Реалноста е и дека ќе не снема, јас не мислам дека треба да седиме и да чекаме. Не викам јас секој човек да фати пушка и во дворови да им влегуваме, едноставно само да почнеме да реагираме на провокации, еве ова со прославата е баш тоа што го викам, ги апсиме овие двајца и чекаме на нивна реакција, испаѓаат го палат пола Скопје, ги вадиме тигрите на улица и пукаат по нив, почнуваат да палат наши села по западна Македонија, нашата полиција оди таму и кој е посилен нека победи. Јас сум убеден како што спомнаа тука како што реагираа од страна на Србите во Косово, при првата наша посилна реакција од наш политичар, Брисел ќе застане на наша страна и ќе ги осуди нив. Точно е тоа дека не сака никакви конфликти Брисел сега овде, исто уште еден поволен момент за нас кој треба да го искористиме. А голем брат ние никогаш ќе немаме, јбг таква ни е местоположбата, исток не отпиша, запад не не запишува, треба сами како 43 да се избориме зошто истото ни се случува сега, гледајќи од помодерни времиња може и во полоша ситуација сме. Кој гледа друго решение слободно нека си го каже, 22 години секакви тематики, секакви дискусии се водат освен онаа главната, на кој не му е преку глава и може да трпи секоја чест, ако не на 122 години од рамковен ќе се сменни нешто.