Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2022
Мислења
316
Поени од реакции
1.814
Не се објаснувам со дебили, само им се посмејувам :toe:
Добро тоа е твое гледиште, само да ти кажам дека во овој летен период многу по лесно е на дожд од колку 2 саати сонце да те удира директ у глава, погледни дали се преместиле и нека ти кажат како поминале на сонцето Лозари, Чкембари, Мајмуни,Комити и сите останати, но океј е вие сте обична домашна публика која што грицка сончоглед и пцуе судија.

Член од
27 ноември 2021
Мислења
415
Поени од реакции
4.378
Дерби во Среда...

Ама то е то, албанска ФФМ.

И покрај паднатиот морал со одложувањето, и покрај то шо немат да имат гостински навивачи, и капак на се во работен ден, пак мислам дека немат да потфрлиме и ќе имаме добро издание.

Attachments

Член од
1 октомври 2022
Мислења
78
Поени од реакции
343
Башкими - Скопје "Судир на навивачките титани". :)
Vo Kumanovo baskimi ke go gledaat 5.000 publika , a vo avtokomanda na Skopje 0.
Bez razlika kolku ni odgovara nas toa, gledam po portali ovie od baskimi idat sekade bile vo Kocani poslednava a nashite od istokot se mrtvi realno.
Автоматски споено мислење:

Башкими - Скопје "Судир на навивачките титани". :)
Bez razlika kolku ni odgovara nas toa, gledam po portali ovie od baskimi idat sekade bile vo Kocani poslednava a nashite od istokot se mrtvi realno.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Автоматски споено мислење:

Реално гледано не може да се каже ништо кога гостувале во Кочани, јасно ми е дека се чувани од полиција и дека нема некоја навивачка група Кочани за да ги нападнат, но не знам дали лесно би гостувала некоја помала група вака слободно во западна Македонија без да помине со инцидент, ваму си гостуваат "браќата" како по дома. Баш ме интересира како ќе тераат "Илирит" зошто за разлика од останатите нивни групи овие се активни дома, гостуваа и лани па еве и сега во Кочани, што е потег за поздрав, ќе видиме дали ќе продолжат со гостување и во градови каде има активни навивачки групи(Битола Прилеп Охрид) а и дали некоја македонска група ќе има некоја реакција како што имаа Комити кога се во прашање "Илирит".

Сепак жална е сликата со немањето на никаков интерес кај македонската младина за национална свест па дури и да е само сведена на локал патриотизам, никаков интерест за да се одбрани нешто свое, верувам дека овие на Башкими ќе гостуваат секаде лесно по истокот.

ПС: Посебен респект за дечките од Комити Берово, за муралот и графитите кои ги направија, потег од кои што треба да земат пример и останатите градови од истокот.

Член од
1 октомври 2022
Мислења
78
Поени од реакции
343
Реално гледано не може да се каже ништо кога гостувале во Кочани, јасно ми е дека се чувани од полиција и дека нема некоја навивачка група Кочани за да ги нападнат, но не знам дали лесно би гостувала некоја помала група вака слободно во западна Македонија без да помине со инцидент, ваму си гостуваат "браќата" како по дома. Баш ме интересира како ќе тераат "Илирит" зошто за разлика од останатите нивни групи овие се активни дома, гостуваа и лани па еве и сега во Кочани, што е потег за поздрав, ќе видиме дали ќе продолжат со гостување и во градови каде има активни навивачки групи(Битола Прилеп Охрид) а и дали некоја македонска група ќе има некоја реакција како што имаа Комити кога се во прашање "Илирит".

Сепак жална е сликата со немањето на никаков интерес кај македонската младина за национална свест па дури и да е само сведена на локал патриотизам, никаков интерест за да се одбрани нешто свое, верувам дека овие на Башкими ќе гостуваат секаде лесно по истокот.

ПС: Посебен респект за дечките од Комити Берово, за муралот и графитите кои ги направија, потег од кои што треба да земат пример и останатите градови од истокот.
So samoto toa shto se od Kumanovo, ni na domashen teren ne treba da se "raat" a kamoli na gosti no realnosta e taa i treba da se prifati kako shto ne postoime na navivachki plan vo Kumanovo taka ne postoime ni vo povekjeto golemi chisto makedonski gradovi kako shto se Veles , Kochani, Strumica, Shtip i dr.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom