Навивачки групи во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Da ama nie ne sme socialni da cekame od danela arsovska i drugite nacalnici da ve pomognat so pari mnogu siromashen vie klubot treba pak vo vtora liga da ve vratime :lolzz:
#WERULESKOPJE
#SINCE1927 :tapp:
Нема потрагична група од вашата. Вчерашната бројка е само доказ за внатрешниот распад систем кој ви се случува во последните неколку години, особено по падот на ударната коцка. Распад, кој сега се обидувате преку сенза(НА)ционалистички соопштенија да го ублажите.

Тој Вардар, кој толку го мразиш, кој до вчера играше во Втора лига, во две недели продаде повеќе ЧЛЕНСКИ КАРТИ за наредната сезона, него ли вие билети за вчерашниот европски натпревар. Не те фаќа срам поради ова?

И дур психички се распаѓаш поради одлуката на Градот, чисто да те потсетам дека еден од главните спонзори на Слога е Општината Чаир. Ги прашал некогаш некој Македонците, дали сакаат од нивните даноци да биде финансиран еден мал маалски клуб ? Не.

Градот Скопје институционално и историски е врзан за црвено -црниот клуб, кој не е маалски и небитен како твојот, и затоа не мешај баби и жаби. Да не ти објаснувам, секако НЕМА да сакаш да разбереш.

Да сум на твое место, повеќе би ме плашел данокот кој твојата трибина го дава на ДУИ низ годиниве. И денес по којзнае кој пат, повторно ве користат како обичен кондом. Денешниот оркестриран медиумски напад, преку вас и контролираните новинари и медиуми, е само доказ дека се уште сте група која функционира - на копче.

Поради ова се сведовте на 100 луѓе на европски натпревар, од кои повеќето се деца на кои ова ќе им биде последен натпревар сезонава, додека екипите за кои збориш веќе не се присутни на трибина.

Знам што ќе кажеш "Па Комити кога Вардар редеше титули, не доаѓаа повеќе од 100 луѓе". Да, тоа е така. Но, што претходеше на сето тоа? Комити со години водеа ОТВОРЕНА ВОЈНА со Власта, поточно структури кои сакаа да ја превземат трибината. И со претходната и со сегашната. Да, изгубивме генерации членови, но ја одбранивме групата. Најважната битка ја добивме, и затоа во 3 години се кренавме ДО ПЛАФОН. Зошто не дозволивме таа, најважната битка да ја изгубиме. Ниту сме, ниту ќе бидеме нечии роботи. Затоа сите екипи, буквално сите се вратија, и затоа сме денес посилни од било кога.

А вие? Кај сте вие? Зошто ги нема сите екипи, членови, јадро? Против кого вие се боревте низ годиниве? Кој вас ви вршеше тортура? Никој. Ве распадна ДУИ, и ова што ви се случува е сосема природен процес. Се оформивте врз два постулати - Анти Комити/Вардар, и национализам. Паднатото знаме буквално ве дешифрираше, се гледа дека нема шанси за опоравување, а ДУИ ве покоси до коска. Поради таа партија си заминаа сите екипи, и остана само дечурланава. Омер и Артан секако ќе се врткаат тука, и ќе се обидуваат преку вакви потези да ве вовлечат уште повеќе во националистичките гомна, ама не се свесни дека таа врата е затворена. Требаше тоа да ви стане јасно уште со дебаклот со протестот за убијците на Саздо, каде што, покрај сите националостички повици и лелекања, не се појавија повеќе од 150 луѓе.

Затоа, не се бламирај!

Член од
14 декември 2021
Мислења
856
Поени од реакции
3.329
Пак неписмениов напиша “ја поЈке не пишвам”
Ова до утре наутро ќе му важи :(
А бе тури му курот, бетер од Васко Ефтов е со теории на заговор, отишол таму во Германија (или каде и да е) и ќе ми продава тука јајца од кур.

KU4E

Професионален Србоман
Член од
24 јуни 2023
Мислења
42
Поени од реакции
25
Варвари доагјаат во Охрид...Ме интерсира каков пречек им спремиле Рибарите

Член од
11 октомври 2022
Мислења
277
Поени од реакции
704
Варвари доагјаат во Охрид...Ме интерсира каков пречек им спремиле Рибарите
Ќе биде интересно и шкупи - Левски, доколку ги пуштат левскарите на граница. Варвари не се за потценување, пред некое време мислам дека паднаа знаме и доста други реквизити на унгарски навивачи. Доста се искусни на странска сцена додека рибарите ќе имаат предност домашен терен. Се надевам рибарите ќе ги пречекат како што треба.

Член од
27 ноември 2021
Мислења
415
Поени од реакции
4.378
Варвари се една од подобрите групи на Балканот. Не се меѓу најбројните ама се релативно јака и многу искусна група. За разлика од Жалгирис кај шо искористивме шанса на нивно невнимание и добија напад за малце ќе му одеше и коцката, за Варвари според мене мислам ќе немат допирна точка за некаква средба. Ќе ги донесат со многу полиција ќе ги сместат во новиот кафез направен за европските натпревари летово, и ќе ги истает одма од градот после крајот на натпреварот.
Башка јас сум многу реален ние сме група шо премногу се трудиме за толку мал град од 30/35 илјади и немојт очекувањата да се дека сеа ние Торцида или Делије или ВВВ па и Варвари да дојдат ќе ги згаснисме. То се групи од главни градој на бивша ЈУ со голема традиција.
Ќе видиме шо ќе бидит.
PS. Пола од формуов овде само кревет некоја тензија а можда ни една тепачка, ни пријава немет добиено од полиција, а камо ли притвор да видат малу како е.
Да паднет еднаш ќе испеет черешни како деца кај краделе.

Последно уредено:
Член од
27 април 2023
Мислења
12
Поени од реакции
88
Zasto ja blokirate toj drugarot punisher_1337
Sramota e nemate guzica da zborite covekot deka so dva-tri zbori vi go zatvori ustata i e shvercer veke 20 godini
Od deneska nema nikoj od nasa navivacka grupa da vi pisuva tuka, odite vo rts site barajte po mnogu pomosh od mvr i grad skopje :cool:

Член од
27 ноември 2021
Мислења
61
Поени од реакции
373
Sramota e nemate guzica da zborite covekot deka so dva-tri zbori vi go zatvori ustata i e shvercer veke 20 godini
Od deneska nema nikoj od nasa navivacka grupa da vi pisuva tuka, odite vo rts site barajte po mnogu pomosh od mvr i grad skopje :cool:
Штета, и браќата ни се налутија....
Шо ќе прајме без вас тука?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Сејдини ти ли си?

Член од
2 декември 2022
Мислења
247
Поени од реакции
584
Варвари се една од подобрите групи на Балканот. Не се меѓу најбројните ама се релативно јака и многу искусна група. За разлика од Жалгирис кај шо искористивме шанса на нивно невнимание и добија напад за малце ќе му одеше и коцката, за Варвари според мене мислам ќе немат допирна точка за некаква средба. Ќе ги донесат со многу полиција ќе ги сместат во новиот кафез направен за европските натпревари летово, и ќе ги истает одма од градот после крајот на натпреварот.
Башка јас сум многу реален ние сме група шо премногу се трудиме за толку мал град од 30/35 илјади и немојт очекувањата да се дека сеа ние Торцида или Делије или ВВВ па и Варвари да дојдат ќе ги згаснисме. То се групи од главни градој на бивша ЈУ со голема традиција.
Ќе видиме шо ќе бидит.
PS. Пола од формуов овде само кревет некоја тензија а можда ни една тепачка, ни пријава немет добиено од полиција, а камо ли притвор да видат малу како е.
па не мора да значи дека со полиција ќе дојдат и ќе си отидат, за нив како и за србите охрид е доста популарно место и мислам дека ќе сакаат слободна прошетка.

Член од
11 март 2023
Мислења
1.451
Поени од реакции
1.887
Ќе видиме шо ќе бидит.
Муабетот е тие да не ве згаснат вас...

Член од
22 февруари 2022
Мислења
316
Поени од реакции
1.814
Ќе видиме шо ќе бидит.
Многу точно, искрено и реално.
Автоматски споено мислење:

Се дешава, тоа е фудбалот.....

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.873
Поени од реакции
9.935
Ќе видиме шо ќе бидит.
Во која бројка беа дојдени Грин Вајт Бојс, навивачите на Жалгирис? Никаде на нивните профили на соц. мрежи не видов слика од гостувањето во Охрид.

Член од
29 август 2022
Мислења
139
Поени од реакции
480
Во која бројка беа дојдени Грин Вајт Бојс, навивачите на Жалгирис? Никаде на нивните профили на соц. мрежи не видов слика од гостувањето во Охрид.
Околу 40-50 , имаа 2 застави

Член од
27 ноември 2021
Мислења
415
Поени од реакции
4.378
Кој опинок си ти со комплекс према нас то не е можно. Зш ние со ударен ќе ојме да ги тепаме по гла мрданат еден. И некажви за Охрид зш појма немаш зш неживејш овде. Цело членство работит низ цел град и не е лесно ни 10 луѓе асолни да склопиш камо ли 40/50 ако воопшто разбираш шо е шпиц на сезона. И непродолжи со глупи коментари нит се плашиме нит ќе се плашиме него ако имаме поволна прилика би пробале. Патем во Охрид се десени дешавки ко ретко каде во Македонија, зато небрчи многу зш вакви тепачи ко тебе на тестатура многу имат на форумов.
Претпоставувам си од Скопје, и одговорими дали сите групи шо ќе се појават таму добиле напад или не!?
И покрај тоа шо знајш дек сте 25/30 пати поголем град од нас и имате многу поголемо членство. И шо јак кур, не е со глата сам вдзит да удриш. Плус ние не сме сме Скопје, цела полиција не знајт. Сите шо ја држиме групата имаме казни и плус активни дела на суд некој и кривични посебно ќе е жешко за инвидентот во Струга. А то нејдат од пичкање, не се пишет пријави за за стегање по форум него за дешавки во реалниот свет.
А ако си нормален во глата мојш само реално да кажиш за нас БРАВО за целиот труд до кј шо стигнавме од 0! Ко јас шо викам и сум секогаш реален и негледам пристрасно.
Толку!
И ак ти жежит глата а ти е усијана зш си некое дете се гледат и профилов дел ти е нов ела два три дена Охрид везеро оладисе и непиши глупости, ќе ти дајме и рибче и винце господа луѓе сме ние :jeeee:
Автоматски споено мислење:

Околу 40-50 , имаа 2 застави
Седи брат, ќе ти речет лажиш пишаја дека сме ги имале купено... :cuc:

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom