Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    718

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.495
Поени од реакции
33.645
Ти си загрижен само за шупакот што ти стои од позади да ти е натаманет..Pussy shepherd :гомце:
У живот дали имаш фатено нешто потешко од виљушка,он ќе правел денацификација педерче аус :pos:
Автоматски споено мислење:

Миљон (1000000) руски патриоти избегаа уџум лани ти текнуе?Преку граници кој каде гледа. И тоа само штом се појави свети Путлер на државна телевизија..Заборави на тоа бе крџак? Или така ти годи...А замисли да почнеа да спроведуваат подетална мобилизација.. :pos: Ќе се бркаа до Сибир.
Aбе сум заборавил да те ставам на игнор листа. Веднаш ќе го корегирам тоа.

На една рака се бројат тие што се на листата. Има само такви за кои милион пати е докажано дека не може да се слушне ништо ни забавно/смешно уште помалку па корисно, такви кои истовремено идат на живци а комуникација со нив е чист зијан.
Замисли има еден куп ботови овде и од таквите само еден Бугар ми е на игнор. Антон и компанија не се на таа листа, ама ти го успеваш тоа што тие не го можат... Ретко ретко глуп човек си. Ама ајде, живеј.

Не е заради Русија ова, туку е заради расипана ПВО на Украина. :kuracc:
Испозатворија стотици цркви, сега демек за оваа им дојде.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.519
Поени од реакции
22.156
katolicka crkva e de... isto ko dzamija.

sto e so pravoslavnite crkvi vo ukraina sto nacistite nasilno godina dena gi prezimaat i gi zatvaraat/tepaat lugeto sto si se molat tamu? sto e so poglavarot sto e zatvoren? nas ne interesira samo pravoslavje, turi pepel na katedralata.
Што не е во ред со тебе? И да е католичка, не треба како Христијанин да се има почит и за тие цркви?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.364
Поени од реакции
24.506
Што не е во ред со тебе? И да е католичка, не треба како Христијанин да се има почит и за тие цркви?
ne. druga denominacija se sto sekogas se borela za potisnuvanje na ortodoksnata crkva. ne gledam nikakva bliskost so niv pogotvo koga ocigledno probuvaat od petni zili da ja iskorenat ortodoksnata crkva od ukraina.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.519
Поени од реакции
22.156
ne. druga denominacija se sto sekogas se borela za potisnuvanje na ortodoksnata crkva. ne gledam nikakva bliskost so niv pogotvo koga ocigledno probuvaat od petni zili da ja iskorenat ortodoksnata crkva od ukraina.
Никогаш не можев овој муабет да го разберам како католичката црква пробувала да го истреби Православието. Ај, покрај тоа, едноставно не можам како Христијанин тебе да те сметам како човек со христијански дух кога така размислуваш. Само урлање колку си голем Православен Христијанин не те право ти по автоматизам. Можеби и се радуваш дека уништиле католичка црква, не знам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.364
Поени од реакции
24.506
Фрустрациите на селанчето Кано :) не трпел он туѓа религија хаха мрсулче. Абе со оној хоштаплерон Петар да не сте уиграни у Асралија со дерење на нашите тамо. Ццц каков ефтин преварант.
loki ti si obicno gomno sto napravi profil na kajgana da proserevas na 2-3 temi da se kontris so eden clen ovde. definicija za frustracija i gomnar...

Никогаш не можев овој муабет да го разберам како католичката црква пробувала да го истреби Православието. Ај, покрај тоа, едноставно не можам како Христијанин тебе да те сметам како човек со христијански дух кога така размислуваш. Само урлање колку си голем Православен Христијанин не те право ти по автоматизам. Можеби и се радуваш дека уништиле католичка црква, не знам.
abe ti osnovni raboti ne sfakas i nekes da gi vidis ne pak nesto malku pokomplicirano... od 1204ta nataka imas kolku sakas primeri ama ete pocni so krstonosnite vojni i pljackanjeto na ortodoksnite crkvi od strana na katolicite.

konkretno ne gledam nesto da se pristegate za metropolitot pavlo sto e zatvoren i sto ne samo sto ne moze da se brani od sloboda nego i mu ja dupliraa kaucijata odkako vidoa deka narodot ke ja sobere za nekolku dena...

i na kraj krajeva vojna e, ako ukraincite cuvale oruzje tamu, ili imalo vojska, ako odlicile da ne ja branat so tolku pvo sto imaat togas toa e... corba.

Последно уредено:

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
334
Поени од реакции
398
Се фативте за некоја таму џамија у Украина а црквите у Македонија 2001 и после тоа шииптарите што ги обесчестија и изрушија кур ве боли.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Се фативте за некоја таму џамија у Украина а црквите у Македонија 2001 и после тоа шииптарите што ги обесчестија и изрушија кур ве боли.
Да де, македонците знаат како е терористи да ти рушат цркви, еве истото е и со украинците сега.

Ама вас не ви пречат руските терористи и тоа што истиве бомбардираат цркви и цивили.

Еве вонземјанинов погоре си наоѓа причини како да оправда бомбардирање, имало оружје. Се може да се оправда, нели?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.425
Поени од реакции
5.137
Како го коментираш бомбардирањето на нацистичка Русија со кое се предизвикува директна хуманитарна криза?
Се до сега имав дилема, но откако го видов оваа “хуманитарна криза“ веќе не.
Ти дечко одработуваш и по се изгледа за добри пари, истиот наратив со хуманитарна криза во исто време се појави на повеќе сервиси, форуми итн и тоа не само во Македонија ами во целиот регион, што упатува дека сте на копче.

ниту никој друг од тука не е платен (како што можеби си ти) за да седи 24/7 на форум и да го чита и модерира секое едно мислење.
Мислам дека е преплатен, потпросечен трол.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.017
Поени од реакции
9.349
Не е тоа црква...католичката, туку спротивното. Дувло на разврат, криминал, педофилија, разни ритуали и т.н.

filjandecko

Komandant benzini-HAVUZ
Член од
5 мај 2012
Мислења
334
Поени од реакции
398
Претпоставувам,логички ПВО се поставува надвор од град да пресретнува,три четири комада а не една ПВО да ги пречекува ракетите во сред град на плоштад

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.425
Поени од реакции
5.137
Многу слично на тоа што го правеше Исис во Сирија
Уште еднаш докажуваш дека само шириш пропаганда во интерес на ОТАНистите и манипулираш.
Ако сакаше да пренесеш проверена вест ќе почекаше да видиш што се говори за црквата.
Овој овде вели дека се работи за С-300 (а можеби е патриот тое е демократски ем хумано оружје).

Одеса-Црква.png

И бидејќи си упорен а никој не сака да те награди за трудот... од мене една пропагандна фотка која можеш да ја користиш во своето млатење празна слама.
Украинците во Германија.png

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.825
Поени од реакции
12.888
Така наштимани се. Им треба хард ресет.

Патем цела религија се обидуваат да ја изобличат на Украина, ама идиотите сега галамат и се чуствуваат погодени.

Цела реторика ја туркаат на лаги.

Со ПВО е оштетена црквата.

Кој сака да си праи компарации ене го хотелот кој што го срамнија. Или академијата во Ливов.

Ама на куртон логика џабе баце му бараш. Он е сервилен во моментов.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.364
Поени од реакции
24.506
Да де, македонците знаат како е терористи да ти рушат цркви, еве истото е и со украинците сега.

Ама вас не ви пречат руските терористи и тоа што истиве бомбардираат цркви и цивили.

Еве вонземјанинов погоре си наоѓа причини како да оправда бомбардирање, имало оружје. Се може да се оправда, нели?
ete C300 bilo na kraj, znaci imalo PVO vo okolinata... ne e ova nesto novo za urkite

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.519
Поени од реакции
22.156
А оти мислиш дека ни беше гајле за нашите цкрви? Всушност, што врска имаат тие во овој муабет?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.524
Поени од реакции
2.621
Имало сатанисти и нацисти во црквава барем?

Kajgana Shop

На врв Bottom