Аliexpress (официјална тема)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.842
Поени од реакции
17.506
Пробај сега отвори или контактирај го продавачот.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Пробај сега отвори или контактирај го продавачот.
Еве до денеска месец дена и сеуште пратката не е пристигната кај мене. Дигнав раце, се е џабе и повеќе никогаш нарачки од алиекспрес. Напишав и порака до испраќачот пред две недели, одговор нема.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.842
Поени од реакции
17.506
Еве до денеска месец дена и сеуште пратката не е пристигната кај мене. Дигнав раце, се е џабе и повеќе никогаш нарачки од алиекспрес. Напишав и порака до испраќачот пред две недели, одговор нема.
Ако не можеш како диспут да го искористиш тоа, онда јбг. ПРовери пак дали можеш, јас ги замарав им пратив дека продавачот ме кулира и ми вратија пари.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
Пазарувам од продавници што имаат добар рејтинг и многу следбеници (пред се порачки). Тие ми се сигурни, никогаш ме немаат зафркнато со пратка. Порано кога гледав да купам најевтино нешто, а притоа да има малку нарачки истиот продукт, си барав dispute најчесто. Нека биде лекција.

Непопуларните продавници доволно е документите да не ги пополнат како што треба, и пратката да се стопира. Тоа се случува кај нив.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Пазарувам од продавници што имаат добар рејтинг и многу следбеници (пред се порачки). Тие ми се сигурни, никогаш ме немаат зафркнато со пратка. Порано кога гледав да купам најевтино нешто, а притоа да има малку нарачки истиот продукт, си барав dispute најчесто. Нека биде лекција.

Непопуларните продавници доволно е документите да не ги пополнат како што треба, и пратката да се стопира. Тоа се случува кај нив.
Според тракингот пратката е тука во МК од 15.05.2023. Тоа е некој андроид бокс, чини 30 долари, не е подложен на царина.
Се сомневам дека завршил тука во некој туѓ џеб. Како да е јас ќе го папам :), го нарачав за еден пријател и сега треба да му ги вратам парите јбг.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.074
Поени од реакции
7.161
Според тракингот пратката е тука во МК од 15.05.2023. Тоа е некој андроид бокс, чини 30 долари, не е подложен на царина.
Се сомневам дека завршил тука во некој туѓ џеб. Како да е јас ќе го папам :), го нарачав за еден пријател и сега треба да му ги вратам парите јбг.
во пошта ќе одиш

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.842
Поени од реакции
17.506
во пошта ќе одиш
Не мора да значи дека е таму и мене на пратката ми пишуваше дека е дојдена тука, па не стигна, а нарачав десет работи. А да и бев во пошта.

Мацо_Д()

Бизнисмен
Член од
23 ноември 2015
Мислења
373
Поени од реакции
158
Требало да кликнеш Open Dispute пред да помине терминот! Понекогаш копчето е офскрин (не се гледа) и треба да ја намалиш веб страната за да кликнеш.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.921
Кога е крајниот рок на испорака наведен од испраќачот? Некогаш крајниот рок е подолг од месец дена.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Кога е крајниот рок на испорака наведен од испраќачот? Некогаш крајниот рок е подолг од месец дена.
28.05.2023, а до денес точно еден месец како е поминат рокот на испорака.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.921
28.05.2023, а до денес точно еден месец како е поминат рокот на испорака.
Дали провери во пошта? Доколку тракингот кажува дека пратката е во пошта а тие од таму се прават на удрени значи дека некој си го зел. Во тој случај единствено пробај да се обратиш до здружението за заштита на потрошувачите затоа што проблемот не е во алиекспрес.

Последно уредено:

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Дали провери во пошта? Доколку тракингот кажува дека пратката е во пошта а тие од таму се прават на удрени значи дека некој си го зел. Во тој случај единствено пробај да се обратиш до здружението за заштита на потрошувачите затоа што проблемот не е во алиекспрес.
Се е џабе, всушност уиграна лоповска работа.
Пратката е пристигната на 15,05 и сега во пошта не ја бараат по датум или име и презиме, ми го бара баркодот од пратката.
Како можам јас да го имам баркодот тој е на самата пратка.

Член од
14 август 2010
Мислења
814
Поени од реакции
526
Се е џабе, всушност уиграна лоповска работа.
Пратката е пристигната на 15,05 и сега во пошта не ја бараат по датум или име и презиме, ми го бара баркодот од пратката.
Како можам јас да го имам баркодот тој е на самата пратка.
Go imas traking number u porackata na telefonot....pocnuva so ub i brojki .....mora da go imas kazi ko toj broj i ke ti ja dadat pod uslov da e stignata u posta a i tamu se proveruvA so toj broj na sajtot na posta

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.465
Go imas traking number u porackata na telefonot....pocnuva so ub i brojki .....mora da go imas kazi ko toj broj i ke ti ja dadat pod uslov da e stignata u posta a i tamu se proveruvA so toj broj na sajtot na posta
Еве ова им го покажувам од тел.
500.png

Таму во пошта е украдена, ми бараат баркод од пратката кој знаат дека го немам. Баркодот е на самата пратка, како може јас да го имам.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.227
Поени од реакции
1.490
Ова преку ДХЛ оди, мислам дека тие испорачуваат до адреса, нив контактирај ги

Kajgana Shop

На врв Bottom