малку допир со реалноста имате?

Диспечер кој води од 4 до 7 камиони, во фирма каде не е задолжен со регрутинг, одршка, безбедност (safety) и други сектори, од 2 поручек до 10 вечер зима минимум 60 илјади нето плата. Тоа е да не работи во смени и да ги држи тие камиони.

Вработен во диспечерска фирма кој се занимава со брокерство и регрутација зима минимум 20% повеќе од тоа претходно.

Вработени во одршка и поправки и безбедност (safety) зимаат најниска плата, и тоа не може да биде под 35 илјади, и овие се сметаат за дежурни служби.

Пак ќе кажам, во ред е да сте на норма, како тие лудаците русофили во другата тема, ама пишувате за работи кои воопшто нит ги знаете нит се биле со нив во допир. Јас имам од поширока фамилија дури 7мина вработени во вакви фирми. Терајте си политика и пропаганди, ама со усул малце.
Бубањ ти ли се ?! Ако не си ти ова ,не знам :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

i sto sakas da ne ubedis so ovie podatoci za dispecerski plati? deka se zivee podobro, deka mladite imaat sansa, deka imame drzava vo koja ima sistem?
premier, predsednik, 3 ministri i uste minimum 20 dusi protokol se vo USA, od Afrika ne doagjaat zaedno kako ovie nasive, najverojatno baraat uste rabota za dispecerki firmi (pendarovski) ili uste krediti za fotovoltaici (kovacevski) pa morale da odat zaedno...
minatata nedela imase saem na kaskaval nekade vo Italija, samo tamo ne otide premierot, ne promasi nisto drugo, nema nedela da ne e na pat nekade, klasicno beganje od rabota i problemi.
komunistite kakvi takvi ni ostavija nekakva drzava 91, ovoj nivniot potomok i semejno i kako covek sto vodi partija koja se proglasi naslednik na komunistite, gi unistuva i poslednite elementi na bilo kakov sitem koj kolku tolku postoese.

i sto sakas da ne ubedis so ovie podatoci za dispecerski plati? deka se zivee podobro, deka mladite imaat sansa, deka imame drzava vo koja ima sistem?
premier, predsednik, 3 ministri i uste minimum 20 dusi protokol se vo USA, od Afrika ne doagjaat zaedno kako ovie nasive, najverojatno baraat uste rabota za dispecerki firmi (pendarovski) ili uste krediti za fotovoltaici (kovacevski) pa morale da odat zaedno...
minatata nedela imase saem na kaskaval nekade vo Italija, samo tamo ne otide premierot, ne promasi nisto drugo, nema nedela da ne e na pat nekade, klasicno beganje od rabota i problemi.
komunistite kakvi takvi ni ostavija nekakva drzava 91, ovoj nivniot potomok i semejno i kako covek sto vodi partija koja se proglasi naslednik na komunistite, gi unistuva i poslednite elementi na bilo kakov sitem koj kolku tolku postoese.
ako mu replicirash na nakazava, ne mu crtaj, toa im e poentata od cel tekst kje se fati za neshto shto moze da go spinuva za narativata da bide druga mesto taa shto treba a taa e deka treba da go brisheme podot so vakvi idioti...

грујо значи ќе ја шитнел Македонија на Бугарија само да се врати. Богами не очекував ова од него.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Знаеш ли што пишуваш, јас разбирам да мора да лупате глупости тука по цел ден, ама барем малку допир со реалноста имате?

Диспечер кој води од 4 до 7 камиони, во фирма каде не е задолжен со регрутинг, одршка, безбедност (safety) и други сектори, од 2 поручек до 10 вечер зима минимум 60 илјади нето плата. Тоа е да не работи во смени и да ги држи тие камиони.

Вработен во диспечерска фирма кој се занимава со брокерство и регрутација зима минимум 20% повеќе од тоа претходно.

Вработени во одршка и поправки и безбедност (safety) зимаат најниска плата, и тоа не може да биде под 35 илјади, и овие се сметаат за дежурни служби.

Пак ќе кажам, во ред е да сте на норма, како тие лудаците русофили во другата тема, ама пишувате за работи кои воопшто нит ги знаете нит се биле со нив во допир. Јас имам од поширока фамилија дури 7мина вработени во вакви фирми. Терајте си политика и пропаганди, ама со усул малце.
Пишав дека е поголема платата во рудниците и дека далеку побројни се вработени во рудници и каде што се внесуваат доста пари во буџетот и за жал на доста начини се рекетираат одредени рудници од разни комуњари посебно овие рудниците кои бугарите ги држат. Незнам каде ги вадиш тие 700 евра кои никаде не ги спомнав ама овој патерн на свесно избенгување и носење во друга насока на темата го имам Х пати сретнето и во живо и по твитери и форуми.

Ти се јави за ИТ и незнаеш на кој фала да кажеш за подемот за тоа,татистика за иселување беше темата на разговор каде ти бладаше има стагнација, а и нема политичка заднина. Имаш бројки и се ама немало политичка задинна и диспечерските фирми спречиле иселување. Тоа што никој не ти се иселува во твоја околина зашто дошол живот не значи дека народ не се иселува. Ти објавиле 50000+ во Германија се иселиле лани ти пишуваш нема политичка заднина и стагнација на иселување. Стагнација нема, иселување во поголем дел од секогаш од политичка заднина или последици од нашите политичари. Единствено нешто што за мене е сомнително е преголема бројка од 50 000 да се иселат само во Германија посебно затоа што доаѓа од некој шконтарски институт.

Ако треба мене прв нека ме затворат, само Македонија да ја остават. :angel:
А што бега тогаш Фетула Ѓулен? ако овие демек прогресивни се толку јунаци што не лежат во затвор? туку они имаат имунитет даден од бога, можат да поседуваат и пуштаат во оптег незаконски снимки, да прават изборен инжењеринг и тн.
Грешката на Грујо не е неговото бегство, неговата грешка е што не владееше.

Службите: Ајде малце да се занимаваме со Груевски народот да заборави на Мицковски и неговото гласање.

Последно уредено:
А што бега тогаш Фетула Ѓулен? ако овие демек прогресивни се толку јунаци што не лежат во затвор? туку они имаат имунитет даден од бога, можат да поседуваат и пуштаат во оптег незаконски снимки, да прават изборен инжењеринг и тн.
Грешката на Грујо не е неговото бегство, неговата грешка е што не владееше.

Службите: Ајде малце да се занимаваме со Груевски народот да заборави на Мицковски и неговото гласање.
А ти го браниш пошто избега? Леб и паштета да не јаде во Унгарија од што му е мака него за Мк?
Работава ама имало и други низ светот што бегале. Абе имало али шутракот едно збореше сосема друго направи.
Буквално исто како Заев копитото, кој ветуваше дека нема да го смени името па го смени.

Реалноста е неќеше да го смени името и да го реши спорот со Грција, Америка силно притисна ние да влеземе во НАТО а тој си го одработи своето, даде 8 пратеници и избега.
Тоа што он нема кичма и ги намести обичните луѓе да лежат затвор наместо него си докажува дека е една обична мивка,говедо, плашливец, патриот на батерии...
Ни затребале нас неговите текстови на фејсбук за Македонија. :гомце:

Значи уставни измени ќе има, па Мицко бара виновник.
Патриотот се враќа дома, леси си доаѓа дома. Професорот криви друг. На крајот од денот караванот си врви кучињата лаат.
Продадени души по 10000000090 пат

Лажат друже. Сакаат да ја загрозат нашата евроатланска иднина и да не стават со Русија. бљак

На избори ќе видат народот дека е за патот на слободата и демократијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom