Човек што не чита е поинформиран од тој што чита само весници, рекол Џеферсон.Изјави на украински претставници на власта, на чело со Зеленски. Работи кои се трубат на сите можни медиуми.
Кои „Твитер и Телеграм анализи"?
И мене ти ми зборуваш за губење контакт со реалноста??
па и за браната немаше логика, но ја урнаа. Иако нуклеаркава е многу посериозна работа, така да нивните господари тешко да им дозволат.Човек што не чита е поинформиран од тој што чита само весници, рекол Џеферсон.
Сериозно, после толку време ретардирани изјави и на официјални лица кои немаат врска со реалноста и се косат со логиката ти продолжуваш да веруваш на се и секого.
Впрочем, нивните изјави очигледно го постигнуваат тоа за што се наменети. Еве, ти си добар пример.
Уште еднаш, НАТО ќе војувал против Русија ако ја нападнеле нуклеарната централа. Многу реално. Која е логиката позади тоа, никој не знае.
Стрико, фејк њуз е ова. Се немаат повлечено и моментално прават контранапади Русите таму.
Вие сами си одлучивте дека украинците си ја урнале сами браната, вака исто муабет претходно праевте дека украинците сами си се бомбардирале.па и за браната немаше логика, но ја урнаа. Иако нуклеаркава е многу посериозна работа, така да нивните господари тешко да им дозволат.
кој бенефит имаат русите да ја урнат нуклеарката? Ај размисли и дај некоја логична причина зошто би урнале објект кој е моментално под нивна контрола и вреди едно 10 милијарди долари.Вие сами си одлучивте дека украинците си ја урнале сами браната, вака исто муабет претходно праевте дека украинците сами си се бомбардирале.
Како си одлучите така, добро е што некои членови конечно сфаќаат какви фаци пишат на темиве.
Оф, ајде.кој бенефит имаат русите да ја урнат нуклеарката? Ај размисли и дај некоја логична причина зошто би урнале објект кој е моментално под нивна контрола и вреди едно 10 милијарди долари.
-100, убаво вика Боди, тој објект кошта не десет него преку 10 милијарди да се изгради, 5 реактори има. Најголема нуклеарна централа у цел свет, и они идиоти по логиката твоја ќе си ја рушат самите и ќе се дават у радијација.Оф, ајде.
- Централата во Запорожје е клучен дел од системот за напојување на Украина, не на Русија, со тоа што не би постоела оваа централа Украина би влегла само во подлабоки кризи, а Русија не би имала никаква штета
- Централата во Запорожје е привремено под окупација на Русите, не е доделена во сопственост на Русија.
- Русија со тоа што ја има окупирано централата нема никаков бенефит во моментов, апсолутно никаков, ниту струја користат од таму ниту може да биде инкорпорирана во нивната мрежа. Вредел 10 милијарди долари, за кого бе? Тоа не е веселенско летало кое можеш да го користиш за потреби како ќе ти текне, тие централи вредат кога се поврзани со далноводи и дел од мрежи.
- Окупацијата на Русија се во глобала базира на тероризам со масовно бомбардирање на станбени и индустриски комплекси, предизвикување на општа опасност во тој дел само ќе им ја зацврстува позицијата за да преговараат подобри услови за нив за крај на конфликтот.
Што читате на интернет што сте вакви бе не ми е јасно, како може толку комплетно да сте надвор од реалноста излезени.
Па за да ги намамат Украинците да напаѓаат кога ќе се повлече езерото.кој бенефит имаат русите да ја урнат нуклеарката? Ај размисли и дај некоја логична причина зошто би урнале објект кој е моментално под нивна контрола и вреди едно 10 милијарди долари.
Кул, оф.нет напрвиле превод. Добра колумна, ја линкав наназад (на Англиски).Eve malku surova vistina, I toa od zapadnjak, ex novinar na Times, dobitnik na Pulicer...
Surovo, ama precizno.
Vi ebam toa retardite sto seuste ja podrzuvaat Ukraina, ups, Amerika, vo prodolzuvanje na vojnata, novo oruzje, neznam koja proletna/letna ofanziva... Namesto mirovni pregovori I kompromis vednas!
Зеленски кога кажува нешто, чита Амерот што му напишал за да каже. Кога Зеленски кажува нешто, Американците го кажуваат тоа.Човек што не чита е поинформиран од тој што чита само весници, рекол Џеферсон.
Сериозно, после толку време ретардирани изјави и на официјални лица кои немаат врска со реалноста и се косат со логиката ти продолжуваш да веруваш на се и секого.
Впрочем, нивните изјави очигледно го постигнуваат тоа за што се наменети. Еве, ти си добар пример.
Фолс флаг се прави за оправдување одредена постапка која без фолс флагот не би била оправдана. Америте се мајстори за тоа, еден од многуте примери е фолс флагот кај заливот Тонкин. Куп години после настанот архивите се декласифицирани и во нив јасно пишува дека Америте сами си гранатирале сопствен брод за да исценираат северновиетнамски напад. По што влегле воено во Виетнам.Уште еднаш, НАТО ќе војувал против Русија ако ја нападнеле нуклеарната централа. Многу реално. Која е логиката позади тоа, никој не знае.
Во Европа е најголема. Во светот најголема е во Јапан.-100, убаво вика Боди, тој објект кошта не десет него преку 10 милијарди да се изгради, 5 реактори има. Најголема нуклеарна централа у цел свет, и они идиоти по логиката твоја ќе си ја рушат самите и ќе се дават у радијација.
Има една тајна, ако се повлече Русија во своите граници, војната може да заврши денес. Ама цела една делузивна клапа вика дека Украина сакала војна и затоа не се предавала. Русија била максимално мирољубива кога извршила инвазија на суверена држава.Eve malku surova vistina, I toa od zapadnjak, ex novinar na Times, dobitnik na Pulicer...
Surovo, ama precizno.
Vi ebam toa retardite sto seuste ja podrzuvaat Ukraina, ups, Amerika, vo prodolzuvanje na vojnata, novo oruzje, neznam koja proletna/letna ofanziva... Namesto mirovni pregovori I kompromis vednas!
Знаеме дека те бива за вреѓање.Логика левел -100
Каква цепаница си ти.....
И што добиваат од таа вредност во моментот Русите? Да не се напојува западна Русија или што? На делови да не ја продаваат централата на пазар3?-100, убаво вика Боди, тој објект кошта не десет него преку 10 милијарди да се изгради, 5 реактори има. Најголема нуклеарна централа у цел свет, и они идиоти по логиката твоја ќе си ја рушат самите и ќе се дават у радијација.