Katierata na Novak ke zavrsi na OI Paris 2024 koga ke atakuva na zlato ,a ke bide ponizen i ke zavrsi so prstot vo usta.Olimpijadata ke se igra na zemja i se igra vo dva dobieni seta,Alkaraz do togas sigurno ke ima uste pogolem napredok deckoto ima 20 godini i najdobroto od nego doprva sleduva.Da ne zaboravime za brzo se vraka i Nadal koj do togas moze da fati dobar ritam i ke moze da iznenadi ne samo vo Paris na olimpiski igri tuku i na Roland Garos.
Прст во уста и понижен ...
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
![Пукам од смеа! :ROFLMAO: :ROFLMAO:](/styles/default/xenforo/smilies/roflmao.png)
Друже, тениската мисија за Новак, онаа главната, заврши на РГ, каде испиша историја која ја и ти веќе никад у животот нема да ја просведочиме, уживај си док можеш и спреми се за една тениска ера која ќе биде интересна нешто налик на моменталната битка за титула во формула 1, 17 класи е бољи Алкараз од останативе, ти текнува на онаа полимезирана weak ера на Федерер пред Рафа? Епа сеа бетер ќе е.
Све ова сеа шо глеаш е само бонус, side quest, 36 години има, далеку од својот прајм, каков е Рафа на истите години, телото све повеќе и повеќе му врти грб, дали Роџер беше толку конкурентен исто? После 30ка Новак има 11 слема, Федерер 4, чисто да ти доловам што значи после 30ка да освојуваш слемови.
Новак е единствениот во историјата со double digit бројка тука, Рафа има 8 и он е втор на таа листа, ама од тие 8 колку се надвор од РГ освоени, што значи и он почна да тоне на останатите слемови и да има све повеќе и повеќе проблеми, последната титула на Вимблдон на пример му е пред 13 години, 2010, последното финале 2011 со Новак, 24 и 25 години имал тогаш,и толку, од тој момент ниеднаш ни финале таму.
Надреално е ова што сега го прави Новак, невидено до сега, не знам кои се твоите очекувања и на негови 37 години стварно не ми е јасно, и ова сеа што го глеаме прв пат го сведочиме, колку што е импресивно тоа што Карлос го прави на 20, колку па е импресивно тоа што Новак го прави на 36? У моментов го одржува тенисов у живот и носи некаква неизвесност, тргни го Новак сеа и ко што реков, ко формула 1 да глеаш, се знае кој ќе е прв, дилемата е само второто место. Колку што е добра појавава на Карлос, во иднина толку може и да е лоша за спортов ако не се појави уште некој кој би бил приближно на неговото ниво, ко што беше Рафа на пример и после него и Новак, да не беа они, Роџер 50 слема ќе освоеше до крај на кариера, така иде зборот, и колку што овие 3ца го кренаа тенисов како спорт, толку потенцијалната доминација на Карлос може да го спушти со тек на време, посебна класа е и посебно ниво на тенис игра, ниво до кое останативе се светлосни години моментално оддалечени, и тоа на сите ебани подлоги.