Најекономично греење и ладење

Член од
2 август 2014
Мислења
1.798
Поени од реакции
4.158
Gree nema problem so oznaki, imaat problem tie sto ne gi razbiraat i sto se pravat pametni deka se znaat.
Ako ne znaes, ne e sram da prasas.
Treba da bidete srekni sto sekogas Gree kaj nas gi prezentira najnovite modeli, najdobrite modeli i najdobrite ceni.
Pak ti si teraš po starata mantra: site kupuvači se glupi a ti si se udostoil da slezeš od neboto među niv.
Ušte ne razbra deka treba obratno da praviš od se što praviš?
Ti da imaše sens za prodavač do sega bi svatil deka glavnoto što nečini kaj Gree se modulacija i glupi oznaki neunificirani i prilagodeni za različni pazari. Dobro na modulacija ne možeš da popraviš ništo, zatoa i se praviš deka ne si od tuka, ama so oznakive možeš da ne prosvetliš nas koi poteško razbirame.

Член од
19 март 2021
Мислења
222
Поени од реакции
545
Додека пријателот @Sv B не ти даде експертски одговор.

Не знам што не ви е јасно за ознаките на клима уредите Gree. Она што е моделот Lomo во Босна не е ниту моделот Muse во Србија, ниту моделот Fairy во Македонија, туку e моделот Regular во Црна Гора, кој ги нема истите ознаки како моделот Lomo во Босна. Моделот Muse Profi во Србија е многу сличен на моделот Fairy во Македонија, има се исто, иста ознака на внатрешната единица, но различна ознака на надворешната единица. Но затоа веројатно не е точно дека е точно, дека моделот Amber Comfort во Македонија има иста ознака како моделот Amber Premium во Хрватска, која е многу слична на моделот Amber Premium + во Србија, само што има исти ознаки, но различни тежини на надворешните единици и друг тип на компресор, но затоа ја има потполно истата внатрешна единица како во Македонија.
А модулацијата е униформна насекаде.

Последно уредено:
Член од
20 јануари 2023
Мислења
387
Поени од реакции
526

Не знам што не ви е јасно за ознаките на клима уредите Gree. Она што е моделот Lomo во Босна не е ниту моделот Muse во Србија, ниту моделот Fairy во Македонија, туку e моделот Regular во Црна Гора, кој ги нема истите ознаки како моделот Lomo во Босна. Моделот Muse Profi во Србија е многу сличен на моделот Fairy во Македонија, има се исто, иста ознака на внатрешната единица, но различна ознака на надворешната единица. Но затоа веројатно не е точно дека е точно, дека моделот Amber Comfort во Македонија има иста ознака како моделот Amber Premium во Хрватска, која е многу слична на моделот Amber Premium + во Србија, само што има исти ознаки, но различни тежини на надворешните единици и друг тип на компресор, но затоа ја има потполно истата внатрешна единица како во Македонија.
Мислиш ВИСОКАТА модулација е насекаде кај ГРЕЕ?! За а биде појасно.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834

Gledas i sam deka poima nemas.
Samo teraj ….

Eden pozdrav do malava grupicka …..

Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.313
Gledas i sam deka poima nemas.
Samo teraj ….

Eden pozdrav do malava grupicka …..
Очигледно, освен насловов појма немаш за што се пее во песнава, исто како што те збунија и за ознаките на климите што ги продаваш…

Нејсе, еве еден мала Ју-рок лекција, и биди ми поздравен…

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.534
Поени од реакции
2.834
Очигледно, освен насловов појма немаш за што се пее во песнава, исто како што те збунија и за ознаките на климите што ги продаваш…

Нејсе, еве еден мала Ју-рок лекција, и биди ми поздравен…
Barem ke se iznaslusame pesni…..

Член од
11 мај 2013
Мислења
56
Поени од реакции
153
I ti ako misliš deka so tvojov marketing nekoj će ti kupi Gree si vo zabluda.
Gree prodava se poveće i poveće ama tvojot doprinos e NULA, pardon ne e nula tuku bar MINUS 1.
Daj čoveče sozemi se, za početok ednostavno zaćuti, najverojatno i će počneš po nešto i da prodavaš.
Веќе две години апелирам сопствениците во МК на Гри да си го приберат ликов ама немаат абер. Мене лично 3 пати до сега ме има одвратено да купам од нив. Исто и вработениот во нивната продавница во Аеродром. А не се така лоши клими како што имаат одвратни продавачи.

Член од
28 декември 2011
Мислења
187
Поени од реакции
345
Веќе две години апелирам сопствениците во МК на Гри да си го приберат ликов ама немаат абер. Мене лично 3 пати до сега ме има одвратено да купам од нив. Исто и вработениот во нивната продавница во Аеродром. А не се така лоши клими како што имаат одвратни продавачи.
Зема плата од Јапанците :свиркам: а вие мислете си оти он продава Gree.

Шалата на страна , зедов Амбер Нордик 3.5 по дилерска цена па ќе видиме дали ќе грее. Неми смета што нема ниска модулација бидејќи мислам дека нема никогаш да оди под 500в во просторот каде ќе се користи претежно за греење.
Кујна + дневен престој споено ~40м2 , стиропор фасада 5цм , пвц столарија.
На таван планирам да ставам еден слој стиропор 5цм.

D

Deleted member 157923

Гостин
Конечно стигна фамозниот Daikin после скоро два и пол месеци чекање.
Ваше мислење за монтираното?
И кај да најдам тацна или када за под надворешна?
Надворешната одоздола е цела отворена и се гледа изменувачот.
Иначе моделот е FVXM-35A/RXTP-35R произведена во Чешка

Attachments

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
So zdravje da se sluzi no najbrzo sto mozis povrzi ja direktno vo steker bas frli go razdelnikot.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Член од
16 март 2019
Мислења
3.335
Поени од реакции
5.410
So zdravje da se koristi dolgo da sluzi Odlicno e montirana sekoja pofalba ( od kade ja kupi od ics group ) ? Za tacna na nadvoresnata edinica prasaj vo Energija oni prodavaat TEL: 02-3061-466

D

Deleted member 157923

Гостин
Најблискиот штекер до климата е трофазна струја. Затоа е разделникот, не сакав да пуштам продолжен кабел.
Што мислите може да направи проблем, да загрева?
Автоматски споено мислење:

So zdravje da se koristi dolgo da sluzi Odlicno e montirana sekoja pofalba ( od kade ja kupi od ics group ) ? Za tacna na nadvoresnata edinica prasaj vo Energija oni prodavaat TEL: 02-3061-466
Фала да си здрав и жив, да од ICS

Kajgana Shop

На врв Bottom