Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Vcera zboruvam SO albanec normalen, Dobro situiran... mu pokazuvam slikata na Ali so toj sto pravel ujdurmi na Onkologija vikam vidi gi vasite sto pravat...
Vika momce toansto go pokazuvas e edna kapka zdrastvoto e virce ako uste malku istrazuvat a Makedonija e golemo more.... jas se vrakam ednas vo 3 godini ili nekoj pat itno samo za rabotnici da donesam i sredam... mislis mene mi prije da sedam 1 mesec... naucuvaat odma deka sum tam.....po muabetot nekak mi stoi deka si gi reketiraat I svoite....

Vcera zboruvam SO albanec normalen, Dobro situiran... mu pokazuvam slikata na Ali so toj sto pravel ujdurmi na Onkologija vikam vidi gi vasite sto pravat...
Vika momce toansto go pokazuvas e edna kapka zdrastvoto e virce ako uste malku istrazuvat a Makedonija e golemo more.... jas se vrakam ednas vo 3 godini ili nekoj pat itno samo za rabotnici da donesam i sredam... mislis mene mi prije da sedam 1 mesec... naucuvaat odma deka sum tam.....po muabetot nekak mi stoi deka si gi reketiraat I svoite....
Иди малце прошетај околу битпазар, прашај онака што мислат за ова.

Над 99% ќе ти кажат, "сите праат ујдурми", ''сите праат криминали'', и одма ќе се врти муабетот за тоа како има и поголемо зло и како ова е местенка.

Ако дуи се одлучи да ги штити,ќе извади контрапротестанти како куртониве шо беа пред неколку години, и ќе влеземе во статус кво до спогодба за мир у куча.

вие сега ќе ја спинувате темава? Ти како комуњар и фолијашот бафра сега ќе терате муабети што биле пред 3 години место да збориме за луѓето што убивале пациенти на онкологија?
Немаат добиено инструкции од Џабир Серала, затоа сега вака пробуваат да јадат трици вмро сдс. Зошто воопшто очекуваше ли нешто друго дека ќе напишат?

Секогаш е вака, испаднат ли гнасотии од комуњарите, одма се релативизира, се наметнува мислење дека вмро се исти како сдс итн.

Епа не се исти. Вмро предупредуваа за лајнава што ќе се десат кога сдс ќе дојдат на власт.

Околу овој случај, системот за дози бил во функција 6 месеци, коа го клаиле тој комуњарот системот отишол во подрум, може да погодиме зошто?

Не пишуам за други работи оти ботовите чекаат само рачки, да се фатат за нешто и да сменат тема.

Така е ронче, паиценти на онкологија кои добар дел им немало спас (оти нема лек против рак) и старци со една нога в гроб
Колку треба да си бесчувствителен за ова да го напишиш. Ама јас го знам лекот за ваквите како ликов...Треба со нивни јазик, на нивни терен, гази пацове бреее.....

Да погодам
Мицко подготвен

За Скопски Вечери на Поезијата од 18 часот.

Ќе биде штама!

jas sum Bulevarko

Колку треба да си бесчувствителен за ова да го напишиш. Ама јас го знам лекот за ваквите како ликов...Треба со нивни јазик, на нивни терен, гази пацове бреее.....
taman si pisha choekot, samo ti si ili glup ili namerno go vadish od kontekst negovoto mislenje za da go pretstavish kao psihopat.
eve ti so golemi bukvi za da sfatish:
VO SPOREDBA SO ZRTVITE NA KOVID FASHIZMOT I SITE MLADI LUGJE I DECA SHTO NASTRADAA KULTUROLOSHKI, SOCIJALIZACIOLOSHKI I SEKAKVI OSHKI, ZASLUZUVAAT PROTESTI ISTO KAKO I ZA TIE SHTO SO POLA NOGA SE VO GROB I NA NEKOI KOI IM NEMALO SPAS.

Епа не се исти. Вмро предупредуваа за лајнава што ќе се десат кога сдс ќе дојдат на власт.
Не се исти. Едното е поголемо, а другото помало зло...Ама зло си е зло...Едните ги знајме, мислам дека треба да си ментално заостанат да не гледаш што прават и што правеле во минатото и колку ги бива, другите го валкаат името на ВМРО..Се дури бираме од двете зла помалото, се дотогаш ќе си тапкаме вместо, ќе си умираат луѓе по болници, ќе ги кршиме колите по дупките по улиците додека некој истовремено ќе гради хациенди на Водно, Маврово, Пелистер, Охрид итн., ќе возат Поршиња и Масерати а децата ќе им „учат“ во Берлин, Амстердам и Лондон...
Автоматски споено мислење:

taman si pisha choekot, samo ti si ili glup ili namerno go vadish od kontekst negovoto mislenje za da go pretstavish kao psihopat.
VO SPOREDBA SO ZRTVITE NA KOVID FASHIZMOT I SITE MLADI LUGJE I DECA SHTO NASTRADAA KULTUROLOSHKI, SOCIJALIZACIOLOSHKI I SEKAKVI OSHKI, ZASLUZUVAAT PROTESTI ISTO KAKO I ZA TIE SHTO SO POLA NOGA SE VO GROB I NA NEKOI KOI IM NEMALO SPAS.
А ти што си му, адвокат? Или овај ти е вториот јузер на кајгана, па згреши?

што да сфатиме, секој за вас што умира е со нога во гроб, не треба да му се помогне. Ебаве тоа социопатите, им страдало детството, не можеле да пијат неколку месеци.

Не се исти. Едното е поголемо, а другото помало зло...Ама зло си е зло...Едните ги знајме, мислам дека треба да си ментално заостанат да не гледаш што прават и што правеле во минатото и колку ги бива, другите го валкаат името на ВМРО..Се дури бираме од двете зла помалото, се дотогаш ќе си тапкаме вместо, ќе си умираат луѓе по болници, ќе ги кршиме колите по дупките по улиците додека некој истовремено ќе гради хациенди на Водно, Маврово, Пелистер, Охрид итн., ќе возат Поршиња и Масерати а децата ќе им „учат“ во Берлин, Амстердам и Лондон...
Автоматски споено мислење:

А ти што си му, адвокат? Или овај ти е вториот јузер на кајгана, па згреши?
Со овој начин на размислуење комуњарите се постојано на власт и прават огромна штета на државата.

Јас знам идеално што би било, но ако размислиш логично и реално, нели е подобро комуњариве да си одат од власт, или ова е малце што направија, па ќе ги оставиме скроз да ни ебат матер?

што да сфатиме, секој за вас што умира е со нога во гроб, не треба да му се помогне. Ебаве тоа социопатите, им страдало детството, не можеле да пијат неколку месеци.
kakva konzerva si ti jaooo :icon_lol:
samo za zaebancii te biva, a treba trezveno i objektivno da se razmisluva ischeznuvash kako vlatko vasilj vo vreme na smrdsm

Со овој начин на размислуење комуњарите се постојано на власт и прават огромна штета на државата.

Јас знам идеално што би било, но ако размислиш логично и реално, нели е подобро комуњариве да си одат од власт, или ќе ги оставиме скроз да ни ебат матер?
Во вмро се начукаа повеќе комуњари отколку во сдс, веќе кога сме кај оние баш комуњари, наследници на дебелите вратови од последните денови од Југославија, наследници на приватизацијата итн ама ајде сега да не ја дефокусираме темата на разговор и она што е најактуелно. Освен името, и фолклорот, немаат ништо со патриотизам и се она што го носат четирите букви, ВМРО, така да ти се молам не ме терај да одбирам помало зло само за да се спасам од поголемото...

Во вмро се начукаа повеќе комуњари отколку во сдс, веќе кога сме кај оние баш комуњари, наследници на дебелите вратови од последните денови од Југославија, наследници на приватизацијата итн ама ајде сега да не ја дефокусираме темата на разговор и она што е најактуелно. Освен името, и фолклорот, немаат ништо со патриотизам и се она што го носат четирите букви, ВМРО, така да ти се молам не ме терај да одбирам помало зло само за да се спасам од поголемото...
Добро и што е твоето решение за ситуацијава ај кажи? Само да биде реално, без фантазирање, ако ова, ако она.

Комуњариве у меѓувреме и оргии почнаа да прават у државава.

Додека ние си филозофираме и сакаме морално да бидеме коректни они на секои избори остануваат на власт и прават уште поголема штета...

Кажи бе колку треба да сум, ама прво види од 2013 што пишувам врска системот, колку е корумпиран, колку луѓе настрадале поради лекарски грешки и слично.
Пак ќе повторам, на копче реагирате, се пробудувате од време на време и изненадени. Кажи во 2022 кога некои јавно зборуваа дека се правеле малверзации на онкологија чии мадиња драпаше??

Тоа за лекот :pos: не се секирај, ќе добиете од лекот, кој грбот ќе ви направи помек од стомакот.
За лек кој ќе даде резултати, прво треба да видиш која е причината, за да не настрадаш од нус ефектите на погрешниот лек :kuracc:

Добро и што е твоето решение за ситуацијава ај кажи? Само да биде реално, без фантазирање, ако ова, ако она.

Комуњариве у меѓувреме и оргии почнаа да прават у државава.

Додека ние си филозофираме и сакаме морално да бидеме коректни они на секои избори остануваат на власт и прават уште поголема штета...
Да пробаме со сосема нови ликови, партии? Ги гледаме и едните и другите 30 години мурто и курто? Со нови ликови и идеи, барем некаква надеж има...Со овие две е веќе видено... :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom