Kaj mene vo stanot koga ja mestea prvata klima tie idiotite od monteri PARTAL napravija, mislish kje protinjaat kjunci od shporet na drva a ne cefki za klima.
Slichno beshe i so bushenjeto "dupche" za daikinot... poshteno raskrshija dechkite od ICS koga gi pushtaa cefkite vo dzid ama bidejki beshe gradilishte ne se ni zamarav, posle maltarenjeto si dojde se na svoe mesto.
Edino neshto shto nemozam da razberam i shto me nervira e zoshto bre koga si majstor monter, koga od toa go vadish lebot ne si kupish edna kruna pa fino kako chovek izbushish krugche?
Sam si bushev otvori i za Vivaxot i za drugive klimi shto treba da stojat vo potkrovjeto od kukjata i posle protnav cekfa fi50 pa zakrpiv/malterisav shto beshe otvoreno okolu nea. Majstorov samo kje treba da dojde da izbandazira 2 cefchinja i da gi protne na gotovo (more da mu baram popust za montazata)
Arno ama i jas izlegov "dibek" za eden detal. Napraviv previd i ne si napraviv shtekerche do kaj shto treba da stoi klimava vo sobata "za babata" (oti ne ni mislev da turam klima ovde, imam i parno za greenje) eve kako izgleda mojata majstorija, izbusheno so kruna fi60, zakrpeno i varosano 1 rakaOd estetika mesto pola metro kabelche kako kaj daikinot i vo idnina klimite vo potkrovje ovde po dzidot kje visi 2m kabel do dole
(valjda babata nema da se uvredi deka zet i ne predvidel i za nea eden shteker, hahah)
Na drugava slika e vivaksot vo trpezarija a otvorot koj "dzirka" levo e preodot od dnevna vo trpezarija. Ovde e narachana lizgachka vrata (krilo od skoro 1.5m shirina) pa koga nema da se gotvi/rucha ideata e tie dve prostorii da se "povrzani" i klimive da si "pomagaat" edna so druga. Dnevnata e 4.5m x 4m a trpezarijata i kujnata se 4.5m x 4m / 2.6m x 3m (vizuelno i fizichki podeleni so shank no nad shankot vozduhot e povrzan taka shto vivaksot kje si go "raboti" i toj prostor)
Vivaksot planski e vrzan direktno na dozna oti ne mi se vlechkaa vishok kabli i pozgodno mi beshe taka, no kje bide "tegavo" za merenje potroshuvachka.
Прегледај го приврзокот 388962Прегледај го приврзокот 388964Прегледај го приврзокот 388980
Tie dupki sto sam si gi busel za montiranje na narednite klimatizeri se nadevam pri busenjeto si busel so pad ( ne pravo ) za da ima pad kondez crevoto od vnatresnata edinica