Најпаметен си мајке ми. Најневидлив такоѓе, ко амерички носач на авиони си невидлив.
Не вадиш никаков став, не тврдиш ништо, скраја да е, исклучиво јадеш гомна за сите без да изнесеш свој став. Кај нас у Велес таквите ги викаат "паметно пиченце" или "пичка под кошула". Не знам кај Вас како ги викаат.
Па уште и Јамајка го цитирал ѓоамити него му се обраќа. Јамајка е за тебе поим за соговорник, спротивставени ставови или не, држи дискусија и почит према соговорникот.
Ти генерале шо муабет држиш? Шо ставови изнесе ти? Лит сарказам и лажно чувство на надмоќност?
Кои се твоите ставови пиле? М? Што имаш ти на темата да кажеш?
Абе и однародените во една држава порано ги стрелаа јавно, камо нешто друго па ете гледаш ти здрав, прав, читав си, ништо не ти фали. Си служел таму на некоја армија во некоја држава (сега истата нажалост не постои, северни сме), си тераш сега тертип на шо и да си тераш приватно (не тоа предмет на расправа) ама на форум застапуваш ставови на некој кој матер му еба (нормално заради интерес) на редум држави во светот.
Секако под прикриената неутралност.
Дај барем не го дрви, речи пристрасен сум и ова е моето навивачко мислење.
Друга работа, кога некој не ти оди по волтите со тоа што ќе изјавиш дека истиот некој јаде гомна за сите,
не значи дека кажуваш апсолутна виситна туку дека испаѓаш апсолутно глупав во невистината.
Е сега пиле, кога ќе се тригерниш вака, пцуеш, викаш навредуваш... еве пошто не сум како тебе пиче под кошуче те повикувам да си го викниш Златкевичиус и да си го пингаш во пост
за да ти го види правото лице. Кога не ти одат по волтите одма со навреди, толку ти е.
За разлика од тебе и слични на тебе јас не пријавувам мислења, ниту пак се правам лажно скромен ама тебе можат според постот да те видат лика и прилика на што си.
Од друга страна,
те пингав намерно во постот за да не испаѓаш со падавичарење дека не сум те цитирал и слично, пинг имаш за да видиш дека
ставот кој го изнесе ти е смешен, особено повеќе што си придаваш на значение на темава *(заради службата во арм) дека кој знае колку ти се познавањата.
Ти се ама во пристрасноста на пишувањето до толку ослепуваш што квалитетно знаеш да закачиш некоја зелена само за да испадниш во право во некоја дискусија.
Тропај и понатаму, мене не ми смета, само вака кога ќе се тригерниш си го покажуваш правото лице.
ИЛУЗИЈА е дека морнарица не може да го јаде стапот, особено беше глупаво што ТИ голем познавачу на нештата тврдеше дека:
Русите да ја знаат точната координата, додека стаса некој си Кинжал, тој веќе нема да е таму. Плус не плови во права линија туку има патерн на движење. Плус има едно чудо копно да прелета додека стаса до Јадран, плус има радари во Констанца, Авиано, Рамштајн, Бондстил, Инџирлик, Талин, цела завеса на многу моќни радари.
ЧИНИШ ЌЕ ГО ЛАНСИРААТ Кинжалот од Северниот пол.
Е тоа правиш цело време, покрај поткованоста има да закчиш некоја зелена која сонце не ја грее, колку да испадниш во право и надмоќен во дискусијата.
ТОА отворено е напишано во цитатот на Јамајка од моја страна, така да лагите дека не ти е реплицирано (*пинган си, да си видиш сам) и дека не е изнесен став туку навреди, ти се само лаги.
Јамајка ти одговори кој е еден од начините да поебат морнарица, јас исто дадов свое мислење. Тоа што не ти се свиѓа некој да те спушти на земја е твој личен проблем.
Гледаме кон каде води, лични навреди, ништо повеќе од „експертот“.
п.с.
Минатиот пат кога ме повика да ми пишиш во приватна порака и кога пиша, коректно ти кажав приватно што ми смета во твојот дефокус од дискусија - што знаеш да го правиш во темата и селективно да одговараш на прашањата, со тоа се губи квалитет на дискусија.
Разликата е што тогаш ти давав шанса како на човек и дискутант, сега не мора да го добиваш истиот третман, особено што пиша ПП бидејќи очекуваше некое извинување?
За што? Затоа што ставовите кои ги застапуваш не се целисходни за државата (непостоечка сега) за која си дал заклетва, мене би ми било срам да сум на твое место. Не па уште да очекувам извинување од некој што на јавен форум ми спротиставил мислење за ставовите.
Ти како сакаш, голем си.
п.с.
Хегемонот вака или така владеел со светот, од неодамна е во слободен пад. До кога тој пад ќе трае и како ќе заврши игранката - живи били па видели.
Ние треба фала да му кажеме само што ни формирал држава, помогнал во истото,
но толку. Не треба да коленичиме и да цицаме како условен рефлекс.
Јас барем не, повторно, ти како сакаш - голем си.