Прескокнување на срце (екстрасистоли)

• Креатор на темата Креатор на темата RealMan
  • Време на започнување Време на започнување
...имаш примено антиковид вакцина? или нешто си прележал некоја вирусна инфекција?
Примив "синофарм" пред две години. А за инфекции сум лепак во секое време. Сао изминатиов период бев прилично добар, не под некој значаен стрес, а ми се јави ова со прескоциве. Еве два дена да речам се намалија 80% и си реков имало ден, за да денес пак ме грабнат .
Закажав прегледи па ќе видиме. Се надевам дека ќе се открие причината.

Примив "синофарм" пред две години. А за инфекции сум лепак во секое време. Сао изминатиов период бев прилично добар, не под некој значаен стрес, а ми се јави ова со прескоциве. Еве два дена да речам се намалија 80% и си реков имало ден, за да денес пак ме грабнат .
Закажав прегледи па ќе видиме. Се надевам дека ќе се открие причината.
... ние не сме роботи, како што е и срцето орган како другите органи, нормално во тек на денот да се има по некој прескок, дали после прејадување, дали при некоја нагла активност или кофеин внес, или едноставно онака без некоја видлива причина, исто како што телото може да кивне три пати или кашла во текот на денот, да прдне два три пати, да уздригне два три пати, да има еднократна дијареја, да има 37со 5 телесна температура, зарем све тоа значи активирање по лекари мислејќи дека нешто се случува со нашето здравје?
... какви временски промени има? како во пустина да живееме со дневни разлики од 20 степени и со обилен дожд и сонце во ист ден, што мислиш тоа не делува на организмот, па ако додадеме околното загадување и зрачење нормално дека срцето ќе прескокне, всушност тоа не е прескок, тоа пребрзо чукање на вториот удар, така да чувствуваме како да има отсутност на еден удар како прескок, ама тоа не е „застанување на срцето“ или прескок, тоа е само мал дисритам на срцето!
ТИК - 0 - ТАК, ТИК - 0 - ТАК како нормално чукање,
ТИКТАК - пауза, ТИКТАК - пауза и го чувствуваме како прескок,
па се враќа пак на ТИК -0- ТАК.

Kazete kako ste vi se namalija bez lekarstva ili morase b bloker

Здраво.
После долго време, не дека ми се смирија, ама деновиве ми се ептен чести екстрасистолите. Пред една недела имав малку стресен лет и дента откако се вратив, глава не кренав од екстрасистолите.
Братот кога ми е надоле, кога лежам, некогаш се толку интензивно ударите, некогаш како само воздух во прострујување.
Помош!!!

Здраво.
После долго време, не дека ми се смирија, ама деновиве ми се ептен чести екстрасистолите. Пред една недела имав малку стресен лет и дента откако се вратив, глава не кренав од екстрасистолите.
Братот кога ми е надоле, кога лежам, некогаш се толку интензивно ударите, некогаш како само воздух во прострујување.
Помош!!!
La Nina dgn + stresovi...јас имав прв пат на систематски 1965 после основно, па ми кажуваше не смеам да се запишувам во средно градежно поради работа на висина...2000 ми најдоа на клиника. а за друго бев, за синуси, ги собраа сите студенти, ама после ЕХО коа направија таа русинката напиша Б.О...2015 др.Пејков стариотр од поликлиника Јане Сандански. тнр. др.Хаус, ми кажа имаш и екстрасистоли а и Блок ама не е опасно.... Е сега е друго, ни екстрасистоли ни блок признаваат, по Шаблон тераат на коронографија а и аспирин, никој не испитува Дали треба или не треба Аспирин, дури одговорните од фабриките се КРСТАТ, зошто е опасен и за желудник и за црева...
Бета блокатори има во аптека, ама на докторите не им се слуша....а од 2000 до 2015 земав од Блгарија слаб бетаблокатор широко дијапазонски, ама педераан ја купи СоФарма и прво тоа го забрани. ефтино било... имало можеби Хомеопатски . слични по состав, ама треба да се оди во Софија и дали ќе се најде
Автоматски споено мислење:

Kazete kako ste vi se namalija bez lekarstva ili morase b bloker
пробај со самопресура на точки, има во книга Ублаѓи своју бол прстима, има точка против Аерофагија а и точка против Лупање на срце. се наоѓаат од лактот до дланката, од надворешна страна, прво е точката за Аерофагија, а после за лупање на срце, ќе сликнам од книгата и ќе постирам утре.

Последно уредено:
La Nina dgn + stresovi...јас имав прв пат на систематски 1965 после основно, па ми кажуваше не смеам да се запишувам во средно градежно поради работа на висина...2000 ми најдоа на клиника. а за друго бев, за синуси, ги собраа сите студенти, ама после ЕХО коа направија таа русинката напиша Б.О...2015 др.Пејков стариотр од поликлиника Јане Сандански. тнр. др.Хаус, ми кажа имаш и екстрасистоли а и Блок ама не е опасно.... Е сега е друго, ни екстрасистоли ни блок признаваат, по Шаблон тераат на коронографија а и аспирин, никој не испитува Дали треба или не треба Аспирин, дури одговорните од фабриките се КРСТАТ, зошто е опасен и за желудник и за црева...
Бета блокатори има во аптека, ама на докторите не им се слуша....а од 2000 до 2015 земав од Блгарија слаб бетаблокатор широко дијапазонски, ама педераан ја купи СоФарма и прво тоа го забрани. ефтино било... имало можеби Хомеопатски . слични по состав, ама треба да се оди во Софија и дали ќе се најде
Автоматски споено мислење:

пробај со самопресура на точки, има во книга Ублаѓи своју бол прстима, има точка против Аерофагија а и точка против Лупање на срце. се наоѓаат од лактот до дланката, од надворешна страна, прво е точката за Аерофагија, а после за лупање на срце, ќе сликнам од книгата и ќе постирам утре.
Направи ли холтер 24 часа ЕКГ? И ако да, колку е бројот на екстрасистолите процентуално?

Доколку процентот е голем и има кардиоваскуларен ризичен профил кај пациентот се прави коронароангиографија. Доколку се е во ред со конорароангиографијата, се прави магнетна резонанса на срце.

Доколку ритмологот утрвди дека екстрасистолите доаѓаат од деснокоморниот пат кон белодробната артерија тогаш овие екстрасистоли можат со електрофизолошко испитување и аблација успешно да се третираат.

Има критериуми кога се прави аблација, кога се прави третман само со антиаритмици. За тоа во секој случај консултација со специјалист кардиолог-електрофизиолог.

Здраво.
Помош!!!
Провери си го желудникот можно е да имаш хернија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom