Of off dosta vreme , fala na infoPromena duri april-maj ke imate 2024 moze I porano Ako se ubrza nesto
Pozz
Bitola li bese intervjuСе оди на еден шалтер каде што ја проверуваат документацијата, ако не фали ништо, одма се оди на следниот шалтер на интервју. Во мојата апликација не фалеше ништо, и веднаш си бев и на интервју. Повеќе чекав в банка искрено за уплатата, отколку во конзулат. Е сега бев прва влезена. За 2.5 месеци треба да ми излези бројчето. Така барем ми кажаа на шалтерот.
Да, во Битола.Bitola li bese intervju
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Од искуство, кога носев дополнителни документи за да ми почне процедурата, јави се порано во конзулат за бројчето. Тие стигаат после месец, месец и пол, ама за сигурно кажуваат после 2.5 месеци.Се оди на еден шалтер каде што ја проверуваат документацијата, ако не фали ништо, одма се оди на следниот шалтер на интервју. Во мојата апликација не фалеше ништо, и веднаш си бев и на интервју. Повеќе чекав в банка искрено за уплатата, отколку во конзулат. Е сега бев прва влезена. За 2.5 месеци треба да ми излези бројчето. Така барем ми кажаа на шалтерот.
Денес не ми рекоа дека ми фали нешто. Со оригинал стар документ бев, и докажано се до него. Издадени и уверенија дека е иста личност каде што имаше разлика во презиме. Па ќе видиме…Од искуство, кога носев дополнителни документи за да ми почне процедурата, јави се порано во конзулат за бројчето. Тие стигаат после месец, месец и пол, ама за сигурно кажуваат после 2.5 месеци.
Јас однесов дополнителни документи - стар документ - за дазапочне постапката, заглавив 2 години напримена молба, ми кажаа од конзулат јави се за 3 месеци да виодиме дали ќе го продолжат бројчето, или ќе добиеш ново. Се јавувам после 3 месеци, одам по ново бројче, когаго проверив ми бараа дополнителни документи, а рокот при крај, имаше уште 2 дена
Во секој случај ќе почнам порано да проверувам, фала на совет. Како што кажаа сега, воопшто не примале ако немаш се комплет документи, туку враќале одново, да си собериш па пак на интервју.Денес не ми рекоа дека ми фали нешто. Со оригинал стар документ бев, и докажано се до него. Издадени и уверенија дека е иста личност каде што имаше разлика во презиме. Па ќе видиме…
Koj broj na prepiska si bate jas sum 1056 20211**-2021 se smeni denovive
Pa ti pisuva gore , 1**/2021Koj broj na prepiska si bate jas sum 1056 2021
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
BRAVO. Česitam. Pročitao sam tvoje prepiske od ranije. Ako dobro računar, na finalnoj si 2 meseca1**-2021 se smeni denovive
Mojot soprug bese isto taka od finalna vraten na zadolzitelna i posle 3 meseco Mu se smeni Deka e izvaden na dopolnitena i da odnesi dopolnitelen dokument za poteklo. Isto i toj bese apliciral so potvrda od Strumica i izvodi od Predci. Krajot na maj dostavi Dokument za rodstveni vrski od sestra Mu, posto taa ima veke BG pasos, pocetokot na Juni bese vraten na finalna i od pred okolu nedela ili dve neznam tochno e na polozitelno.Дали знаете која е причината што кај повеќето се вратени статусите од финална на задолжителна и дали за брзо време ќе се смени? Инаку сопругот е со документ потврда од бугарско здружение и изводи од прадедо роден во годините кои ги бараа незнам точно кои беа. Так да незнам дали и да се надеваме некои со истите документи поминале, некои не. Ќе покаже времето што ќе биди. ПОЗ
Автоматски споено мислење:
Истото го пишува, а и отприлика истиот месец беше кога се смени статусот, само што и јас незнам точна дата.