Прашај го Буданов. Моја претпоставка е дека има многу воени цели околу Москва.
Vekje kazav deka ni pratam, ni se zamaram nesto posebno okolu toa. Sigurno ima, ne velam ne, sepak toa e Moskva, no isto pamtam na pocetokot na intervencijata kako ukraincite gi stacioniraat svoite voeni postrojki bas vo gusto naseleni podracja, pomegju gradinki, ucilista ,bolnici, zgradi itn itn. Dali togas ako nastrada gradinkata ili ucilisteto bi go smetal za voeno zlostorstvo ili akt na terorizam od strana na Rusite. Isto imase eden kup snimki za granatiranje na civilno naselenie, znaci ne rasipani ili blokirani raketi, tuku cisto artilerisko oruzje.
Imase i snimki od sami Ukrainci kade ladnokrvno strelaat zarobeni i predadeni neprijatelski vojnici so krenati race, razoruzani. Snimki kade se izzivuvaat, krvnicki gi macat, im gi vadat ocite i sto li uste ne. Zborot mi e niti im e prv pat niti posleden, niti im e toa nesto tugjo i nepoznato na Ukraincite da koristat ajde da gi narecam isis taktiki na vojuvanje, pa od tamu voopsto i ne bi me cudelo celta voopsto da ne bila voen objekt tuku civilen ili kaj ke mani mani, bitno da pogodi nesto.
Ti sigurno pratis mnogu povekje od mene i siguren sum deka si zapoznsen so vakvite grozotii od strana na Ukraincite pa bas me interesira kako gledas to na tie akcii od ukrainska strana i sto te pravi tolku siguren deka i sega ne se rabotelo za takov slucaj.