MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Maxtv Go користам цело време, само преку тоа гледам. Ама не апликацијата, туку веб верзијата, некако подобра ми е. До сега немало проблем.
На веб верзијата нема проблеми, апликацијата е ужас, особено спортските канали. Во една минута минимум пет пати треба да кликнеш на „Обидете се повторно“ и тоа по Марфиев закон - секогаш на најинтересното.

122 јави се ке видат до што е проблемот и ќе го решат дирекно од централа доколку не се во можност праќаат екипа преоверуваат менуваат ресивер и тоа е ,инаку најчесто ова сум приметил кога додаваат некој канал и сл.
На 122 ако не сакаш да чекаш доколку има чекање може и на Фејсбук да им пишеш да им пратиш дури и видео од проблемот и ќе пријават. Подобро е така и исто ако пријават за да ти дојде екипа мислам дека на Телеком апликацијата стига известување дека ти е пријавено.

На Инстаграм ставија видео од едно човече на базен и напишале Нешто ново доаѓа. Дали е нешто за телевизијата, за интернет или што е не знам. Да видиме периодов што ќе биде оваа новост.

Некој информација до каде се со оптичкиот кабел за Радишани ги поставија само пластичните црева и толку оптичките се уште ништо

Едно нешто не разбирам од страна на телеком зашто не го уведат Kaon Android TV што ѓи имаат сега за сите корисници место овие Cisco,Tatung глупост жива се многу. Kaon се добри STB плус со андроид топ се.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Едно нешто не разбирам од страна на телеком зашто не го уведат Kaon Android TV што ѓи имаат сега за сите корисници место овие Cisco,Tatung глупост жива се многу. Kaon се добри STB плус со андроид топ се.

Imaat max tv preku android box

Јас не разбирам дали мораат да го користат овој сегашен интерфејс дизајн на IPTV МаxTV (не оној за Android) ресиверите? Ваков ли е и кај Маѓарскиот Телеком?

Многу некако безвезе е дизајнов што го има.

Јас не разбирам дали мораат да го користат овој сегашен интерфејс дизајн на IPTV МаxTV (не оној за Android) ресиверите? Ваков ли е и кај Маѓарскиот Телеком?

Многу некако безвезе е дизајнов што го има.
Секако дека не, имаат МагентаТв Бокс кој има одличен интерфејс, модерен со убави менија, брз со приказ на филмови во видеотека, со можност за апликации итн.

Секако дека не, имаат МагентаТв Бокс кој има одличен интерфејс, модерен со убави менија, брз со приказ на филмови во видеотека, со можност за апликации итн.
Знам дека имаат Андроид ресивери со инсталирана апликација MaxTV каде што се тв каналите и дека може додатно да се инсталира плус апликации од Play Store.

Но пак дизајнот на апликацијата МaxTV и на оние ресивери што не се Android е некако основен во дизајн.

Пример други компании телеком оператори кој нудат и телевизија имаат доста поинтересни дизајни на мени и друго.

Ете во Србија SBB пример имаат ресивери со Android и они имаат исто апликација каде што им се тв каналите сместени за гледање. Има доста модерен дизајн, за секоја телевизија лого од тв каналот, детски профил, повеќе содржини во видеотеката и др.

Исто кај нас А1 има поинтересен интерфејс дизајн на менито.

Поентата ми е дека треба да се прати модерното време. Дизајн привлечен за корисниците, повеќе додатни содржини за да ги задржат корисниците. Јас сум секогаш покрај понуда тв канали да ми биде се убаво привлечно на око во дизајн.

Последно уредено:
Знам дека имаат Андроид ресивери со инсталирана апликација MaxTV каде што се тв каналите и дека може додатно да се инсталира плус апликации од Play Store.

Но пак дизајнот на апликацијата МaxTV и на оние ресивери што не се Android е некако основен во дизајн.

Пример други компании телеком оператори кој нудат и телевизија имаат доста поинтересни дизајни на мени и друго.

Ете во Србија SBB пример имаат ресивери со Android и они имаат исто апликација каде што им се тв каналите сместени за гледање. Има доста модерен дизајн, за секоја телевизија лого од тв каналот, детски профил, повеќе содржини во видеотеката и др.

Исто кај нас А1 има поинтересен интерфејс дизајн на менито.

Поентата ми е дека треба да се прати модерното време. Дизајн привлечен за корисниците, повеќе додатни содржини за да ги задржат корисниците. Јас сум секогаш покрај понуда тв канали да ми биде се убаво привлечно на око во дизајн.
SBB во Србија е закон. Поубаво не може да биде. Ова нашево е мислиш од 19 век.
Кај SBB ми се допаѓа што многу брзо менува канали, сите имаат враќање назад во секое време ( не како кај нас што чекаш едно 4 саати за да вратиш назад)

Sent from my phone using Tapatalk

SBB во Србија е закон. Поубаво не може да биде. Ова нашево е мислиш од 19 век.
Кај SBB ми се допаѓа што многу брзо менува канали, сите имаат враќање назад во секое време ( не како кај нас што чекаш едно 4 саати за да вратиш назад)

Sent from my phone using Tapatalk
Na A1 dodeka bev bese super so vrkajanjeto, i na Kaon resiverot i na ovie novite Xplore Tv.
A telekom od koga raboti ne e go promenil max tv, samo resiveri a interfejsot ist

Na A1 dodeka bev bese super so vrkajanjeto, i na Kaon resiverot i na ovie novite Xplore Tv.
A telekom od koga raboti ne e go promenil max tv, samo resiveri a interfejsot ist
Дизајнот е променет на MaxTV но не е тоа тоа пак е доста спор во функции и по некогаш знае да биде споро или нешто да не отвара брзо.

Хрватскиот MaxTV колку што имам видено на интернет има скоро исти дизајн а пак е многу подобро средено.

Дали ви се случило сликата да ви мрда како глич ефект да има? Не знам дали е до HDMI кабелот или е до друго?

Дали ви се случило сликата да ви мрда како глич ефект да има? Не знам дали е до HDMI кабелот или е до друго?
некогаш се случува гласот да доцни една секунда но ептен ретко со рестар се решава проблемот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom