detevo e vo salzburg i ima ednostavno reshenie samo treba da prasha ama toj ne se javuva. shto da mu pravam.Да другар. На нотар во Германија/Австрија *(таму си мислам, небитното) ќе го напишиш третото лице од мкд на кое му се дава полномошно и за што точно. Пази само да ти напишат за одјава од адреса од МВР (пошто кај нас мислам дека во мвр се одјавуваат, не во општина - ко на пример во Германија) и потоа тоа полномошно на Германски го пушташ оригинал во МКД каде овластен преведуваш од германски на македонски со мкд печат ти го преведува на македонски и си терате со полномошното во МВР.
Од Германија ДХЛ експрес (не обична или препорачана туку експрес пратка) стига до мкд за 48 часа и кошта некои 60еур. Имаш 10 цифрен тракинг број со кој следиш до каде ти е писмото. Посигурно него по ојле дојле да го пратиш по превозници или пак по бус да го пратиш редовна линија што оди за мкд па да го превземат во Скопје твои луѓе.
ЕДИТ:
Ако си блиску до аеродром, опција ти е и некој со визер што ќе си бега за мкд за брзо да ти го однеси. Пиши ми инбокс ако живееш Германија и сме во близина мкд слегувам за скоро, пари не ми требаат ќе го однесам на твој чоек, ако не барај по групите на фб некој што патува за скоро авионски.
Aj ovde, V sabota go ceka Avtobusot na granica walserberg i mu go dava na Prilepcanecot Shofer vo EURO BUS i mu dava 10€ i ce mu go preprati od Prilep do Negotino mislam beshe ili pak nekoj neka go preceka Avtobusot vo Rosoman!
Ednostavno i brzo.
Broj od Shoferot po poraka ako mi se javi