Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    718
Член од
1 јули 2020
Мислења
1.789
Поени од реакции
8.486
Автоматски споено мислење:

А чива кривица е ова, кој ја имаше минирано целата граница од Полска до Мариупол? Нели минатата година се фалеа, го спречивме пробивот на Русите, тенковските конвои заглавуваат во мински полиња и потоа ги довршуваме со артилерија, нели пред некој 6 месеци и кај Уледар се фалеа за истото. Што планираа они, да спречат маневарска војна од противничката страна со мински полиња а они да водат маневарска војна непречено.

Кој минираше брани и насипи на сите страни за да спречи продори? Какви идиоти.

Сакаа да ја претворат војната во рововска војна зошто предпоставката им беше дека ако издржат доволно долго Руската економија ќе се распадне и така ќе ја победат војната. Па кога не успеа тоа почнаа да размислуваат за воено решение мотивирани од одредени успеси, па сега кога и на овој фронт удрија во ѕид сега веќе почнува "куку леле" фазата и што ќе правиме после војната.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.365
Поени од реакции
24.506
Ти си загрижен само за шупакот што ти стои од позади да ти е натаманет..Pussy shepherd :гомце:
У живот дали имаш фатено нешто потешко од виљушка,он ќе правел денацификација педерче аус :pos:
Автоматски споено мислење:

Миљон (1000000) руски патриоти избегаа уџум лани ти текнуе?Преку граници кој каде гледа. И тоа само штом се појави свети Путлер на државна телевизија..Заборави на тоа бе крџак? Или така ти годи...А замисли да почнеа да спроведуваат подетална мобилизација.. :pos: Ќе се бркаа до Сибир.
bugar nemoj taka... cickata na majka ti e poteska od viljuska ne za dzabe naplakase 2 cherveni

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Многу слично на тоа што го правеше Исис во Сирија

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.365
Поени од реакции
24.506
Многу слично на тоа што го правеше Исис во Сирија
katolicka crkva e de... isto ko dzamija.

sto e so pravoslavnite crkvi vo ukraina sto nacistite nasilno godina dena gi prezimaat i gi zatvaraat/tepaat lugeto sto si se molat tamu? sto e so poglavarot sto e zatvoren? nas ne interesira samo pravoslavje, turi pepel na katedralata.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.373
Поени од реакции
6.979
А каква врска има дали е православна, католичка, дали е џамија? И да си против било која вера, да не поднесуваш верски објект, сепак тој објект има културна, уметничка вредност сам по себе.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.365
Поени од реакции
24.506
А каква врска има дали е православна, католичка, дали е џамија? И да си против било која вера, да не поднесуваш верски објект, сепак тој објект има културна, уметничка вредност сам по себе.
za tebe moze ima, za mene nema. odesa e pravoslaven grad izgraden od ruska kralica. slobodno neka odjebat okupatorskite sili od tamu. koga mozat da zatvaraat popovi, da palat pravoslavni crkvi zosto jas da imam tolerancija za nivnoto? od sto se toleriraa sekakvi gluposti i ne se pocituvaa dogovori ete do kade se.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Зависи како ќе каже МНРто на Русија, веќе дозволено е и цркви да се праат пепел.

Џабе ги кудевме ИСИС и УЧК.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.143
Поени од реакции
22.699
Како изгледа размена на воени затвореници.

Член од
3 март 2021
Мислења
579
Поени од реакции
995

Јенкито може да се опрости.
Папапапа па ова да ти било рај.

Дај среди ми работна дозвола за во Луганск да спечалам некоја пара.
Пуштени се автобусите Скопје - Луганск?

И посигурно ќе ми е таму, гледаш Вагнер ќе тргале веќе накај Полска па од кај знаеш може ќе им текне накај Скопје да завртат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.827
Поени од реакции
12.891
Папапапа па ова да ти било рај.

Дај среди ми работна дозвола за во Луганск да спечалам некоја пара.
Пуштени се автобусите Скопје - Луганск?

И посигурно ќе ми е таму, гледаш Вагнер ќе тргале веќе накај Полска па од кај знаеш може ќе им текне накај Скопје да завртат.
За тебе не треба работна дозвола бабо.

Ич да не се секираш.

Како за почеток ќе те земам да излезеш малце да прошеташ. Тоа е доволно за старт.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.210
Поени од реакции
5.999
za tebe moze ima, za mene nema. odesa e pravoslaven grad izgraden od ruska kralica. slobodno neka odjebat okupatorskite sili od tamu. koga mozat da zatvaraat popovi, da palat pravoslavni crkvi zosto jas da imam tolerancija za nivnoto? od sto se toleriraa sekakvi gluposti i ne se pocituvaa dogovori ete do kade se.

Фрустрациите на селанчето Кано :) не трпел он туѓа религија хаха мрсулче. Абе со оној хоштаплерон Петар да не сте уиграни у Асралија со дерење на нашите тамо. Ццц каков ефтин преварант.

Kajgana Shop

На врв Bottom