ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Многу сакам следна сезона Калин да влезе во главен здреб на некој ГС,и прво коло со србендана да игра,ова нашиве србомани ме интересира за кој ќе навиваат тука од форумов???сепак мислам дека потајно за Новак ќе бидат,е од такви си патиме.

Прегледај го приврзокот 384163
mnogu sakam sledna sezona Kalin da vleze vo glaven zreb na nekoj slem,i prvo kolo so shpanecot da igra,pa ovie shpanjofilite bash me interesira za kogo ke navivat.Sepak mislam za Nadal ke bidat,e od takvi si patime

mnogu sakam sledna sezona Kalin da vleze vo glaven zreb na nekoj slem,i prvo kolo so shpanecot da igra,pa ovie shpanjofilite bash me interesira za kogo ke navivat.Sepak mislam za Nadal ke bidat,e od takvi si patime
Муабетот е обратен, ти прв ќе облечеш Српски дрес, ќе ставиш лакосте капче и ќе вееш шал АЈМО НОЛЕ..

Муабетот е обратен, ти прв ќе облечеш Српски дрес, ќе ставиш лакосте капче и ќе вееш шал АЈМО НОЛЕ..
Sehehehehekako.

Eve veke ako odime so nadrealni izmisleni nepostoecki nikadnemadasedesat scenarija, Nole ostane na 23, Kalin se razjari i stane nova nadez na tenisot, Nadal se vraka od umreniov period kade ne postoi, na RG, i ima sansa da se izramni so Novak, za kogo ke navivate. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Mozete bilo sto da napisete tuka i da izglumite ludilo, u realnosta site znaeme za kogo ke ste, vamos tamos na sekoj poen ke vikate skrisno doma, i toa bas navivanje - navivanje, kur ke ve boli koj e na drugata strana od mrezata.

Mene Novak sve mi dostavil ko negov fan, sve pomina, sekoj rekord go drzi i rekov i posle RG komotno mozese u toj moment da se penzionira, t.e. sea moze da se penzionira u momentov, pred duelot so Siner, kur ke me boli.

Ubavo bi bilo veke ako ideme so nikad nema da se desi scenario, nas covek da go pobedi najdobriot vo istorijata :smirce:, milo ke mi bide i ke bide nesto sto sega se desava i nikad veke vo istorijata na nasiot tenis, ama vie ?? So stisnata tupanica ke gledate ako gubi Nadal, pena od usta ke vi iskaca, Kalin go sprecue da se izramni so Novak za da posle pak padne kurcenjeto niz temive ko ne taka dalecnata 2022 i AO, a potoa i RG, 22>20, si gi pamtime mnogu dobro tie napisani stvari na istava ovaa tema.

Kako i da e, prekinete da glumite ludilo :pos: , uredu e so muabetov, duri i vakva zabegana fantazija deluva nerealno.

Novak e eden od najdobrite sportisti vo istorijata, defakto najdobar teniser vo istorijata, luge uste mislat deka se naviva za nego od tuka deka e srbin :facepalm:, izglea cel svet se srbomani momentalno bidejki pred nekoja nedela site mu se klanjaa ... pardon klanjavte na Jokic. E sea ili ste srbomani, ili ednostavno prepoznavate sto znaci sportska velicina i oddavate respekt na istata, nekoj na eden nacin, drug ete naviva za nego sto e sasvim normalno, ne? Jer pisuva istorija, ima uspesi, taka da obicno takvite sekogas imaat pogolemi fan bazi, makar doagale i od Jamajka, ko Bolt.

Последно уредено:
Sehehehehekako.

Eve veke ako odime so nadrealni izmisleni nepostoecki nikadnemadasedesat scenarija, Nole ostane na 23, Kalin se razjari i stane nova nadez na tenisot, Nadal se vraka od umreniov period kade ne postoi, na RG, i ima sansa da se izramni so Novak, za kogo ke navivate. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Mozete bilo sto da napisete tuka i da izglumite ludilo, u realnosta site znaeme za kogo ke ste, vamos tamos na sekoj poen ke vikate skrisno doma, i toa bas navivanje - navivanje, kur ke ve boli koj e na drugata strana od mrezata.

Mene Novak sve mi dostavil ko negov fan, sve pomina, sekoj rekord go drzi i rekov i posle RG komotno mozese u toj moment da se penzionira, t.e. sea moze da se penzionira u momentov, pred duelot so Siner, kur ke me boli.

Ubavo bi bilo veke ako ideme so nikad nema da se desi scenario, nas covek da go pobedi najdobriot vo istorijata :smirce:, milo ke mi bide i ke bide nesto sto sega se desava i nikad veke vo istorijata na nasiot tenis, ama vie ?? So stisnata tupanica ke gledate ako gubi Nadal, pena od usta ke vi iskaca, Kalin go sprecue da se izramni so Novak za da posle pak padne kurcenjeto niz temive ko ne taka dalecnata 2022 i AO, a potoa i RG, 22>20, si gi pamtime mnogu dobro tie napisani stvari na istava ovaa tema.

Kako i da e, prekinete da glumite ludilo :pos: , uredu e so muabetov, duri i vakva zabegana fantazija deluva nerealno.

Novak e eden od najdobrite sportisti vo istorijata, defakto najdobar teniser vo istorijata, luge uste mislat deka se naviva za nego od tuka deka e srbin :facepalm:, izglea cel svet se srbomani momentalno bidejki pred nekoja nedela site mu se klanjaa ... pardon klanjavte na Jokic. E sea ili ste srbomani, ili ednostavno prepoznavate sto znaci sportska velicina i oddavate respekt na istata, nekoj na eden nacin, drug ete naviva za nego sto e sasvim normalno, ne? Jer pisuva istorija, ima uspesi, taka da obicno takvite sekogas imaat pogolemi fan bazi, makar doagale i od Jamajka, ko Bolt.
На форумов ти глумиш најголемо лудило. Прво кај нас 90% навиваат за Новак,ради тоа што е србин тоа е најголем факт. И она најболното е кога ќе кажат дека наш човек е број 1 у свет. :sick: Тоа што ти живееш у некој филм тоа е твој проблем. Ние сме прво многу неписмен народ и многу малку се следи тенис,така што доволно е да се спомне Новак Ѓоковиќ и сите да почнат да свршаваат. Доволно ти е да отвориш наши форуми каде што чат-пат ќе се објави некоја вест за Надал и да ги прочиташ коментарите и да видиш каде живееш. Ти си еден од тие србомани,што се радува на секој успех на Србија,за Митрович и компанија деца дома се оставаат да се иде да се гледа во кафана,Патизан-Ѕвезда не се пропушта ако треба и се иде до Белград да се гледа, за евролигава само што не отидовте до Мадрид да го каменувате Љуљ.

Ама најверојатно ти си еден од оние кои Новак им е главна тема во животот и спијат овде по форумите да се докажуваат со Х луѓе како тој е најдобриот,како се бори против цел свет како е херој,како цел свет прави завери против него итн...
Тоа е многу жално за возрасен и зрел човек ,зашто по пишувањава претпоставувам дека не си детиште.

На форумов ти глумиш најголемо лудило. Прво кај нас 90% навиваат за Новак,ради тоа што е србин тоа е најголем факт. И она најболното е кога ќе кажат дека наш човек е број 1 у свет. :sick: Тоа што ти живееш у некој филм тоа е твој проблем. Ние сме прво многу неписмен народ и многу малку се следи тенис,така што доволно е да се спомне Новак Ѓоковиќ и сите да почнат да свршаваат. Доволно ти е да отвориш наши форуми каде што чат-пат ќе се објави некоја вест за Надал и да ги прочиташ коментарите и да видиш каде живееш. Ти си еден од тие србомани,што се радува на секој успех на Србија,за Митрович и компанија деца дома се оставаат да се иде да се гледа во кафана,Патизан-Ѕвезда не се пропушта ако треба и се иде до Белград да се гледа, за евролигава само што не отидовте до Мадрид да го каменувате Љуљ.

Ама најверојатно ти си еден од оние кои Новак им е главна тема во животот и спијат овде по форумите да се докажуваат со Х луѓе како тој е најдобриот,како се бори против цел свет како е херој,како цел свет прави завери против него итн...
Тоа е многу жално за возрасен и зрел човек ,зашто по пишувањава претпоставувам дека не си детиште.
Klasicno umobolno razmisluvanje, tolku imam da kazam, posle ova sto si go napisal. Nie kako narod sme nepismeni narocito radi vakvite ko tebe, sto razmisluvaat vaka bedno, tazno i maloumno, voopsto ne se razlikuvas od tie sto gi potenciras tuka, bukvalno ist si iako veruvas deka ne si. Ne vredi ni da se diskutira so vakvi ko tebe, sto nacnuvaat vakva diskusija na ovoj del pogotovo od forumot.

Popis izgleda vrsis od vrata na vrata ili vo konkrentiov slucaj od eden fejsbuk profil na drug, taka si go pominuvas slobodnoto vreme vo tazniot ti zivot, i mnogu dobro znaes koj zasto i za kogo naviva, ednostavno taka mora da bide ti kako sto si kazal zasto 2te mozocni kletki u glava taka ti go iskordinirale stavot i ednostavno mora da e bas taka kako sto oni zamislile.

Milo mi e sto u ocite na vakvi ko tebe zhalno ti e toa sto go pisuvam, za mene licno problem ke bese ako ja i ti bevme na isto ramniste.

Kako i da e super sto Novak tolku te napatil tolku, do toj stepen, za da go pisuvas ova, i ti ja unistil teniskata idila kade Federer i Nadal edno vreme bea najdobri, se oseka preku postov kolku si frustriran i napaten, te jade ko rak ova i dobivas mozocni udari koi gi manifestiras na vakov nacin, mozokot ti implodira ko onaa podmornicana sto potona pred nekoj den. Jedino dobro e sto ete preku forum vaka se brukas a ne javno so ime i prezime ko mnogu drugi koi gi spomenuvas u postot a postiraat na fejsbuk.

Patem, koga brojki se vo prasanje, nema sto da se dokazuvas so X luge, ednostavno e, ko sto bese ednostavno i pred godina dena, 22 bese pogolemo od 20, sega e pomalo od 23, tolku, za kakvo dokazuvanje zboris, nema nikakva potreba od toa. :smirce:

Najmalce jas sum ti kriv sto covek od sosedstvoto, koj u globala samo ubavi raboti kazal za zemjata vo koja zivees, stana najdobriot vo istorijata na tenisot, ali u sekoj slucaj bolje tuka da si gi istresuvas ovie malogragjanski frustracii otkolku doma na zena i dete, ali toa eden den ke e sledniot cekor, vakvi umovi nataka od uvek terale, zasto ova sto si go pisal e sve samo ne razmisluvanje na normalna osoba. Gopsod neka ti e na pomos, najiskreno.

p.s. I cestitki sekako, so razmisluvanjevo si na ista branova dolzina so Dardan od forumov, koi istive raboti gi umaral na temava, covek koj gi idolizira site sto se zalagaat za Golema Albanija. Sigurno mora da se gordees so ovoj bravurozen podatok.

Последно уредено:
Брејј на никој бре да не му текне да стави кофа? Толку солзи од Надал фанчиња пролиени за џабе. Во бунило се дечињата од РГ наваму.:vozbud::vozbud:

Ајде во недела ќе ги собираме, синот на Дунав и Сава ќе испише историја која тешко кој ќе ја повтори и засекогаш ќе го запечати својот ГОАТ статус.:oleee:

Џабе филозофии, сите (прави фанови) ќе навиваме за тој за кого сме навивале 15+ години, без разлика кој е од другата страна на мрежата. Ако е поинаку тогаш идеме вон рамки на спортот.

prijatel,so najgolema doza na ironija,postot od Bigmek go prepishav,samo smeniv nacionalnosti i fili,mani, so cel da ja demonstriram i dolovam gluposta na toj post.
Ti so set pamet mi pravish sodrzinski analizi na mojot prepis i me fakjash seriozno.Bravo na intelektot,ne znam shto drugo da kazam
Автоматски споено мислење:

druze,jas i Djokovic imame ziveeno zaedno vo ista drzava pet godini.Za tebe ne znam,ama tvoite roditeli isto taka.Ne znam sho ne e jasno,ili shto e problemot shto mojot roditel me ucel kako ,,nie,, (Jugoslavija) sme bile svetski prvaci vo kosarka, shto mi raskazuval,a i se sekjavam niz magla kako Partizan beshe evropski prvak vo kosharka,kako Pancev i Najdovski bea svetski i evropski prvaci so togash ,,nashata,, Zvezda.Zoshto e toa grev,ili sram,koga ,barem po kazuvanjata na nashite roditeli,togash sme ziveele i podobro,i posrekno,i povekje pochituvani kako Makedonci,za razlika od sega kade ,sme,samostojni,a ponizeni maksimalno, a ,,novite,, generacii, kur vi chue,bitno e da imate net besplaten, i za crkavica od zivot, a toa shto pred ochi vi otide drzavata od Dardani vo kurac, nema gajle, a vi smeta nekoj lik opishan pogore,srbenda .Ako si fan na Rafa,Fed, ok e , ako si za Djovak, srbenda si .

Последно уредено:
Фасцинантен податок е фактот што последен тенисер што го победил Новак на ГС, а да не е Надал или Медо , бил Доминиче 2019 РГ.
Повредата на УС Опен 2019 , короната 2020 , организаторите на УС Опен 2020, Австралиската , па Америчката влада и веќе споменатите Рафа и Данил му се препреките во последните 16 грендслема.
Комотно може да се каже дека Новак во нормални околности без глупостите што се десија во оваа деценија , веќе би имал 25 освоени.
Џабе се напаѓате и објаснувате на форумов, се е јасно ко бел ден.
Новак е единствениот кој може да се сопре самиот себе или евентуално лудиот рус до крај на годинава( тука повеќе мислам на Америка).

Глатки 3 0 за финале без многу напор :aplauz:

Фасцинантен податок е фактот што последен тенисер што го победил Новак на ГС, а да не е Надал или Медо , бил Доминиче 2019 РГ.
Повредата на УС Опен 2019 , короната 2020 , организаторите на УС Опен 2020, Австралиската , па Америчката влада и веќе споменатите Рафа и Данил му се препреките во последните 16 грендслема.
Комотно може да се каже дека Новак во нормални околности без глупостите што се десија во оваа деценија , веќе би имал 25 освоени.
Џабе се напаѓате и објаснувате на форумов, се е јасно ко бел ден.
Новак е единствениот кој може да се сопре самиот себе или евентуално лудиот рус до крај на годинава( тука повеќе мислам на Америка).
Во Америка е многу ранлив, всушност и резултатите таму се доволен показател, многу фактори се у игра таму што не се баш најидеални за него, вака кога ќе размислиш тоа му е слем што најмногу го мрази, рачунај покрај еден Надал пак се догурал до 3 титули на РГ колку што има и во на ЈуЕс Оупен, да не беше Надал земјаш и да не постоеше сигурно едно барем 5 ќе имаше таму, т.е. сигурно и јаче. Од друга страна во Америка неколку тенисери го имаат тепано ко Вавринка, Мареј, Нишикори, Медо и тн и тн, односно не само препрека да му е Рафа или Фед.

Таму за мене број 1 фаворит ќе е Карлос ако е здрав, во спортивно Новак ама и у таква ситуација не би терал со муабетот ставам куќа на него.

Денес не знам што да кажам, мислам дека Иванишевич рече пред некоја недела дека овој има софтвер во главата, и денес класична слика и прилика за тоа, едноставно со секој противник различно се сетира за да стигне до победа џабе и скаутирање и све ништо од тоа не важи освен да ги изгледаш само мечевите што ги играл против тебе. Денес имаше едно инфо на телоп за квалитет на неговиот форхенд, до сега све сумирано 8.1 оцена, денес над 9. Истото го направи и на РГ со Карлос, до Карлос општо цела сезона на земја ја изигра реално просечно, на тој дуел изигра квалитет на тенис тродупло бољи од све претходно сезонава на таа подлога.

Хајлајт на мечов денес беа 2те сет топки на Синер и све што следеше после тоа : ))))
Кој глеаше знае за што зборам, тука уствари веќе толку беше за Синер, да не се десеа тие екцеси со публиката што од увек на Новак му давале ветер у грб, може и да го изгубеше сетот. Реакцијата откако го зема сетот кон провокаторите прајслес.

Иначе имаше момент што прв пат му се деси на Новак у кариерата, му земаа поен на свој сервис, на 15-15, зашто се раздра у размена откако удри бекхенд, прв пат у кариера тоа му се дешава, уште у тој момент покажа на што е у дуелов, ментално нескршлив.

Леле Синер у третиов сет, особено у тај брејкот :facepalm: Новак имаше денес 55% убацен 1 сервис и изеде 0 брејкови. Да, НУЛА брејкови. Па Карловиќ да беше од другата страна на мрежата ќе направеше бар еден, ебате тоа Синерот ебате.

Иначе за Синер многу преголеми се очекувањата и поради тоа се претставува како неуспешен и дека ќе заврши ко Димитров.
22 години ќе полни наскоро , оваа година до сега веќе е поуспешна од претходната негова, а има бајаги уште да се игра.
Прашање на време е кога ќе дојде до неговиот прв мастерс , прво ГС финале, прва ГС титула , а според мене и топ 3 ranking. Постепено напредува нешто налик Тим , Зверев , Циципас и да се каже дека ќе биде уште еден од многуте топ 10 failed напумпани играчи е прерано. Тоа може за Алиасиме да се збори, морковот го има добиено Алкараз веќе три пати , а знаеме дека шпанецот се издвојува.
Поентата ми е кад тад доаѓаат неговите пет минути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom