Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.056
Поени од реакции
6.194

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.953
Поени од реакции
50.903

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Ж'мицко за ништо не го бива, има протест за нешто што треба да го има, он отиде да пие пиво оти тоа е поважната работа што треба да ја сработи како лидер на најголемата опозициска партија, сега пак ќе има протест он си отишол на планина у пичкуси материна.

Ехххх само некој да ме послушаше од поглавните што го читаат форумот и да го манеа со некој способен досега пак ќе беа на власт.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.397
Поени од реакции
24.121
Ajde be sarenokurtonovci, ke se odvazi nekoj so odgovor :cautious:
Nikoj a, dzvaka gazot gakjite :pos:
Автоматски споено мислење:

Ж'мицко за ништо не го бива, има протест за нешто што треба да го има, он отиде да пие пиво оти тоа е поважната работа што треба да ја сработи како лидер на најголемата опозициска партија, сега пак ќе има протест он си отишол на планина у пичкуси материна.

Ехххх само некој да ме послушаше од поглавните што го читаат форумот и да го манеа со некој способен досега пак ќе беа на власт.
Ne odi be toa taka druze , treba amin da se dobie od nekade, od nekoj.
Mislam go sfativte toa dosega :cautious:
I ne, ne od Budimpesta, da ne se zatrca nekoj slicajno pa da se izglupira.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Ajde be sarenokurtonovci, ke se odvazi nekoj so odgovor :cautious:
Пробај вака:
Што е полошо Груевски да се врати (амнестиран) или сдс да остани на власт.

Па после можеш, што е подобро, мурто и курто да ги менуваме или да му се намали моќта на системот и зависноста на луѓето од системот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.397
Поени од реакции
24.121
Пробај вака:
Што е полошо Груевски да се врати (амнестиран) или сдс да остани на власт.

Па после можеш, што е подобро, мурто и курто да ги менуваме или да му се намали моќта на системот и зависноста на луѓето од системот.
Ti vidi tamu so menuvanje na sistemot, mokjta namalvanje, zgolemvanje.
Jas mislam toe e premnogu slozeno za niv da go procesiraat. Tie na ova zaglavija, ne pak uste toa da gi prasas, mozokot ke im eksplodira od napreganje . Blagonadezni levicari se toa, ne doktori po nauki. Moras vaka so lesni prasanja, izdjvakano , ko so mali deca da pravis muabet ;)

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
Ti vidi tamu so menuvanje na sistemot, mokjta namalvanje, zgolemvanje.
Jas mislam toe e premnogu slozeno za niv da go procesiraat. Tie na ova zaglavija, ne pak uste toa da gi prasas, mozokot ke im eksplodira od napreganje . Blagonadezni levicari se toa, ne doktori po nauki. Moras vaka so lesni prasanja, izdvakano , ko so mali deca da pravis muabet ;)
Многу е лесно. Штом можеа да ја одделат државата од црквата, исто може и државата од економијата, па многу поубаво ќе се живее.

Порано било со слепа верност и послушност према религиската институција, сега повторно се слепи верници, само наместо црква, џамија, синагога, во државниот систем.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.543
Каде е и што прави сега оваа револуционерка која го стави животот во ризик за доброто на државата?

Едит: Оф леле, оваа да ти била Катерина Астеруд, професорка на УКИМ, правен смер... После ова видео можеме слободно да ја вметнеме меѓу хероините Сирма Војвода, Румена Војвода, Вера Циривири Трена, Вера Јоциќ и Ибе Паликуќа

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Интересно е што се олади размислувањето за една единица изборен електорат.

Сите брмчеа вклучувајќи ги и големите партии. Се се застана на промените и внесување на 300те Бугари во Уставот,одма падна интересот за она што е најважно,една изборна единица и отворени листи . Ма нели е прекрасно. Затоа немам избор да гласам по воља туку гласам мора од потреба и форсиран сум . Секогаш помалото зло. Реков,идам со Левица глас оти Вмро че заспијат од преголема моќ и забегување кон реваншизам. Апасиев сакаш коалиција ??! Дај ми го министерот за правда ја да раководам . Знам дека сигурно барем е дека ќе има СИГУРНО судски процеси за велепредавства и нема компензација на Вмро-Сдсм ...

Лошо размислувам ?!

Лекторирано од @Stefan-kobe

Препознаено дека е од Вори,
by @Major Tom
Автоматски споено мислење:

Катерина Астеруд
Овааа ми беше професорка па киднав кај Аце Спасов и си положив со 8ца .Многу строг професор

Иначе Каролина еее .... Каролинчето.

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Мицко после 3 месеца владеење како мнозинство.

Ние Сдсм ќе го судиме .....

Сдсм :

FB_IMG_1694277965538.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom