Pobaraj post od mene pogore posle porazot so Vardar da vidis so napisav togas...deka nisto ne e izgubeno, deka ima nadez da bidime sampioni.....so i se ostvari
Dali sum ekspert i kakvi sili me terat, toa e tvoe mislenje za mene....fala
Za da umri nekoj - na nikoj ne mu poskauvam
ќе игра 2-3 сезони заедно, да не мора секое лето 7-8 нови играчи, да врзиме 2-3 титули во Македонија и да се стабилизираме ко шампиони со редовно учество во ЛШ
Kje donesat igrac kje osvoime v godina pak i se se svedva na 'kje' pravi politicari seriozen klub pa makar i so ambicii za makedonsko prvenstvo nosat na vreme igraci oti kvalitetni dobri igraci nema slobodni site si imat kluboj. Dvojkata stana cista zelba na goran debeliot i bojan maliot koj mu e drugar poznanik mozi tamu koj ne ke si seta okolu po klubojte. Abe trkala edni toj klub treba da bidi na gradot i ako ima nekoj epten biseri kako petar pavle cvetan od regionot da dojdat ako ne tamu da bidat 80-90 posto bitolski igraci za koi nema da se plakja smestaj a sekoja godina ke se promoviraat od skolata po 1-2-3ca. Lugje seriozen klub so sampionski maniri ne odi go pusta goran vo viena na zdrepkata koj prvo coekot ni kriv ni dolzen e sportski direktor na pelister 2 a vtoro e ziva prevara mala e bitola se slusa deka smetki ne mu plajka na igracite mu isklucvat internet televizija struja SERIOZEN KLUB ?
Seriozen klub ne klava na storinja na instagram to so ke klaj sin mu na momentalnio pretstavnik pesni za bitola na nekoj bend pa sobrani tamu na nekoj koncert 5 dusi pretstavnici od klubot zoran i zena mu bojan i nekoj rakometar i stavile slika bezveza i preklaena privatna zabava e to. Vo grupa sme ete so PSG otvorete tamu i videte dali isto taka se praj i nemora tamu aj daleku e otvorete kaj alkaloid dali na muaketov sin mu klava storinja i klubot si gi preklava mizerija.
Drugo imase muabet deka go ovaj goran go kradi rodninata mu cile vo rek koj coekot i tamu e nekako sef bog da cuva. Definitivno ja imame najnerakometnata uprava pokje od pola neznat topkata kakva e za rakomet a do pred nekolku godini neznaele salata kaj e. Ajde za igraci ima uste vreme iako se krati vremeto i izborot ama popatno mora da si gi sredat i drugite raboti vnatre vo klubot. I misevski mu e vnatre coekot sigurno raboti za lazarov ako se znaj deka se bliski odkoga ucea zaedno vo gimnazijata vo bitola i mu gi vodi site web strani pa duri i sega tie na alkaloid a coekot tuka e na platen spisok. Ke mu ja skroj zoki kapata kamenot idi od blisku onie soopstenija sigurno bea pisani i pomognati od nego i celta ostvarena da se skarat klubot i navivacite samo gospod sakal alkaloid da ne e sampion ama ke rovari nasiot vecen potparol koj nema dadeno edna kriticka vest ke prasva sigurno za dogovori za plati na igraci i lazarov ke atakuva pa videte koj mu plakja segde patuvanja so reprezentacija sterjev ili mukaetov?
@Џони От Па не би рекол дека моментално вреди толку пари. На залез на кариера е и сигурно и самиот сака да игра во првенство кое што нема голем притисок и цела енергија ќе ја потроши на натпреварите во Лигата на шампионите. За нас би бил идеално решение. Ќе игра 16 натпревари во ЛШ и плус уште натпреварите со Вардар и Алкалоид. Со то и самиот ќе може да си ја продолжи кариерата на уште некоја сезона. Затоа мислам дека ако постои шанса управата не смее да ја испушти. Па макар и да се надмине буџетот. Тој квалитет шо ќе го донеси кај цел тим, сигурно ќе се исплати во наредните сезони. Јас велем кога бараме квалитетно решение, нека биде тоа навистина квалитетно. Моментално Пелистер нема вистински лидер, немаше ниту лани, а не гледам кој би бил и од досегашните засилувања. Така да, мора да се фрли се на една карта и да се донесе играч од калибарот на Ненадиќ. После ќе биде многу полесно да се најдат и други ракометари. Сигурно има многу помлади и поефтини ракометари кои сакаат да играат во ист тим со таква величина.
Стар ,Млад ваков таков , испод 25К месечно тој не ти иди.Еве нека се 20К месечно. Па само за него убо пишав 300К минимум по сезона , кај се среден и лев.Па само тука имаш буџет плус 500К годишно.
Мада со оглед на останатите инфраструктуни работи околу клубот и градот мислам дека ни за 30к нема да дојди.
Уште ова и не пишам поќе на темата оти гледам не ме сфаќате и не разбирате па дури и лајк не клавате а не нешто повеќе реков управата живеј во друг свет со суета, его(богати и славни) но не можам да ги разберам браќата од трибина шо седиме заедно со години еден до друг да не ме разбираат шо пишувам дека се бара играчи, да се продолжи платформата сега одма и најважно да се бара сала зошто ама баш зошто не го слушате "стариот "и терате инает и самобендисаност па како мислите бе деца да напредуваме со амин на се и сешто, за после да останиме пак како и претходно а наместо да се искористи сега моменто за притисок да се напрај екипа за достојно претставување во ЛШ и да се почни сала за шо да ве потсетам беше ветена а никој претходно не ја побара па ќе речам или и вие браќа сте со суета и его или сте легнале на брашното кај управата трето нема уствари има толку разбирате и ништо не разбирате да гледате за во иднина и следните сезони па најголем успех ќе биди да одиме во загреб на одбрано друштво е за тоа сме на ова дереџе како група,клуб,и град оти не сме сложни и не ја гледате големата слика не си ја знајме силата дека само со 5 души шо ќе одиме до крај сигурен сум дека можи да почниме сала а ако бидиме цела група се можи да напрајме и смениме на подобро но не верувате во самите себе и не си ја знајте силата шо е доста е доста гледам не се разбираме па сите вие шлукајте и аминувајте оти ќе дојди полошо (цезар и писето)а јас кревам раце додека не се свестите дека се можи да смениме на подобро во ракометот и градот !
P.S. Не реплицирајте оти нема да се до објасниме ќе прајме муабет вгодина ко ќе заврши забавата и замини караванот а до тогаш чекајте чартер лет(автобус) за некое гостување до Струга на турнир и немој да се плашите и потценувате оти клубот постоел и ќе постои само заради Чкембари ниту почнал со овие ниту ќе заврши освестете се и без страв до нова сала оти Битола заслужува !
Значи тотално се согласувам , сега е моментот да се стегни за сала.Овие денес се утре не се , салата ќе остани.
Ако не се стегни сега пак другата година ќе има изговори толку е чергата и ќе се легни на брашното и од другата година ќе играт во Скопје.
Мислам дека е непотребен ризик да се оди по Ненадиќ. Ненадиќ е легенда и ѕвер играч, но дефинитивно не е лидер што ќе го крени нивото на целата екипа. Ненадиќ е соло играч, кој е толку добар што некогаш и сам може да победи сериозни екипи, но не е играч кој се вклопува во систем, не е играч кој ќе им помогне на соиграчите да кренат ниво погоре, не е играч кој ќе одработи за нив... А сигурно ќе биде многу скап. Се на се, според мене, непотребен ризик...
Инаку тоа дека 3 победи минимум.... Да не се лажеме, Пелистер ќе биде аутсајдер, какви и засилувања да донесе. Сезоната повеќе е за уживање отколку за бодови. За пример, Борзаш, кој е најголемо засилување досега, играше лани за Елверум и им беше 3 најдобар стрелец. Елверум заврши 16ти, последен во цела ЛШ, со 3 бода (една победа против Целје и едно реми со Кил во последното коло кога се беше решено). Објективно, секој бод ќе биде огромен успех. Натаму здравје боже, ако продолжи да се развива клубот, можеби ќе има шанси за повеќе, но засега тоа е...
Автоматски споено мислење:
Мислам дека е непотребен ризик да се оди по Ненадиќ. Ненадиќ е легенда и ѕвер играч, но дефинитивно не е лидер што ќе го крени нивото на целата екипа. Ненадиќ е соло играч, кој е толку добар што некогаш и сам може да победи сериозни екипи, но не е играч кој се вклопува во систем, не е играч кој ќе им помогне на соиграчите да кренат ниво погоре, не е играч кој ќе одработи за нив... А сигурно ќе биде многу скап. Се на се, според мене, непотребен ризик...
Инаку тоа дека 3 победи минимум.... Да не се лажеме, Пелистер ќе биде аутсајдер, какви и засилувања да донесе. Сезоната повеќе е за уживање, за институционално учење на сите делови од организацијата на клубот, отколку за бодови. За пример, Борзаш, кој е најголемо засилување досега, играше лани за Елверум и им беше 3 најдобар стрелец. Елверум заврши 16ти, последен во цела ЛШ, со 3 бода (една победа против Целје и едно реми со Кил во последното коло кога се беше решено). Објективно, секој бод ќе биде огромен успех. Натаму здравје боже, ако продолжи да се развива клубот, можеби ќе има шанси за повеќе, но засега тоа е...
Целосно се согласувам надвор од тоа шо е звер, имаме дополнителни позиции каде фалат играчи , за разлика од лев колку толку имаме. Плус играчи пред пензија се ризик , не знаеш дали има мотив или дојден е само уште некоја година да земи шо можи.
Kje donesat igrac kje osvoime v godina pak i se se svedva na 'kje' pravi politicari seriozen klub pa makar i so ambicii za makedonsko prvenstvo nosat na vreme igraci oti kvalitetni dobri igraci nema slobodni site si imat kluboj. Dvojkata stana cista zelba na goran debeliot i bojan maliot koj mu e drugar poznanik mozi tamu koj ne ke si seta okolu po klubojte. Abe trkala edni toj klub treba da bidi na gradot i ako ima nekoj epten biseri kako petar pavle cvetan od regionot da dojdat ako ne tamu da bidat 80-90 posto bitolski igraci za koi nema da se plakja smestaj a sekoja godina ke se promoviraat od skolata po 1-2-3ca. Lugje seriozen klub so sampionski maniri ne odi go pusta goran vo viena na zdrepkata koj prvo coekot ni kriv ni dolzen e sportski direktor na pelister 2 a vtoro e ziva prevara mala e bitola se slusa deka smetki ne mu plajka na igracite mu isklucvat internet televizija struja SERIOZEN KLUB ? Прегледај го приврзокот 383146
Seriozen klub ne klava na storinja na instagram to so ke klaj sin mu na momentalnio pretstavnik pesni za bitola na nekoj bend pa sobrani tamu na nekoj koncert 5 dusi pretstavnici od klubot zoran i zena mu bojan i nekoj rakometar i stavile slika bezveza i preklaena privatna zabava e to. Vo grupa sme ete so PSG otvorete tamu i videte dali isto taka se praj i nemora tamu aj daleku e otvorete kaj alkaloid dali na muaketov sin mu klava storinja i klubot si gi preklava mizerija.
Drugo imase muabet deka go ovaj goran go kradi rodninata mu cile vo rek koj coekot i tamu e nekako sef bog da cuva. Definitivno ja imame najnerakometnata uprava pokje od pola neznat topkata kakva e za rakomet a do pred nekolku godini neznaele salata kaj e. Ajde za igraci ima uste vreme iako se krati vremeto i izborot ama popatno mora da si gi sredat i drugite raboti vnatre vo klubot. I misevski mu e vnatre coekot sigurno raboti za lazarov ako se znaj deka se bliski odkoga ucea zaedno vo gimnazijata vo bitola i mu gi vodi site web strani pa duri i sega tie na alkaloid a coekot tuka e na platen spisok. Ke mu ja skroj zoki kapata kamenot idi od blisku onie soopstenija sigurno bea pisani i pomognati od nego i celta ostvarena da se skarat klubot i navivacite samo gospod sakal alkaloid da ne e sampion ama ke rovari nasiot vecen potparol koj nema dadeno edna kriticka vest ke prasva sigurno za dogovori za plati na igraci i lazarov ke atakuva pa videte koj mu plakja segde patuvanja so reprezentacija sterjev ili mukaetov?
@Xsago Ама и нас крајот не ни се наоѓа. Немаме тим, а не чинел Ненадиќ. Ајде кажи кој е друг слободен на пазарот со можи да се земи? И пак ќе речам Ненадиќ не е скап во овој момент, може да се дозволи
Мојот став е многу едноставен и кога повремено постирам, редовно го кажувам. Најважно е проектот да е стабилен. А за да биде стабилен, потребно е да не се забега во нереални финансиски чекори и потребно е да се има секогаш долгорочен план за развој и на клубот и на играчите.
Ненадиќ според мене е се спротивно на погоренапишаното. Ненадиќ е краткорочно крпење на екипата, кое можеби може да донесе 4-5 бода плус, но може да донесе и комплетен крах на хемијата во тимот и да го уништи развојот на младите играчи. Тоа е сосема спротивно на тоа што треба да се прави според мене. Меѓу 0 поени и 6 поени во ЛШ сезонава, за мене нема голема разлика. Разлика би направило ако тие 5-6 играчи кои ги има Пелистер кои има шанси да бидат во клубот следните 5-6 години добиваат минутажа и се развиваат и со нивниот развој во иднина би овозможиле клубот да направи чекор напред.
Која е реално долгорочната добивка на клубот од носење на Ненадиќ? Име е, да, нема збор, ама е и играч кој баш и не го следат во стапките другите ракометари, заради неговиот карактер и стил на игра.... Не би рекол дека неговото носење ќе ни ги отвори вратите за некој друг играч. Да имаше Пелистер некоја стабилна квалитетна основа, се бореше за висок пласман/титули во европски купови, тогаш можеби ќе вредеше да се размисли. Ама Пелистер не е во тој дел од својот развој...
За мене, во моментот има смисла да се донесе десен бек во рангот на Борзаш (и квалитативно и возрасно) и квалитетен плејмејкер кој ќе знае да одработи за другите и да ја разигра цела екипа, со лидерски карактеристики и во соблекувалната (овој може и да е поискусен ако се најде правилниот). Се друго е непотребно. Дури би рекол има 3-4 играчи на кои треба да им се најде друг клуб (Дејвис, Стевановиќ, Сери, и евентуално Танкоски)
Во секој случај најважно е да се работи на нова сала, на организациска, тренерска и менаџерска инфраструктура, на усовршување на врската што ја има клубот со градот... Тоа е многу поважно и подолгорочно од плус/минус некој бод сезонава.
Реков не пишам поќе ама не можам вие бе шо сте куро пушачи или го сакате клубот ,со кој играчи ќе играме ЛШ како ќе биди следната сезона кога завршува платформата, кај ќе играме бе следната сезона ако сме шампиони во Скопје ? Ти му велиш на ти ќор очи тие не да уживаме на шо да уживаме бе на порази од сите и после вгодина да си замини караванот наместо да бараме играчи да се продолжи платформата уште годинава да за имаме сигурност и следните пет години да се бара сала тие се отепаа од кој побрзо да го земи ебаве партали вие не го сакате клубот курот ве боли вгодина и годинава шо ќе биди само гледате шо ви рече газдата да земите гратиси карти и ако можи да одите на муфте гостување оти за во фелиција треба повеќе тука да пишите и да ги браните па сите напрајвте по два, три нови профили и цела управа ,менаџери и тренери се собравте да перите мозок овде а не да одговорите на трите најважни прашања играчи,платформата и салата мрсули скирени зад профили !
P.. S. Не значи ако напрајвте нови профили дека не треба ние другите(старите) да кажиме мислење а за експерти со гла гарантирам дека Томасино поќе разбира ракомет од цела управа и сите тренери заедно во двата клуба со исклучок на шундо и цревото ама тие се на плата и ќутат!
5 igraci salam ni trebat:
- golman (posledno Lesjak ne e konstanten, ne busat site od kade ke stignat, Kizic ne e kalibar za LS)
- levo krilo (Kuzmanovski i Atanasijevich se mladi i neiskusni - se mislam deka Manaskov kje go zemat)
- desno krilo ( so Kostevski edinstvena opcija - crno ni se pisi, nedaj boze se povredi ili nema den)
- sreden (da nepram muabet)
- desen bek (Cehte povredno ramo, vo GOG igrase desno krilo, Petrovic vcera dojde od II...)
Pregovarale so dvajca igraci - vcera izjavi Jovic za Tv 24
Znaevte deka kje igrame LS, so mislevte ????? Sakate so istiot budzet kako lani LE - NEMOZI, a i tamu vidovme kako pominavme
Imavte nekoja pretstava kaj odime? Vi kaza nekoj deka treba budzet x 2 od lani? Od opstinata tolku e....da se cekase samo na opstinata i Sveti Nikole ke igraja LS
Sakam da kazam - odvrzete go keseto barem ovaa godina
- salata: ne e samo kotelot, tamu treba ladenje....ventilacija (ne se disi vo salata)...ne se samo cetkite i bojadisvaj, za ovie raboti treba mnogu pojke vreme i pari...jas iskreno neznam kako kje dobieme dozvola
Da rezimiram - ako cekate samo na opstinata, bez da gi zgolemite radikalno parite vo sponzorstvo (za koi imate obvrska i celo vreme istaknuvate deka ova e vas klub) da go vratime Piskacot za presednik i mentorot Efto
SITE KOMENTARI POGORE SE DOBRONAMERNI, BEZ NIKAKVA ZADNINA (D.Mitrevski si zamina, osvezete ja upravata so novi decki - ima Bitola deca so srce so ziveat za Pelister....
Vaka kako so pisa ni treba dvojno pogolem budzet,daj be ljuge bidete malku porealni I poskromi so ocekuvanata.Zagreb so 3 500 000 evra budzet I so eden kup skapi igraci lani bea 15-ti od 16 ekipi vo LS I ovaa godina gi ceka istata sudbina.
Sekoja godina odime edno skalilo pogote. Nikoj ne napravi uspeh preku nok.
Vaka kako so pisa ni treba dvojno pogolem budzet,daj be ljuge bidete malku porealni I poskromi so ocekuvanata.Zagreb so 3 500 000 evra budzet I so eden kup skapi igraci lani bea 15-ti od 16 ekipi vo LS I ovaa godina gi ceka istata sudbina.
А Вардар со толкав буџет освои два пати ЛШ. Не е се до парите , него треба добар скаутинг ,професионална работа , хемија и да се поклопат коцките .
Не е цел муабет за инстант успех туку да се разбудат и да почнат се да кренат на едно две скалила погоре од лани за почеток .
А Вардар со толкав буџет освои два пати ЛШ. Не е се до парите , него треба добар скаутинг ,професионална работа , хемија и да се поклопат коцките .
Не е цел муабет за инстант успех туку да се разбудат и да почнат се да кренат на едно две скалила погоре од лани за почеток .
Drugar, ne e bas taka, vardar osvoi tituli so veteni i neisplateni pari i zamisleni budzeti. Taka sekoj mozi soberi kup skapi igraci dajmu dve plati za ostanatite plati lazi so meseci i godini. Zatoa sega 1961 se na ova teredze pred raspad
Drugar, ne e bas taka, vardar osvoi tituli so veteni i neisplateni pari i zamisleni budzeti. Taka sekoj mozi soberi kup skapi igraci dajmu dve plati za ostanatite plati lazi so meseci i godini. Zatoa sega 1961 se na ova teredze pred raspad
Вардар, машкиот и женскиот клуб заедно имаа буџет од 8 милиони во врвот, тоа беше до 2018. После следуваше рез.
Тоа градење клуб на долги стази со добри одлуки и малку трошење е фантазија. За стабилен клуб со континуирани успеси на високо ниво ти требаат пари. Ете го Загреб, со три ипол милиони и пристапност до купишта таленти од цела Хрватска не може да биде нешто конкурентен во Европа. Убаво е луѓе да се прават паметни и да трубат дека треба добар скаутинг, со млади да се работи квалитетно и слично. Клише фрази да верглаат, ама не можеш да играш на највисоко ниво од година во година без доста пари.
Пусти кабадајлук наш битолски, сите стручањаци, кој ненадиќ го донесе, кој го избрка, кој сала напрај, кој ја предвиди сезоната, кој плука по се шо ќе стигни и така..
На пошироко да се видат работите некако слабо... заборавате кај живејме, кај бевме со ракометот до пред 3 4 години кај сме сега, се оди нагоре ама ние пак мана наоѓаме... јас разбирам критика ама ова е претерано ич незнајме да цениме, а уште појако ќе кажва некој тука вака треба да биди така треба да биди ќе плука, а карта не купва ќе најди од некој, сезонска не купва, или на полувреме цигара ќе запали во салонот а забрането е...тој основните работи не ги почитува (културата) па сега ќе кажва овде, смешки... иначе не потенцирам лично кон никој туку општо ...олабајте ја ситуацијата малце и треба да бидиме благодарни таму кај шо сме.. работите си одат чекор по чекор неможи се наеднаш.
Pa ni treba normalno...toa sakav da go kazam...da go odvrzvat keseto...toa bese celta na mojot post
Znaevme kaj odime i so ne ceka, nemozi so semki i kikiri....so ne e jasno tuka
Kje donesat igrac kje osvoime v godina pak i se se svedva na 'kje' pravi politicari seriozen klub pa makar i so ambicii za makedonsko prvenstvo nosat na vreme igraci oti kvalitetni dobri igraci nema slobodni site si imat kluboj. Dvojkata stana cista zelba na goran debeliot i bojan maliot koj mu e drugar poznanik mozi tamu koj ne ke si seta okolu po klubojte. Abe trkala edni toj klub treba da bidi na gradot i ako ima nekoj epten biseri kako petar pavle cvetan od regionot da dojdat ako ne tamu da bidat 80-90 posto bitolski igraci za koi nema da se plakja smestaj a sekoja godina ke se promoviraat od skolata po 1-2-3ca. Lugje seriozen klub so sampionski maniri ne odi go pusta goran vo viena na zdrepkata koj prvo coekot ni kriv ni dolzen e sportski direktor na pelister 2 a vtoro e ziva prevara mala e bitola se slusa deka smetki ne mu plajka na igracite mu isklucvat internet televizija struja SERIOZEN KLUB ? Прегледај го приврзокот 383146
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.