Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 мај 2023
Мислења
71
Поени од реакции
129
Од мала група која си градеше сопствена приказна, која дури имаше симпатии од доста групи поради здравото ткиво, Лозари спаднаа на дереџе да не смеат да отидат на едно ебано гостување, освен на дерби натпреварите помеѓу Еурофарм Пелистер и Вардар. И тоа зошто? За да одржат во живот братство со група која квалитативно е десет пати полоша од нив. Уште не ми е јасно како си дозволија да се насанкаат на најглупата фора "Ајде заедно против Скопјанине"...

Да, Чкембари имаат екипи за респект, но се освен тоа е НУЛА. Вчерашниот натпревар е најголем доказ за тоа. Цел живот плачеа и кукаа како се запоставени, како немаат ЛШ, како само така ќе дојдат нови деца. И? Што се случи? Ете бидна ЛШ, бидна буџет, бидна титула, а во копот вчера ЗА ЖАЛ само 150+ луѓе. Кореографијата па...јас очекував искрено некој бум, нешто што ќе експлодира, со кое ќе се покаже поривот на Чкембари за докажување, а од сето тоа добивме само транспарент на ограда...Нема нови деца без здрава приказна и без добри авторитети на кои нема да им биде најважно на трибина да ги покажат тетоважите, туку поривот да работат и таму и надвор од трибина за тие деца и групата.

Од друга страна тоа не беше случај со Лозари. Но, за жал отиде возот веќе. Вчера Комити ги поставија таму каде што им е местото. Вчера разбраа дека едно е покажување муда на трибина, кога од ривалот те делат 15 кордона, едно е кога напаѓаш симпатизери, а сосем нешто друго е конфликт со ултрас група.
Sekoja cest za akcijata i seto toa, verojatno nekoj nesto po greska nakodosil od Lozari, ste iskoristile prilika i ste mu ja ukrale koreografijata. Megutoa, Komiti malce vlegovte vo Grobari/Delije film posledniot period, shto iskreno se nadevam deka nema da ostavi trajni posledici vo maktifo scenata i rivalstvoto megu grupite nema da prerasne vo omraza. Poleka malce, ne bese taka odamna koga Ekipa Pivo so 20-30 luge bea edinstveni od cela zapadna tribina sto prisustvuvaa na utakmici, da ne se svrti trkaloto pa da si stvorite premnogu neprijateli od cela mak tifo scena, sto posle nekoi idni generacii ke go plakaat cehot za grevovite na nivnite prethodnici. Mnogu sila si zemavte posledniot period, stvarate omraza kaj sto realno ne bi trebalo da ja ima, megutoa sami si znaete. Drugarceto @Saber Rider nekoja strana ponazad pisuvase protiv ovie raboti, i sega kao odednas vakov napad? Bratu, se slusame?

Член од
30 август 2012
Мислења
3.628
Поени од реакции
6.398
Па само ова го имате земено пред 20 години , тоа со знамето Вардар не ви го рачунам бидејки сте го зеле од обичен фан на турнир во Струга ..друго немате ништо бедни сте ..

Незнам што се смееш тука , убаво пишав дека Комити имаат земено 4 транса од други ривалски групи , највеќе од сите други заедно да се споите , гледам се смее на мојата објава и тој од Шверцери кој уште верува дека сме го купиле од нив или сме го ископирале нивниот одземен транс :pos:
Ти си најјака легенда од овие овде какви глупости пишиш за некое лајкче викам браво :)
А пишав дека не ми е целта да дефокусирам ама ти со поезијата ќе ја отераш овде дискусијата у курац .

Еве ќе ти одговорам , него еве ти одговори ми , како е земен портокаловиот транс тогаш на Чкембари и како е земен тој да Комити тие пред поќе 20 години?

Друже појма немаш ! А спомнуваш педерски работи за обид за да падни транс со редар , уште тоа некој успех :)

А тоа во Струга било од фан не рачунал тој.
Јас пишав и претходно не сум дел од НВ подолго време ама озбилно на толку плачење за тој од Струга јас да бев ќе му го вратев по карго со 20 пара влажни марамици да ви ги подели во аманет.

А ти шо рачунаш и како рачунаш ме заболе. А уствари ти не ни знајш како е земен ни тој од Шверцери , си слушнал нешто не си дослушнал, па уште се обидува демек јас кај шо клавам хехе дека и некој шверцер клал и сега јас демек сум коалиција со него ... за грев

Член од
4 септември 2019
Мислења
1.732
Поени од реакции
4.552
Карма... глумеа фраери у Струмица со Лозари трансови, еве ви ги сеа, добро спуштање на земја.

Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Sekoja cest za akcijata i seto toa, verojatno nekoj nesto po greska nakodosil od Lozari, ste iskoristile prilika i ste mu ja ukrale koreografijata. Megutoa, Komiti malce vlegovte vo Grobari/Delije film posledniot period, shto iskreno se nadevam deka nema da ostavi trajni posledici vo maktifo scenata i rivalstvoto megu grupite nema da prerasne vo omraza. Poleka malce, ne bese taka odamna koga Ekipa Pivo so 20-30 luge bea edinstveni od cela zapadna tribina sto prisustvuvaa na utakmici, da ne se svrti trkaloto pa da si stvorite premnogu neprijateli od cela mak tifo scena, sto posle nekoi idni generacii ke go plakaat cehot za grevovite na nivnite prethodnici. Mnogu sila si zemavte posledniot period, stvarate omraza kaj sto realno ne bi trebalo da ja ima, megutoa sami si znaete. Drugarceto @Saber Rider nekoja strana ponazad pisuvase protiv ovie raboti, i sega kao odednas vakov napad? Bratu, se slusame?
Ти ја разбирам поентата, но сметам дека секоја генерација има свој некој терк, некоја своја цел...едноставно не може да се водиме според тоа што било, ниту што ќе биде. Да, групата имала многу големи кризни моменти(да не навлагаме во причините), можеби ќе ги има пак, но оваа генерација е сега и тука и ова е ЕДИНСТВЕНОТО време во кое ќе може да покаже што знае и умее и затоа мислам дека е правилен патот. Мислам дека тоа е најважното што се предава на следните генерации - поривот да се оди до максимумот, зошто ако тоа го нема, секако бадијала ќе биде се.

Не можеме да создадеме омраза таму каде што веќе е создадена. Како што и пишав погоре, Лозари сами си го избраа овој пат. Никој со сила не ги тераше да се шлепаат на битолчаните, никој со пиштол не ги тераше да удрат ниско. Ги понесе еуфоријата, се заебаа и изгубија. Толку е. Поздрав.

Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Да, Чкембари имаат екипи за респект, но се освен тоа е НУЛА. Вчерашниот натпревар е најголем доказ за тоа. Цел живот плачеа и кукаа како се запоставени, како немаат ЛШ, како само така ќе дојдат нови деца. И? Што се случи? Ете бидна ЛШ, бидна буџет, бидна титула, а во копот вчера ЗА ЖАЛ само 150+ луѓе. Кореографијата па...јас очекував искрено некој бум, нешто што ќе експлодира, со кое ќе се покаже поривот на Чкембари за докажување, а од сето тоа добивме само транспарент на ограда...Нема нови деца без здрава приказна и без добри авторитети на кои нема да им биде најважно на трибина да ги покажат тетоважите, туку поривот да работат и таму и надвор од трибина за тие деца и групата.
Drugarce moe milo, Ckembari se koshmar za vas bas kako i so izvadija parola vo strumica.
Vasite akcii ke krevate do nebesata a na drugite gi omalovazvate.
-To so 5 godini ve molea i prozivaja oreku paroli da odite struga da se cuknite ke se prajme na budali deka ne postoj.
-To so Ohrid na kup ojdoja so koli i se setaja niz centaro ke se prajme na budali deka ne postoj. OHRID E POBLISKU DO BITOLA hhhhh
-To so Strumica ekipa ojde so koli i se setaja niz strumica pred i posle utakmifa ke se prajme na budali deka ne bilo. STRUMICA ISTO TAKA E POBLISKU DO BITOLA hahahaha
-To so vi udrija zname koe sedelo na vasa tribina i komiti dracevo bea na istata trivina, ke se prajme deka ne postoj
-To so ekipa vo “casual style” proba da se motni na tribina bitola na derbi i jadoja kjotek
pred stadion i posle to na sostanok gi peevte ke se prajme deka ne postoj
-to so ugledna ekika na komiti i bivsh vodza go jadea stapot vo kavadarci ke se prajme deka ne postoj

SAMO I SAMO VASATA AKCIJA E BITNA I NAJNAVIVACKA.
Naprajvte kako udaren trans da ste udrile ke se pomocate v gakji.
Ne znam so koreografija ocekuvas od ckembari koga nikogas ne ni imalo nisto posebno. A za brojkata vo toj kop sobira 300-40 dusi. Skalite sprema pravila na EHF mora
da bidat PRAZNI be seljo. Pa taka pola od luge se prefrlija desno i od tamu navivaja.
Daj ne letajte i pokazete se tamu kaj so treba i ve barat. Ni pendracite ni baklite nema da ve spasat ko ke nagazite na minata ;)

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.774
Поени од реакции
6.569
Ти си најјака легенда од овие овде какви глупости пишиш за некое лајкче викам браво :)
А пишав дека не ми е целта да дефокусирам ама ти со поезијата ќе ја отераш овде дискусијата у курац .

Еве ќе ти одговорам , него еве ти одговори ми , како е земен портокаловиот транс тогаш на Чкембари и како е земен тој да Комити тие пред поќе 20 години?

Друже појма немаш ! А спомнуваш педерски работи за обид за да падни транс со редар , уште тоа некој успех :)

А тоа во Струга било од фан не рачунал тој.
Јас пишав и претходно не сум дел од НВ подолго време ама озбилно на толку плачење за тој од Струга јас да бев ќе му го вратев по карго со 20 пара влажни марамици да ви ги подели во аманет.

А ти шо рачунаш и како рачунаш ме заболе. А уствари ти не ни знајш како е земен ни тој од Шверцери , си слушнал нешто не си дослушнал, па уште се обидува демек јас кај шо клавам хехе дека и некој шверцер клал и сега јас демек сум коалиција со него ... за грев
Ти си за гревота , Комити им земаа земаа транс/корео на мангупски начин на Лозари сега пред дерби , а ти тука ми пушташ слика од пред 30 години што зеле Чкембари за да одвлечеш внимание од брукава што ги снајде твоите браќа Лозари , добра ноќ ви посакуваат Комити ...

Член од
25 август 2023
Мислења
416
Поени од реакции
751
Оди бе легни си .
Ебаве пациентите , онај спомнува од пред 12 години со онај редарот шо проба да земи , ама ова пред 20 не се важи .
За колку време застарва делото ?
Ебате кретенот , со кој овде се објаснувам , ај бркај го лавот во зоолошка
Opusti se be druze neznam sto pa ti zboris eve vo nedela ajde da ve vidime koj e koj , do togas ne dosagaj so akcii od pred 30 godini
Автоматски споено мислење:

Кодексот е таму, правилата се таму, па што ако е изгубен пред 20 години? секоја група што ги изгубила главните банери може да се врати откако ќе поминат неколку години од преземањето на нивниот транспарент? Извинете за моите вулгарности, сè уште сум психотичен од албанската трева
Koj kodeks koj pravila zboris ti be zelko edna nepismena ?!!! Sto napagate so nozevi cel zivot ? Koj kodeksi ti mi zboris be picki vo dusa ste bevte i ke ostanete

Член од
30 август 2012
Мислења
3.628
Поени од реакции
6.398
Ти си за гревота , Комити им земаа земаа транс/корео на мангупски начин на Лозари сега пред дерби , а ти тука ми пушташ слика од пред 30 години што зеле Чкембари за да одвлечеш внимание од брукава што ги снајде твоите браќа Лозари , добра ноќ ви посакуваат Комити ...
Абе цреп ти пиша за ситуацијата со редарот пред 12 години ,за курч
Кое одвлекување внимание , и тоа шо те прашав појма немаш .
Ај напиши уште некоја поезија можи ќе упецаш уште некое лајкче.

Член од
28 јули 2022
Мислења
44
Поени од реакции
391
Drugarce moe milo, Ckembari se koshmar za vas bas kako i so izvadija parola vo strumica.
-To so 5 godini ve molea i prozivaja oreku paroli da odite struga da se cuknite ke se prajme na budali deka ne postoj.
-To so Ohrid na kup ojdoja so koli i se setaja niz centaro ke se prajme na budali deka ne postoj. OHRID E POBLISKU DO BITOLA hhhhh
-To so Strumica ekipa ojde so koli i se setaja niz strumica pred i posle utakmifa ke se prajme na budali deka ne bilo. STRUMICA ISTO TAKA E POBLISKU DO BITOLA hahahaha
-To so vi udrija zname koe sedelo na vasa tribina i komiti dracevo bea na istata trivina, ke se prajme deka ne postoj
-To so ekipa vo “casual style” proba da se motni na tribina bitola na derbi i jadoja kjotek
-to so ugledna ekika na komiti i bivsh vodza go jadea stapot vo kavadarci ke se prajme deka ne postoj

Ne znam so koreografija ocekuvas od ckembari koga nikogas ne ni imalo nisto posebno. A za brojkata vo toj kop sobira 300-40 dusi. Skalite sprema pravila na EHF mora
da bidat PRAZNI be seljo. Pa taka pola od luge se prefrlija desno i od tamu navivaja.
Daj ne letajte i pokazete se tamu kaj so treba i ve barat. Ni pendracite ni baklite nema da ve spasat ko ke nagazite na minata ;)
Дај бе жити се не ставај намигнување како да си Жилета од Легија Варшава, преку тасета више од вашиве селски коментари, дрн дрн јариња, како да седиш во скапанине пицерии низ Широк Сокак и немаш што друго да правиш со животот и ај сега ќе дрндаме за Комити...Една факинг дешавка немате 15 години направено освен паднат АЕК дрес кога си седевте со браќата од Полска пред некој месец.
Само некои алигаторски, детски муабети правите, те гомна ќе изедете, те бојкотираме форум...Алоооооо деца 14 годишни, направете некој едуциран ултрас муабет, не ми збори за нагазни мини, нема ни 24 саати од кога бевте 150 души на ЛШ утакмица и кога е влезено во град на вашите браќа и е собран материјал испланиран за дербито во недела...
Повеќе се зберите со нас, на гостовање со нас повеќе ве има, отколку на прва домашна утакмица од ЛШ после факинг 20 години.
Кој репер си ти, која дешавка ја имате вие за да упатуваш пораки кон нас??
Та преку кур и ти, и оној 50 годишнион алигатор што прави по 15 профили како мало дете некое.
Ја на времето еееее...Абе кое време 2023 година е, доминираме на секое можно поле, сами водиме клуб, сами контра бохемианси и милволци(белите мечки), во 3 години акции направени колку вие што немате од постоење до денес.
И на крај нема што, ај бе вие политички сте јаки, ви помага партија...Јебала вас политика, оваа генерација на Комити, нека ми простат постарите ама е најака, најдругарски настроена, најчесна, најпатриотска, нешто што вие никогаш нема да го доживеете.
И дај петок е веќе, размисли кај ќе се журкаш вечер, која дунда ќе ја стрижиш, пошто за дебата во навивачки свет си достоен колку нашите политичари што се достојни за Македонија и помири се со реалноста.

Член од
25 август 2023
Мислења
416
Поени од реакции
751

Sto pustas flosskuli ovde be ne zboris so Kavadarcani be brat pa da gi lazes zoso drkaat na vas ,za koja akcija zboris be ti? Moras da naucis deka zboris i so pametni lugje ovde ne vi e ova Bitola pa da ti proagaat ovie muabeti kaj deca sto drkaat na keljavi glavi i tetovazi, akcija nemate protiv nikogo batali komiti PROTIV NIKOGO! Proslive 15 godini jas kako sto znam i toa e toa fakti ne prikazni ke praime pedercina skopski koj gi ebay toj film tamu vo bitola vo skopje ke si kutite opasot pod gz i glavite dole site!

Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Последно уредено:
Член од
25 август 2023
Мислења
416
Поени од реакции
751
Ajde ete se vazit to so koli sto ste bidele segdeka ama i toa vo vasiot svet se smeta za akcija? Znaci ova na Komiti vcera sto im vlegle doma gi soblekle goli i si otisle ne e nisto a vasevo sto so koli ste bideni strumica i ohrid e akcija?

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Која цензура ја има на форумот не е реално. Очигледно очај го фати Комитава со белото платно и пропаднатата акција, па ми ги бриши цел ден коментарите од темата. :tapp: Сакав само да кажам наставниче :ojeaa: Кога веќе ја боите позадината црвена, и лажирате акција, потрудете се "В" да е ист фонт како и останатите 7 букви излепени, или по нашки рет октобер фонт. Од нож и браќа губите, со нож пак си играте.. Хулигани со државна Дачија Дастер, вторпат се истрчуваат залудно со ножеви и бакли. :pos: Барем една маица да сте зеле. Пратете бе некоја слика, од лице место на акцијата, или нешто покасно по патот, од толку, вие до 6 поручек чекавте да се сликате или немаше кој да бои? Пола од коментарите сабајле се напишани од спам акаунти со помалку од 10 пораки сите, Модераторот си ја приватизира темата, па не знам зошто уште форсирате за дискусија тука кога сте свесни и самите за тоа? Ајде.

Член од
20 ноември 2022
Мислења
13
Поени од реакции
68
Ne te razbiram ova e navivacki svet pa segde vo svetot ima vakvi raboti ama da ne doagja do ubistva ili zakani po necii zivoti

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom