А1 Македонија

Ovie 4iG , antenna hungaria, go kupile mnozinstvo na vodafone Hungary,a nivniot 4mno,digi go prodavaat,vo povejke operatori imaat zamesano % ,kolku sto ima infoo po net, jugoistocna eu,i zapaden balkan im e cel i teritorija za rabota....
Pa nosto cudno
pa ako uspeale da kupat od Vodafone sto raboti vo 30 drzavi, vo Albanija naednas gi kupule ALBTelecom (fiksni uslugi) i One.al (mobilni uslugi) i gi spoile... jasno e kolku imaat mokj. Da se nadevame deka ne se dzabe vo Mk i deka stvarno ke vlozat. Inaku Cosmote (nekogas Cosmofon i vo Mk) ja ima pokrieno 99,99% Grcija so ultra brz 5G. Grcija i Bugarija gazat okolu nas.
Автоматски споено мислење:

Kulata e pri kraj https://www.slobodnaevropa.mk/a/32542590.html#player-start-time=326.529972

Последно уредено:
pa ako uspeale da kupat od Vodafone sto raboti vo 30 drzavi, vo Albanija naednas gi kupule ALBTelecom (fiksni uslugi) i One.al (mobilni uslugi) i gi spoile... jasno e kolku imaat mokj. Da se nadevame deka ne se dzabe vo Mk i deka stvarno ke vlozat. Inaku Cosmote (nekogas Cosmofon i vo Mk) ja ima pokrieno 99,99% Grcija so ultra brz 5G. Grcija i Bugarija gazat okolu nas.
Автоматски споено мислење:

Kulata e pri kraj https://www.slobodnaevropa.mk/a/32542590.html#player-start-time=326.529972
Toa da, ama ako se saka!.....ama ovde duopolot e mn,jak i dogovoren 50/50 edna/dve godini germancite drugite 2 avstricite i taka vo krug ....
Inaku licno mene mi nedostiga eks-cosmofon i one,(nivnata mreza 294.02) bidejki imaja najdobro postaveni bazni na najdobri lokacii 2i3g imase sekade nemase brzina na 3g, ama zatoa miss call bese mislovna imenka po 1-2 vo mosecot ,a sega od A1 imam po 2-3 vo denot..... Imam i 1 primer za baznite- na edna lokacija blizu Prilep One imase bazna na najvisok vrv na lokalnoto mesto i +stolb visok 20m,panelite antenite bea pod blag agol nasoceni kon selata i ramnicata/ naselenieto,se spoija so vip, ja isklucija baznata(ovaa visokata ja razmontiraa) a na 30metri do nejze imase Vip na 3metei cefka 2 paneli , so raka mozes da ja dopres i potoa nema mreza epa nema....!!!

A1 e edinstveniot operator sto ne mrda od mesto.... ni kaj nas ni vo Srbija ni vo Hrvatska ni vo Bugarija... sekade se isti ponudi od pred 2 godini, nisto novo, dodeka drugite gazat. Nisto cudno. Ete kaj nas Combo Box 500GB vovedoa pred 1 godina, brzinata uste e ogranicena na 50/2 iako na optika gi dupliraa... nema L paket so 1TB, uste nema 5G paket so nov moderen ruter kako sto imaat site naokolu... Navodno septemvri za rodendenot spremaat golem bum, ama tesko da sme optimisti.
Кој оператори мрдаат?
Телеком што мобилната тарифа М место 60гб нет - пред 2 години поштишан договор сега е 20 гига нет со можност за 6 месеци 5џи?

На секој оператор можеш да му најдеш замерка ако сакаш да побараш.
За Комбо Боксот зборено е низ темиве, на Телеком безжичната варијанта колку е? Јас ко што прашав последен пат 15 со 1. на Мтел да не праиме воопшто муабет, таму 1000+ денари треба да платиш за да имаш околу 100 гига нет дома :D

Мислам дека ме сфаќаш што сакам да кажам.

е сеа, ај те молам објасни ми како и со што другите оператори газат?

Кој оператори мрдаат?
Телеком што мобилната тарифа М место 60гб нет - пред 2 години поштишан договор сега е 20 гига нет со можност за 6 месеци 5џи?

За Комбо Боксот зборено е низ темиве, на Телеком безжичната варијанта колку е? Јас ко што прашав последен пат 15 со 1. на Мтел да не праиме воопшто муабет, таму 1000+ денари треба да платиш за да имаш околу 100 гига нет дома :D

Тие се тарифите што да се прај таква ни е државата и такви ни се платите. А1 МК - 5 Понуди:
А1 Nova XS - 4GB 4G интернет и неограничени разговори и смс = 499
A1 Nova S - 60GB 4G интернет и неограничени разговори и смс =899
A1 Nova M - 150GB и неограничени разговори и смс = 1099
A1 Nova L = 150GB и неограничени разговори и смс = 1299
A1 Nova XL = 150GB и неограничени разговори и смс и 100 меѓународни разговори = 1599
Со A1 Nova M, L, XL = нет сеф од 100GB со опција за размена
A1 Nova S = нет сеф од 50GB
5G вклучен во M, L, XL, додека за останати тарифи се активира за 99 денари со вклучениот интернет во претплатата или 599 денари со вклучен неограничен интернет при кој се добива и 5G.
Има една специјална тарифа за припејд корисниците да се префрлат на постпејд - A1 Special+ при која се добива 10GB 4G интернет и неограничени разговори и смс како и 2.5GB во роаминг Западен Балкан за 349 денари/месечно.
Во А1 можеш да потрошиш 250GB интернет од тие од вклучените и од сефот фактички ти е неограничен интернет со политика на фер користење. Кај А1 ти се намалува брзината, кај телеком те кинат ти наплатуваат за секој дополнителен МБ или да си купиш интернет пакет. Телеком ти се со подобра покриеност, А1 се послаби ама затоа поефтина опција за дома.
Lycamobile најефтини припејд пакети - за 200 денари имаш 5GB интернет и неограничени разговори и смс, за 399 денари имаш 12GB и неограничени разговори и смс, за 499 денари имаш 22GB и неограничени разговори и смс и има пакет со 30GB(1GB на ден) и неограничени разговори и смс за 499 денари.
Телекабел - 160GB и неограничени разговори = 800 денари/месечно.
GREENMOBILE = 8GB и неограничени разговори и смс =499, 80GB и неограничени разговори и смс за 830 денари, неограничено се за 1000 денари. Ја користат мрежата на А1 и ги има и во Скопје, а сопственици се Cable call и КДС КАБЕЛНЕТ.

pak spored info
Кој оператори мрдаат?

Globalno kazav... primer operatorite na United Group. Primer Hrvatska Telemach lom pravi, A1 nisto.

Тие се тарифите што да се прај таква ни е државата и такви ни се платите. А1 МК - 5 Понуди:
А1 Nova XS - 4GB 4G интернет и неограничени разговори и смс = 499
A1 Nova S - 60GB 4G интернет и неограничени разговори и смс =899
A1 Nova M - 150GB и неограничени разговори и смс = 1099
A1 Nova L = 150GB и неограничени разговори и смс = 1299
A1 Nova XL = 150GB и неограничени разговори и смс и 100 меѓународни разговори = 1599
Со A1 Nova M, L, XL = нет сеф од 100GB со опција за размена
A1 Nova S = нет сеф од 50GB
5G вклучен во M, L, XL, додека за останати тарифи се активира за 99 денари со вклучениот интернет во претплатата или 599 денари со вклучен неограничен интернет при кој се добива и 5G.
Има една специјална тарифа за припејд корисниците да се префрлат на постпејд - A1 Special+ при која се добива 10GB 4G интернет и неограничени разговори и смс како и 2.5GB во роаминг Западен Балкан за 349 денари/месечно.
Во А1 можеш да потрошиш 250GB интернет од тие од вклучените и од сефот фактички ти е неограничен интернет со политика на фер користење. Кај А1 ти се намалува брзината, кај телеком те кинат ти наплатуваат за секој дополнителен МБ или да си купиш интернет пакет. Телеком ти се со подобра покриеност, А1 се послаби ама затоа поефтина опција за дома.
Lycamobile најефтини припејд пакети - за 200 денари имаш 5GB интернет и неограничени разговори и смс, за 399 денари имаш 12GB и неограничени разговори и смс, за 499 денари имаш 22GB и неограничени разговори и смс и има пакет со 30GB(1GB на ден) и неограничени разговори и смс за 499 денари.
Телекабел - 160GB и неограничени разговори = 800 денари/месечно.
GREENMOBILE = 8GB и неограничени разговори и смс =499, 80GB и неограничени разговори и смс за 830 денари, неограничено се за 1000 денари. Ја користат мрежата на А1 и ги има и во Скопје, а сопственици се Cable call и КДС КАБЕЛНЕТ.
Оваа тарифа A1 Special+ каде ја најде? Никаде ја нема, и во други форуми е спомната ама никаква информација не можам да најдам освен ако не ја нудат на одбрани корисници само со смс или јавување

Оваа тарифа A1 Special+ каде ја најде? Никаде ја нема, и во други форуми е спомната ама никаква информација не можам да најдам освен ако не ја нудат на одбрани корисници само со смс или јавување
Najdobra tarifa vo momentot treba da ja stavat kako redovna vo posjpejd ponudata

Toa na a1 pripejd se nudi da odat na postPejd

Da ama da ja vovedat kako redovna pospejd tatifa ne bi bilo loso
Nema sansi, 349mkd, so 10 i 2.5gb balkan R, a najniskata im e 499mkd so 4gb i povici bez sms..... vo kombo 449 nevozmozno.......
"osvem za rodendenov nesto ako pustat srce"kako prethoden mesec so pustija so -20% OnLine vo kombo i samo so sim imase dobra cena.....

Nema sansi, 349mkd, so 10 i 2.5gb balkan R, a najniskata im e 499mkd so 4gb i povici bez sms..... vo kombo 449 nevozmozno.......
"osvem za rodendenov nesto ako pustat srce"kako prethoden mesec so pustija so -20% OnLine vo kombo i samo so sim imase dobra cena.....
A ke ima li nekoi novosti za rodendenot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom