Фан Клуб : Фени Индустри

• Креатор на темата Креатор на темата gento
  • Време на започнување Време на започнување
@Институт спремен си за пораз утре :icon_mrgr: ? Како е ситуацијата со Скот,ќе игра или напушти веќе?

Па ништо чудно да биде многу тешка утакмица, затоа што МЗТ е со само еден центар. Скот си отиде, а Дача нема право на настап додека не одлучи второстепена комисија, така со Јуре и Бубе на 5 и Стојан на 4, па нека дојде кој сака :D

Кај Фени само Магдевски ќе фали дека наводно имал скршеница

Последно уредено:
Па ништо чудно да биде многу тешка утакмица, затоа што МЗТ е со само еден центар. Скот си отиде, а Дача нема право на настап додека не одлучи второстепена комисија, така со Јуре и Бубе на 5 и Стојан на 4, па нека дојде кој сака :D

Кај Фени само Магдевски ќе фали дека наводно имал скршеница
Da,ne igra Magdevski veke nekolku utakmici. Bi trebalo noviot centar Pantic da debitira. U vtornikot izgubivme u Tivat taka da mozno e i da se izmoreni igracite,a veke u sabota igrame u Kavadarci so Sokoli..ke vidime vecer,ne sum jas nesto mnogu optimist,se nadevam deka bar interesna ke bide,a ne da ne demolirate kako poslednite 3 utakmici u Jane (lani poslednite 2 i na pocetokot na sezonava u super kupot) :D

Vakvi sudiski zaebancii odamna neam gledano..sramota e ova :pos:

Почитувани,

Откако и денес не добивме плата, ние, кошаркарите и стручниот штаб на МКК Фени Индустри, одржавме итен состанок на кој беше донесена следната одлука: „И покрај тоа што ние и денес не добивме плата, сепак едногласно одлучивме да останеме и заеднички, со целото свое кошаркарско знаење, срце и љубов да ги браниме боите, честа и гордоста на КК Фени Индустри и Кавадарци и на натпреварот против Пелистер, кој е закажан за во сабота, 9 септември, со почеток од 18 часот. Ние, кошаркарите и стручниот штаб ќе ја следиме состојбата во клубот, и согласно истата ќе се произнесуваме за следните наши активности“.

Со почит,
Кошаркарите и стручниот штаб на МКК Фени Индустри

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Ме нема неколку месеци на темава,годинава е во голема криза тимот како што е добро познато,ама секоја чест за играчите. Спартанци у вистинска смисла на зборот. Уште еднаш,наклон до под :cuc:

Пред 10 години 2008 година баш овој период февруари месец се играше дербито Струмица - Фени, тогашни претенденти за титула беа и двата тима. Еве вратете се на темата во тој период и читајте постови.:LOL::LOL: Се полнеше салата до 4000+, и се влегуваше саат ипол пред почетокот на утакмицата. Изгледа денеска ќе има 4-5 луѓе на трибините, зависно од тоа дали роднините на играчите имаат некоја друга обавеза.
Штета, ми фалат тие времиња. Не само за кошарката, и општо се беше некако поубаво. Ајде до некои подобри времиња кавадарчани.

Пред 10 години 2008 година баш овој период февруари месец се играше дербито Струмица - Фени, тогашни претенденти за титула беа и двата тима. Еве вратете се на темата во тој период и читајте постови.:LOL::LOL: Се полнеше салата до 4000+, и се влегуваше саат ипол пред почетокот на утакмицата. Изгледа денеска ќе има 4-5 луѓе на трибините, зависно од тоа дали роднините на играчите имаат некоја друга обавеза.
Штета, ми фалат тие времиња. Не само за кошарката, и општо се беше некако поубаво. Ајде до некои подобри времиња кавадарчани.
Бев на таа утакмица,изгубивме 10-тина разлика ми се чини,на полувремето еден навивач од Струмица си влезе на терен,обезбедувањето и полицијата го гледаа,си собра едно од знамињата на ограда,кога пробаа да го спасат Лозари знамето полицијата ги потисна,и овој фино-лепо непречен од никого си го собра :D Луди времиња,ми фалат...баш пред 2 недели тоа мислев,кога беше поминаа 10 години од првата титула и куп на Фени :O (купот у Кавадарци,нез само дали беше од 12-15 март или 15-18,кога Самарџиев ја погоди тројката у последна секунда)...Салата преполна,има 2000 столчиња мислам,а слободно тврдам дека 3000 народ НАЈМАЛЦЕ имаше(3-ца седеа на 2 столчиња,скалите околу беа преполни,башка и позади кош имаше монтажна трибина),после тоа само 1 се исполни така(финалето во јуни,последната утакмица во Кавадарци,кога ви вративме за шишињата у претходната утакмица)..Златни времиња упм :)

Бев на таа утакмица,изгубивме 10-тина разлика ми се чини,на полувремето еден навивач од Струмица си влезе на терен,обезбедувањето и полицијата го гледаа,си собра едно од знамињата на ограда,кога пробаа да го спасат Лозари знамето полицијата ги потисна,и овој фино-лепо непречен од никого си го собра :D Луди времиња,ми фалат...баш пред 2 недели тоа мислев,кога беше поминаа 10 години од првата титула и куп на Фени :O (купот у Кавадарци,нез само дали беше од 12-15 март или 15-18,кога Самарџиев ја погоди тројката у последна секунда)...Салата преполна,има 2000 столчиња мислам,а слободно тврдам дека 3000 народ НАЈМАЛЦЕ имаше(3-ца седеа на 2 столчиња,скалите околу беа преполни,башка и позади кош имаше монтажна трибина),после тоа само 1 се исполни така(финалето во јуни,последната утакмица во Кавадарци,кога ви вративме за шишињата у претходната утакмица)..Златни времиња упм :)

Бев и на двете утакмици. И таа знамето на лозари кога падна, и финалето купот во Кавадарци кога собравме ќотек за цела сезона од полицијата. :pos: Пред тоа полуфиналето незнам со кој го игравме, бегав од школо 2та последни часа и со товарно комбе на еден член од ајдуци кој работеше како дистрибутер, се товаравме позади и дојдовме и на полуфиналната утакмица. :pos:

Моменталната ситуација е катастрофа, во Струмица кошарката мислам е на најдолно ниво во последните 20тина години. И во Фени не е ништо сјајно, сега аеродромците и работнички си доминираат, а ќе ми текне тогаш по 50тина разлика ги тепавме у сред Скопје. :LOL:

Финале после 9 години..

Секоја чест на цел тим. У овие 9 години бевме 2 пати пред банкрот, променивме име, стигнавме финале до Куп(и го изгубивме), ќе излезевме 1 за малце од Прва лига и конечно се стабилизиравме и почнавме да чекориме напред. Секоја чест уште еднаш, мајстори :cuc::cuc:

Малце педерски не наместија, ама добро. МЗТ веројатно ќе победеше и без помош, нашите едноставно немаа сила и ротиравме 7-8 играчи само, цел ни беше пласман во 4-те и финалето беше огромен успех, ама остајте не бар да си изиграме како што треба до крај. Вака со судиска помош у прва и втора утакмица, апла фрла голема дамка на цело финале. Нвм, горд до небо на момците, се надевам дека ќе се продолжи со овој проект и ќе се вратиме на старите патеки..

Toa e проблемот кога се игра против скопските педери. Судиите во старт те сечат, бидејќи се од Скопје, ние од Куманово многу добро го имам осетено на своја кожа. Што е најлошо и на гостински терен ги гураат. Што се однесува до вас секоја чест, со тројца ветерани македонски играчи, Мијатовиќ и овие другиве голем успех е финале. Јбг не знам кој филм им е на македонските тренери да гураат по 7-8 играчи, ама ваљда колку пари, толку и музика...

Колку зема плата Самарџиски во ЕуроНикел. Зошто игра човеков воопшто уште? Труп беше, сега е уште поголема пропалица. Ако зема поќе од 1000 евра, оставам работа и ќе одам да барам да ме земат во некој прволигашки тим.

И Доналд Кол игра уште, 40 години има. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom