TВ права за спортски настани

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Спорт Клуб е еден. Дали за Македонија, Србија, Хрватска, или Грција и Бугарија. Спорт Клуб е УМ. Незнам како замислувате уствари, дека Спорт Клуб за Македонија е посебен.
Посебен е српскиот, хрватскиот во програма и некој спортови што ги емитува. Ако пример во Словенија Спорт клуб емитуваат Лига Шампиони фудбал не значи дека емитуваат и во Србија и Хрватска. Влијание има и кој други фирми за се во државата кој купуваат актуелни спортски права и колку во државата фирмите имаат буџети и ќе понудат за тие спортски права.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
Посебен е српскиот, хрватскиот во програма и некој спортови што ги емитува. Ако пример во Словенија Спорт клуб емитуваат Лига Шампиони фудбал не значи дека емитуваат и во Србија и Хрватска. Влијание има и кој други фирми за се во државата кој купуваат актуелни спортски права и колку во државата фирмите имаат буџети и ќе понудат за тие спортски права.
Дали воопшто читаш што напишав? Спорт Клуб (United Media) е една ФИРМА! Никој не зборува какви авторски права и каде имаат.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Што има Арена сега,ништо.Само репризи,ни тенис,ни формула,ни Мото ГП.Кошарка само НБА ,а каде е евролига.
А што има тоа врска со правата за ЛШ? Летен период е, да измислат ли преноси во живо. Арена си има права на одредени работи, СК на други, пушти што сакаш и гледај.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Дали воопшто читаш што напишав? Спорт Клуб (United Media) е една ФИРМА! Никој не зборува какви авторски права и каде имаат.
Јас пишав и поентата ми беше дека колку сака нека е една фирма во сите држави кој ги работи United media се разликува по нешто. United Media го имаат и бугарскиот Diema sport, во Грција Nova Sport канали имаат а никаде во другите држави тие канали засега не се достапни.
Sport klub не може да биде секаде иста како што не може и Nova да биде секаде истата.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Не може да биде исто и една иста фирма се две различни работи
Конкретно за каналите Sport klub српскиот и Sport klub во Словенија се различни во понуда на програма,студио, спортски преноси. Имаат доста права во двете држави на исти преноси на спортови но имаат и нешто друго што го нема едниот а го има другиот.

Tреба на темава повеќе да се задржиме на српскиот и хрватскиот Sport klub истот и за Arena Sport бидејќи тие ги имаме кај тв операторите.

Ние во нашава држава Македонија овие канали ги имаме прилагодени за нашава држава. Sport klub хрватска колку што сум запознаен емитува Лига нации ама бидејќи правата ги има за во Македонија Arena Sport српскиот сепак се затемнува Sport klub Хрватска оној кој го имаме.

Последно уредено:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
Конкретно за каналите Sport klub српскиот и Sport klub во Словенија се различни во понуда на програма,студио, спортски преноси. Имаат доста права во двете држави на исти преноси на спортови но имаат и нешто друго што го нема едниот а го има другиот.
Да пробам да ти нацрттам?

Ај уште еднаш еве. UM е ЕДНА КОМПАНИЈА, која функционира во 5-10-100 држави со различни авторски права и различна програма. Значи ЕДНА ИСТА КОМПАНИЈА!

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290

Ај уште еднаш еве. UM е ЕДНА КОМПАНИЈА, која функционира во 5-10-100 држави со различни авторски права и различна програма. Значи ЕДНА ИСТА КОМПАНИЈА!
Тоа и јас го мислев. Различни се авторските права во државите. Ти објаснуваше за словенската Sport klub што имала а реално треба да се задржиме на темава на тој Sport klub кој ние можеме легално да гледаме на тв операторите. Не е битно што има Sport klub словенската кога повеќето и не може да го гледаат.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
Тоа и јас го мислев. Различни се авторските права во државите. Ти објаснуваше за словенската Sport klub што имала а реално треба да се задржиме на темава на тој Sport klub кој ние можеме легално да гледаме на тв операторите. Не е битно што има Sport klub словенската кога повеќето и не може да го гледаат.
Аман бе човек!

Било кој Спорт Клуб во било која држава е во сопственост на UM и тоа е една иста КОМПАНИЈА. Дај аман олабави жити се.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.925
Поени од реакции
8.290
Аман бе човек!

Било кој Спорт Клуб во било која држава е во сопственост на UM и тоа е една иста КОМПАНИЈА. Дај аман олабави жити се.
Ок да точно но овде коментираме и повеќе треба да се задржиме за спортските права.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767

Ако можеш да нацрташ јас би ти бил благодарен, бидејќи очигледно ме интересира како е поврзано сопственоста и ТВ правата за определени територии.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
Ако можеш да нацрташ јас би ти бил благодарен, бидејќи очигледно ме интересира како е поврзано сопственоста и ТВ правата за определени територии.
Незнам што кур правиш на темава кога не те интересира искрено

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Незнам што кур правиш на темава кога не те интересира искрено

Sent from my iPhone using Tapatalk
Не бе, многу ме интересира, гледам студиозен пристап имаш. Цртај, објасни, просветли некого на форумов. Имаш капацитет и гуру да станеш.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.136
Поени од реакции
1.665
Не бе, многу ме интересира, гледам студиозен пристап имаш. Цртај, објасни, просветли некого на форумов. Имаш капацитет и гуру да станеш.
Навистина нема потреба да ја уништуваш темава. Ако имаш некој факт или нешто за дискусија повели, ако не, те молам не ме цитирај и не замарај.

Kajgana Shop

На врв Bottom