Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Intervju 15.12.2020., polozitelno pre dve nedelje, da li se do kraja godine potpisuje ukaz mozda!? Pozdrav za grupu.
Mozno e za tebe , oktomvri -noemvri. Poslednive nekolku meseci, poslednata nedela od mesecot ima ukazi. Sega vo juli pominaa onie so polozitelno od mart i april .

Od april mesec sum na vraten od finalna na ""Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване"" so broj 13..../ 2021 , ke ima li nekakov aber znae li nekoj nesto??

може некој да ја испрати Молбата да дополнителни документи неможам да ја најдам? И дали некој има пробано фотокопија од новиот пасош по е-маил да ја испрати и да му ја прифатат?

може некој да ја испрати Молбата да дополнителни документи неможам да ја најдам? И дали некој има пробано фотокопија од новиот пасош по е-маил да ја испрати и да му ја прифатат?
Даваат образец на шалтер кога ќе отидеш

Јас имам ваков пример Можеби ќе треба да наведете друго што Ви бараат ( пр. податоци од родител )

Attachments

Здраво
Имам указ и сакам сам да ја продолжам постапката.
Имам прашање за адреса. Која адреса треба да ја наведам во бг. Се плаќа и колку?

Што значи ова дали може да се достават дополнителни документи сеуште?
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Не е удостоверено изп'лнението на § 2, т. 1 от ДР на ЗБГ.

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Не е удостоверено изп'лнението на § 2, т. 1 от ДР на ЗБГ.
Одбиена ти е молбата, треба повторно одново да се почне процедурата.
Преведено, немаш докажано дека имаш предок бугарин

Прашањето е дали доколку најдам документи можам да ги доставам или нема начин зошто е одбиено барањето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom