Фудбалски/трансфер дискусии

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Барсашиве мислат дека Нејмар заврши со кариерата откако ги напушти нив. Не дека се далеку од вистината ама и се, Нејмар и покрај се што праеше низ кариерата сепак остави печат у фудбалот. Врвен играч, прејак, штета што е циганче у паметот и не изигра уште многу појако. Он и вака ги надмина сите бразилци низ историјата, ама да се трудеше поише и да сакаше да игра само фудбал а не копакабана самба, ќе беше убедливо најдобар бразилец што некогаш ролал топка.
Му заврши пикот после Барса, го згазија од ќотек во Франција, зглобот 50 пати му го сјебаа. Неговото заминување од Барса е една од најголемите грешни одлуки од оваа генерација фудбалери. Иначе според мене најдобриот играч и талент што се појавил после Меси и Роналдо.

Нејмар освои неколку лигашки титули и една лш од заебанција, со ич замарање. Повеќе би рекол неамбициозен отколку пропаднат талент. Кејн шо нема никаква титула не би рекол дека е пропаднат талент, камоли Нејмар.

Пример за пропаднат талент е Балотели.

Барсашиве мислат дека Нејмар заврши со кариерата откако ги напушти нив. Не дека се далеку од вистината ама и се, Нејмар и покрај се што праеше низ кариерата сепак остави печат у фудбалот. Врвен играч, прејак, штета што е циганче у паметот и не изигра уште многу појако. Он и вака ги надмина сите бразилци низ историјата, ама да се трудеше поише и да сакаше да игра само фудбал а не копакабана самба, ќе беше убедливо најдобар бразилец што некогаш ролал топка.

Човекот во најдобрите години и пикот во Барса премина во ПСЖ. Да останеше во Барса покрај Суарез и Меси ке набиеше статистика, според мене, блиска до статистиката на Меси. После Меси тој ке беше предводникот на новата генерација. Две три златни не му бегаа, страшен играч беше. Не се уозбили во главата и го почна класичното, бразилското. И неможеш да кажеш дека не му пропаднала кариерата после заминувањето од Барса. Замина во факинг ПСЖ и единствено што освои е неколку француски првенства, ништо повише. Никој нема да го памети како добар фудбалер по претставите во ПСЖ туку ке го памти по партиите во Барса. Ако заминеше во некој англиски топ 6 тим исто можеби ке се развиеше и до ден денес ке беше на врвот. Џабе е талент кога е циган по душа. Што рече некој, ако го имаше карактерот на Роналдо ке им парираше и нему и на Меси.

Ова, нормално, го пишувам од фудбалски апсект. Финански нема шанси Барселона да парира на ПСЖ.

Место параглајдер, пиши се падобранец, апропо на мислењево.
Ако Нејмар е пропаднат талент, ондак ти препорачувам да пратиш друг спорт.

Па со оглед на тоа дека замина да гние во Франција и еве сега Арабија, а требаше да биде генерациски лидер на Барселона за мене е пропаднат талент.

Па со оглед на тоа дека замина да гние во Франција и еве сега Арабија, а требаше да биде генерациски лидер на Барселона за мене е пропаднат талент.
Добро голем експерту, ја се извинувам чим ти викаш така.

Врвен играч, прејак, штета што е циганче у паметот и не изигра уште многу појако. Он и вака ги надмина сите бразилци низ историјата, ама да се трудеше поише и да сакаше да игра само фудбал а не копакабана самба, ќе беше убедливо најдобар бразилец што некогаш ролал топка.

Роналдињо 2.0.

Јас длабоко се извинувам што те реков падобранец. Не сфатив колку те повредив.

Ич не ме повреди, сакам само да ти кажам дека со такви испади преминуваш од културна дискусија кон недораснат муабет.

Ич не ме повреди, сакам само да ти кажам дека со такви испади преминуваш од културна дискусија кон недораснат муабет.
Рече човекот што кажа дека Нејмар е пропаднат талент, еден од најуспешни бразилци во светски фудбал.
Ама добро, еве сега ќе се одлогирам од форумов, да размислам за животов.

Да немаше сестра можеби ќе имаше и златна топка.
Затоа детево требаше одамна да му се препушти на Стваро да го земе под свое.
А и сестра му.

Не заврши буквално со кариерата, ама ос тој момент кариерата му тргна надолу и за кратко време исчезна од фудбалската мапа.
Да не се лажеме, заминувањето во ПСЖ му беше огромна грешка од фудбалски аспект (и полн погодок од финасиски аспект), со оглед на потенцијалот кој го имаше.

Зошто е убо да си фан на Атлетико во моментов: Ги гледаш фановите на Реал и Барса растревожени оти им пропаднаа трансферите за Нејмар и Мбапе, си крцкаш на жешкото со ладно пивце, јер очекувањата да потпиши некое име за Атлетико се рамни на нула, то се знаеше од сам старт на трансфер маркетот.
Отвораш резултати, го гледаш Мората прва постава, си викаш бериќат.
То дека шансите да извадиме нула вечер на Метрополитано се огромни ама невермајнд, живот иде даље :ајнапиво:
Не знам колку од фановите на Барселона сакаа да се врати Нејмар ова лето, а уште помалку се растревожени што му пропаднал трансферот.
Лично мене, ме заболе дали ќе дојде или не, сеедно ми беше. Дека ќе беше екстра засилување и ќе го подигнеше квалитетот на екипата, тоа е факт. Ама начинот на кој си замина пред 6 години и штетата што ја направи индиректно на клубот е нешто што многумина никогаш не му го простија.

Мислам дека е слична ситуацијата и со фановите на Реал и Мбапе. Би бил екстра засилување, несомнено, ама после неколку мочања врз клубот, треба да си ептен мазохист за да сечеш вени за таков играч да дојде кај тебе.
Плус што Реал го имаат Винисиус кој колку и да е одвратен е страшен играч и многу сличен профил на Мбапе.

Не заврши буквално со кариерата, ама ос тој момент кариерата му тргна надолу и за кратко време исчезна од фудбалската мапа.
Да не се лажеме, заминувањето во ПСЖ му беше огромна грешка од фудбалски аспект (и полн погодок од финасиски аспект), со оглед на потенцијалот кој го имаше.

Не знам колку од фановите на Барселона сакаа да се врати Нејмар ова лето, а уште помалку се растревожени што му пропаднал трансферот.
Лично мене, ме заболе дали ќе дојде или не, сеедно ми беше. Дека ќе беше екстра засилување и ќе го подигнеше квалитетот на екипата, тоа е факт. Ама начинот на кој си замина пред 6 години и штетата што ја направи индиректно на клубот е нешто што многумина никогаш не му го простија.

Мислам дека е слична ситуацијата и со фановите на Реал и Мбапе. Би бил екстра засилување, несомнено, ама после неколку мочања врз клубот, треба да си ептен мазохист за да сечеш вени за таков играч да дојде кај тебе.
Плус што Реал го имаат Винисиус кој колку и да е одвратен е страшен играч и многу сличен профил на Мбапе.
Растревожени во смисла шо се вртеа цело време муабети, топло ладно, де иди де не иди.

Нејмар никогаш не го достигна пикот, можеше ама остана лабав во главата. Не дорасна за да стане играч што ќе зема златни топки. Потегот со ПСЖ му ја еба кариерата, Француската лига му беше comfort zone, послаба лига, помалце медиумски притисок, селски екипи и полна вреќа пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom