Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
од толку апстиненција почна да халуцинираш дека членки од форумов ти се девојки.

да нажалост, башка и еректилната дисфункција шо ми ја дијагностицираа тука ме дотепа.

Ubavo vi kaza clenkata, ramnopravnost onamu kade se ima ist potencijal ili so drugi zborovi fizicka rabota ne.
Menadjerski mesta, direktorski, kancelariski, na toplo, na suvo, klimatizirano i taka.
Neznam sto ne e jasno tuka.

Ок, плата 1 спрема 0.7 тогаш. :D

Фер?

ja ne smetam deka sme isti u sekoja oblast,
ramnopravnost za tie oblasti kade sto imame ednakov potencijal.
На пример за овие 2 области?

„Морам да споменам дека во дадени професии во нашата држава, или овде на ниво на локалната самоуправа, или општина Прилеп, има професии каде се уште жената, особено во инжинерство, рударство и машинство имаме поплаки во тој дел дека тешко е да се добијат тие работни места“, кажа Марија Симоноска, советник во Општина Прилеп.

На оваа советничкава инаку, веднаш би и нашол работа во рударство ама како да нема поплаки како што кажува.
Автоматски споено мислење:

Ubavo vi kaza clenkata, ramnopravnost onamu kade se ima ist potencijal ili so drugi zborovi fizicka rabota ne.
Menadjerski mesta, direktorski, kancelariski, na toplo, na suvo, klimatizirano i taka.
Може и физичка работа само ако е страшно добри платена, и да не се бараат резултати од жените надвор од "нивните можности". На пример, професионален фудбал. Да се платени како Роналдо и Меси ама да играат "колку што можат".

Последно уредено:
ne zboram za takov feminizam, bez problem bi mu pravela sendvici na decko mi/maz mi.
Би му праела сендвич секој ден на маж ти, а не би му праела друштво во снајперисувањето? :cautious:

Ич не си кул

Би му праела сендвич секој ден на маж ти, а не би му праела друштво во снајперисувањето? :cautious:

Ич не си кул
koja e poleznosta od snajperisuvanje ako ne me biva za snajperisuvanje?
ne sum feministka od tipot isfrustrirana lezbejka sto prezira mazi, treba ponizuvanje da mi bide ako mu pravam sendvici na partnerot sto go sakam?

propagandata za ramnopravnost za koja se borat nekoi od takanarecenite feministki moze slobodno pod sloganot "sam sebe ubijal" da se vodi.
ednostavno ima bioloski razliki kaj mazite i zenite, mazite evolutivno se poprecizni, pobrzi i generalno pospremni za vojna otkolku zenite.
Автоматски споено мислење:

da ne znam sto ne e jasno,
i sama da izrazam zelba nekoja teska fizicka rabota da izvrsuvam samiot rabotodavec nema da prifati, toa e glupo voopsto da se objasnuva tuku se podrazbira.

platata isto sprema dadeniot fizicki napor se odreduva zavisi vo koj sektor primer vo sport ako mazite imaat fizicka sila za 3 seta u tenis a zeni za 2 ne gledam zasto da ne bide isto plateno, se racuna soodnos vo fizicka sila.

a nadvor od sport ne znam kako nekomu bi mu bilo isplatilivo da mu raboti nekoj so pomala efikasnost.

Последно уредено:
koja e poleznosta od snajperisuvanje ako ne me biva za snajperisuvanje?
ne sum feministka od tipot isfrustrirana lezbejka sto prezira mazi, treba ponizuvanje da mi bide ako mu pravam sendvici na partnerot sto go sakam?

propagandata za ramnopravnost za koja se borat nekoi od takanarecenite feministki moze slobodno pod sloganot "sam sebe ubijal" da se vodi.
ednostavno ima bioloski razliki kaj mazite i zenite, mazite evolutivno se poprecizni, pobrzi i generalno pospremni za vojna otkolku zenite.
Би му праела сендвич затоа што го сакаш, а не би му праела друштво на фронтот. Зошто? Зарем кога е во прашање живот или смрт жените не се прашуваат? Не мора да си снајперист, има и други позиции на кои може да придонесуваш ако не те бидува за снајперисување.

Би му праела сендвич затоа што го сакаш, а не би му праела друштво на фронтот. Зошто? Зарем кога е во прашање живот или смрт жените не се прашуваат? Не мора да си снајперист, има и други позиции на кои може да придонесуваш ако не те бидува за снајперисување.

Со оглед на тоа дека храната е веќе подготвена, и е во конзерви, останува само уште една позиција... :icon_lol:

Жена треба да воли вољеног човека до бола. Тоа е ДНКта на жената која пробуваат да ја сменат со овие феминизми па добиваме исфрустрирани и збунети жени кои не си ја знаат поентата за своето битисување на планетава.

Како онаа песна на Тозовац, а ја сам негде рујно вино пио, а ти си ме чекала.

Japanskiov vojnik od vtora svetska si kaza iskreno ..slushaj do 18 minuta shto mu davale a sho sakal za front :pos:

Би му праела сендвич затоа што го сакаш, а не би му праела друштво на фронтот. Зошто? Зарем кога е во прашање живот или смрт жените не се прашуваат?
a ti kao bi mu praela drustvo na frontot sakas da kazes?

a ti kao bi mu praela drustvo na frontot sakas da kazes?
Би му праела бе, само под услов он ако ми праи сендвичи мене... :D
остај овој курајберов што ти збори, сака само да ти ги збрка мислите.

Би му праела бе, само под услов он ако ми праи сендвичи мене... :D
остај овој курајберов што ти збори, сака само да ти ги збрка мислите.
kako sto gledam tebe ti se obrakja

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom