Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
ako nekoj go ima gledano filmov ke znae deka vakvo nesto nema vo filmot, taka da nz od kade ova bi bilo spojler za istiot ,ova e od toj od 1968
Си ги помешал лонците :icon_mrgr:

DVD изданието за оргиналниот филм (1968), е издадено во 2001 година, и ова е коверот на паковката...

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.219
Поени од реакции
37.853
Драги филмомани,

Знаете дека пролетоска започнавме со една иницијатива да направиме нов, целосен Каталог за филмови кои секој „тапчо“ би требало да ги има гледано, а ако не, да ги гледа. Ако не знаете - еве го Каталогот: https://forum.kajgana.com/threads/ВОДИЧ-НИЗ-ГАЛАКСИЈАТА-ФИЛМСКИ-КАТАЛОГ-ЗА-СОВРЕМЕНИ-ТАПЧОВЦИ-2-0.115359/

Е, арно ама, дојде лето, душата сака сонце, вода, плажа... Па така спласна ентузијазмот, некои од помошниците ги пермбанираа, други си фатија женски и дечковци, трети уште се по одмори, а од четвртите нема ни трага ни глас, па така, потребна ни е помош од секој кој е спремен да помогне со предлози за Каталогот. Ни останаа мислам само уште 12 категории. Па ако сакате да бидете дел од нешто што ќе остане трајно да сведочи какви вкусови сме имале во 2023, па после 20-30 години да се вратите тука и да се смеете сами на себеси - ве молам контактирајте ме. Ви ветувам дека нема многу да ве замараме и одземаме време, а кул друштво се колегите, ќе ви биде забавно. ;) Придружете ни се!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.195
Поени од реакции
10.220
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
5.513
Само мене ли ми е оваа трилогија преценета? Не дека се лоши филмови, имам 7ца дадено на првите два, третиот планирам да го гледам. Ама сите го рачунаат за најдобар романтик, ама далеку ми е од тоа. Добра хемија меѓу нив и толку, има неколку досадни дискусии, без дејства. Добро што трае кратко иначе ќе се смета за апла досаден.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.498
Поени од реакции
3.717
Мене првиот дел ми беше врв, разговорот врв и можеби најдобар женски лик на филм. Вториот онака, далеку од првиот дел, се шлепа на туѓа слава.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Синоќа на SuperStar се даваше Delta Force со Чак Норис, класичен акционен Б филм од 80-те (со многу познати актери) , ама има една сцена у филмот што ме натера да му дадам 10/10 оценка.

Каков плот твист :LOL: :cuc:

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.498
Поени од реакции
3.717
Синоќа на SuperStar се даваше Delta Force со Чак Норис, класичен акционен Б филм од 80-те (со многу познати актери) , ама има една сцена у филмот што ме натера да му дадам 10/10 оценка.

Каков плот твист :LOL: :cuc:
Јас за вакви работи 1 ставам :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.683
Поени од реакции
88.639
Иако имав ниски очекувања, последниов Индијана Џонс ми беше сосема ОК филм, далеку подобар од четвртиот дел кој е онака дното на франшизата...

Kajgana Shop

На врв Bottom