Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
onie so ne zaklaja vo skopje pak ke sudat i vo strumica...
Па многу добро ти го објаснив, минатата сезона во Битола за мечот за титула не дојдовте, неколку дена после тоа не се појавивте ни на финалето во Охрид во купот, и по некоја случајност на двата натпревари Чкембари бојкотираа. За сега сред недела може да се појавите на супер куп кој до вчера го рамневте по важност со струшкиот турнир. Ако според вас ние постоиме за вардар, тогаш вие за да навивате за РК вардар во македонски натпреварувања ви требаат Чкембари спроти вас.
Кажано е 100 пати дека фк е приоритет па така и за 2те утакмици што ги наброја фк имаше утакмица па ти пропаѓа твојата теза, а вие што пред некоја недела во истиот град во сабота бевте 23ца а вчера во среда бевте 120-30 души, за разлика од Комити што и на 2те утакмици во Струмица беа иста бројка. Да не збориме за бришените најави од официјален затоа што бевте 30 врапчиња дома. Секоја чест за редовните кај вас, но во моментов разликата помеѓу вас и нас е огромна.

Кажано е 100 пати дека фк е приоритет па така и за 2те утакмици што ги наброја фк имаше утакмица па ти пропаѓа твојата теза, а вие што пред некоја недела во истиот град во сабота бевте 23ца а вчера во среда бевте 120-30 души, за разлика од Комити што и на 2те утакмици во Струмица беа иста бројка. Да не збориме за бришените најави од официјален затоа што бевте 30 врапчиња дома. Секоја чест за редовните кај вас, но во моментов разликата помеѓу вас и нас е огромна.
Вака брату, за Битола кога требаше да идите, да не ви вадам овде колку плачки имавте од ваша страна, ограничени во бројка карти давал Пелистер па ова па она, барање имавте пратено за гостување... тој ден имавте братско дерби, кое немаше никакво резултатско значење и ако не се лажам дури и местена беше им ја дадовте таа утакмица. 15/20мин само порано да излезевте АКО сакавте ќе бевте Битола.
Куп на РМ финале ракомет, имате утакмица во гевгелија фудбал, исто така НУЛА резултатско значење, бевте 30/40 макс луѓе, а Охрид не се појавивте. Вие сте група 200/300/400 редовни, значи ви останало фазла неколку стотина навивачи да дојдат Охрид, а не дошле.
Дечко, не се работи за приоритети, очигледно уште помалку за љубов кон рк, се работи за немање мотивација, а кој ве мотивира? Одговорот е очигледен. Четри супер купа сте имале освоено, прати слика кај сте биле на останатите три што сте ги освоиле.
Огромна е разликата меѓу нас, ГИГАНТСКА, неспоредлива, ние не можиме ни со паткари ни со лебари, а вие се споредувате со ббб, гробари, само не знам за толкава разлика меѓу групи како сме останале досега НА НИЕДНО ПОЛЕ ПОРАЗЕНИ во меѓусебни натпревари.
Заеби, ова е тема РК ПЕЛИСТЕР, продолжи си на соодветни теми да си пишиш.

Како бе 23ца?
92045986-9589-4D48-A957-8986B12C388E.jpeg

Секоја чест и за тие 100 души кај Комити, оти од 2 милиони народ само толку останавте верни. Клуб на народот, национална гордост :kuracc:

Исто бевте вчера и тука?
ФК ПРИОРИТЕТНИО:icon_lol:
7D6CB381-4749-4DA8-8318-11B2DF700FDA.jpeg

ПЕЛИСТЕР - Вардар, Супер-куп Струмица (06.09)
Лошиот термин не успеа сериозно да наштети на вечното дерби, ЧКЕМБАРИ во екстра издание!
Но има нешто друго шо загрижува.
Несигурната игра на тимот кој треба да го претставува градот а и цела држава во најелитната ракометна лига во Европа.
Затоа очекуваме од секој играч и секој кој е задолжен за играта на тимот да има посериозен пристап кон клубот, што за сите битолчани е светост и ПЕЛИСТЕР достојно да се бори против секој.
НИЕ ВЕРУВАМЕ ВО ВАС !!
FB_IMG_1694085907853.jpg
FB_IMG_1694085910060.jpg
FB_IMG_1694085912009.jpg

Последно уредено:
koe ponizvanje ni go napraj vcera klubot i denes me mava loshoto, odat lugjeto se zakrenale vo raboten den u kurac vo strumica, koj gostuval znaj koe jebanje e da se pojdi vo strumica so koli so avtobusi, laganica si izlegvat vo boja na dresoj koja nikoj prav bitolcanec ja nekji protiv najgolemiot rival koj ne dupi namerno zaradi to, na teren se pokazva deka nitu igracite imat pojma i zelba za koj klub igrat nitu strucniot stab e sposoben za nesto pametno, zastanale trojcata na klupa ne se znaj koj jadi koj pie prav bashibuzuk, edna pozitivna rabota ne mozam da vidam od utakmicata, rezil na potroshenata para, nisto ne sraboteno celo leto kuropecanje, ne treto kolo prazna salata prvoto nema da ja napolnime, teshko ne tie sezonska sho kupile, vardar ne se znaeshe dali ke postoj lekcii da ni drzi po rakomet, da ne ispadni deka samo gomna jadime da mu cestitame titula sosema zasluzeno...

Јас изгледав утакмицата уште еднаш , мизерија .
Нема оправдување за вчера , резил , изгубени Германци , на клупа не се знае кој јади кој пие кој плаќа , уште кој е секретар и благајник во клубот нека ги седнат и нив на клупа.
Шо е до мене уште одма нов тренер нека дојсат , а овие тројцата нека одат во двојката таму нема притисок , па таму нека седат како Мисири на клупа и нека му е сеедно дали тепале или изгубиле.

Добро бе овие газдите му барат одговорност на некој или ги бричи кој стигни и после му се криви 30-40 пијани и нешто друго будали .

Јас изгледав утакмицата уште еднаш , мизерија .
Нема оправдување за вчера , резил , изгубени Германци , на клупа не се знае кој јади кој пие кој плаќа , уште кој е секретар и благајник во клубот нека ги седнат и нив на клупа.
Шо е до мене уште одма нов тренер нека дојсат , а овие тројцата нека одат во двојката таму нема притисок , па таму нека седат како Мисири на клупа и нека му е сеедно дали тепале или изгубиле.

Добро бе овие газдите му барат одговорност на некој или ги бричи кој стигни и после му се криви 30-40 пијани и нешто друго будали .
Abe neka si donesat pravilnik za nagradi I premija kako I kazni za losi rezultati ne odenje na trening loso ponasanje na teren I nadvor od nego itn... A ne vaka ke gi zemat site parite I Kur gi boli deka nekoj ke se nervira

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Стварно незнам зошто Лесјак беше изоставен од составот. Голман број еден, сите утакмици до сега бранеше. Ако не се лажам второ полувреме Кизич имаше само ЕДНА одбрана и то беше од голманите (гедбан фати нешто на првото после тапа). Кисум топло ладно, Пешевски добар, и единствена светла точка најновото засилување Богдан Радивојевич, ѕвер на терен. Штета шо игра иста позиција со Костески, ама барем е сигурен пеналџија.
Незнам дали мислат така да продолжат ама со тројца "тренереи" не ја бива. За дресојте шо да се кажи очобол

По припремните утакмици се си велев ок е припремен период тешки ноѕе и тн и затоа кога ги пуштија сезонските иако бев решен да купам се одлучив да почекам за оваа утакмица да видам и не згрешив по она што го видов не само што не купувам сезонска не ни одам да гледам резил да се нервирам во ЛШ поарно ќе ги донирам тие 550 ден него да ги фрлам и да гледам шалабајзери како го ништат достоинството на клубот.

Abe neka si donesat pravilnik za nagradi I premija kako I kazni za losi rezultati ne odenje na trening loso ponasanje na teren I nadvor od nego itn... A ne vaka ke gi zemat site parite I Kur gi boli deka nekoj ke se nervira

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Вака кога ќе видам реално Штерјеви се како оние децата на некои буџовани во основно шо ќе му даеја 500ки џепарац на училиште и некој ќе ги нашлакаше дома гладни ќе се одеа после училиште , а дома појма немат мислат дека со детето е се во ред .
А уште потрагично е шо играчите поќе се нервираја од оние мисирите на клупата кои мислат во Тинекс Пролече се тренери .

Ама шо има везе важно на рати се картите мислиш купваме машина за перење од Нептун. Абе онака ако играт и 10.000 ќе му дам само да не ти гледам , не карти на рати .

Абе тешки Мисири се сите да ги згазеа вчера ќе се кренеше еуфорија и уште толку карти ќе се продадеа , сега и тие шо се двоумеа ќе ги одвратат .

Ама ај да не ги хејтаме многу , да не се налутат па ќе се врати Пискачот , инаку овие плаво црните дресој се топ , па ако сме умни наредна година можи и црвено бели ќе изват како гостински .

п.с. Немам ништо против плави , бели или плаво бели оти такви и ни биле на времето , ама плаво црни бе , на овие скроз чавката му е замината , кај му е паметот навистина незнам , ама ај да си ќутиме да не нарушиме атмосфера оти пак ние ќе бидиме криви оти ќе не исплекат сите ЛШ и ќе го примат и во Скопје со 61-ва , а не дека не зедоа Десен Бек за почеток , па и лево крило, него се појачаа на десно кај шо го имавме најдобриот играч претходно (и да ќе го ебат Костовски оти србинот е појак ама ова не е клучна позиција во ракометот ) и не му кажаа на тројцата стручнаци , видете дечки сакаме да тепате за супер купот ако не ќе летате одма , без пардон. Јас разбирам да сме тука негде ама 2 пати појака екипа на хартија да изгубиш утакмица нема оправдување.

Изгубивме во, финале за третиот по важност трофеј, катастрофа се изигра, дно...и сега шо??? Не треба да одиме на ракомет? Добро бе луѓе, се читате воопшто пред да пишите? Не сфаќам, мило ќе ви е да е празна салата? Ајде кажете, не треба да се оди, Битола да го бојкотира Пелистер оти сме загубиле во некој ебан супер куп? Пред нас е историја, пред нас е нешто шо за прв пат се случва во нашиот град....не ве сфаќам искрено, веројатно различна перцепција имам со поќето од тука шо значи дефиницијата навивач. Според вас, клубојте шо никогаш ништо не освоиле, шо никогаш ништо значајно не постогнале, а такви се 90% низ светот, не треба да имат навивачи?!
Не е муабетот хејтери нехејтери, не е муабетот проуправа или контра, мене НАЈМНОГУ од се ме нервира шо се минираме самите себе.
Фа имаа добра песна, мене не ми треба титула за тебе верно јас да навивам, имаме и ние, ние сме со тебе и кога губиме и кога водиме....ама изгледа поќето овде то не го осеќате. И после победа и по пораз, мене како навивач не ми останва ништо друго освен да се насочам кон следната битка која треба да ја водам заедно со мојот клуб. А не да бидам тој шо ќе му го турни сандакот на Пелистер!
Следи Колштад, кој е за нова борба, нека купва карта!

Изгубивме во, финале за третиот по важност трофеј, катастрофа се изигра, дно...и сега шо??? Не треба да одиме на ракомет? Добро бе луѓе, се читате воопшто пред да пишите? Не сфаќам, мило ќе ви е да е празна салата? Ајде кажете, не треба да се оди, Битола да го бојкотира Пелистер оти сме загубиле во некој ебан супер куп? Пред нас е историја, пред нас е нешто шо за прв пат се случва во нашиот град....не ве сфаќам искрено, веројатно различна перцепција имам со поќето од тука шо значи дефиницијата навивач. Според вас, клубојте шо никогаш ништо не освоиле, шо никогаш ништо значајно не постогнале, а такви се 90% низ светот, не треба да имат навивачи?!
Не е муабетот хејтери нехејтери, не е муабетот проуправа или контра, мене НАЈМНОГУ од се ме нервира шо се минираме самите себе.
Фа имаа добра песна, мене не ми треба титула за тебе верно јас да навивам, имаме и ние, ние сме со тебе и кога губиме и кога водиме....ама изгледа поќето овде то не го осеќате. И после победа и по пораз, мене како навивач не ми останва ништо друго освен да се насочам кон следната битка која треба да ја водам заедно со мојот клуб. А не да бидам тој шо ќе му го турни сандакот на Пелистер!
Следи Колштад, кој е за нова борба, нека купва карта!
Приказната барем за мене е шо му е сеедно дали ќе тепат или не , нема жар мислат го видат Тинекс Пролече против Бутел .
Значи треба да му е јасно дека ова е Пелистер а не Пролече и не сме барем во ракомет и не сме биле како тие 90% клубој.
Ако дадена максимум и да изгубена верувам кај 90% немаше да има ваква реакција оти секој можи да има лош ден , ама и на лош ден барем да се дај максимум.
Изгледај снимка не само шо не дадоа максимум туку и изгубени Германци во повеќе моменти смешки .
Абе она јапонецето куро си игра со нив место да се залета некој да го ресетира тој ги прај мајмуни мислиш Карабатиќ од најдобри деној е .

Приказната барем за мене е шо му е сеедно дали ќе тепат или не , нема жар мислат го видат Тинекс Пролече против Бутел .
Значи треба да му е јасно дека ова е Пелистер а не Пролече и не сме барем во ракомет и не сме биле како тие 90% клубој.
Ако дадена максимум и да изгубена верувам кај 90% немаше да има ваква реакција оти секој можи да има лош ден , ама и на лош ден барем да се дај максимум.
Изгледај снимка не само шо не дадоа максимум туку и изгубени Германци во повеќе моменти смешки .
Абе она јапонецето куро си игра со нив место да се залета некој да го ресетира тој ги прај мајмуни мислиш Карабатиќ од најдобри деној е .
Во ред, и?? Бојкот????

Во ред, и?? Бојкот????
Не! Него треба да сфатат еднаш засекогаш дека против 61 кога сме појаки треба да ги газиме и ако не оди дека треба до крај да играт.
Еве за тебе побитно е
1.Да ги тепаме 61-ва и да изгубиме од Колштад или
2.Да изгубиме од 61-ва и да ги победиме Колштад ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom