Кајгана квиз

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.764
Поени од реакции
36.684
Во 2020 за време на корона пандемијата некој имал идеја да направи квиз со прашања од различни области, ама темата доживеала крах по само три мислења. Мојата идеја е далеку поедноставна:

-јас сум водител на квизот, вие сите одговарате
-прашањата ќе бидат поврзани исклучиво со Кајгана форумот
-кој ќе одговори прв на поставеното прашање, ќе добие 1 поен, па после секое прашање ќе се update-ува ранк-листата на членовите со најмногу точни одговори

Па на крај на годината ќе видиме, може ќе издејствуваме некоја симболична награда за најдобриот Кајгана-текнувало. :P

Just for fun. Се надевам нема одма да почнете да се мочате врз темата со саркастични досетки. :P

Прво прашање:
01. Во кој подфорум е напишано првото мислење на Кајгана форумот (во оној дел на форумот во кој имаат пристап сите членови)?
Мало појаснување: колку што ме држи помнењето, постојат мислења од форумот кои се трајно избришани заради некоја непогода, не се сеќавам што точно се случило. Значи го барам подфорумот од најстарото мислење кое се уште постои на Кајгана форум.

Ајде детективи!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.764
Поени од реакции
36.684
1. @Флеш - 1 поен

Второ прашање:
02. @Acid знаеме дека е првиот член на форумот. Освен него, од првите десет регистрирани членови, само еден бил активен во 2023. Кој?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Ф

Флеш

Гостин
Ти си 52215
Автоматски споено мислење:

8. SparroW