- Член од
- 28 јануари 2010
- Мислења
- 1.595
- Поени од реакции
- 1.138
Кога и јас имам мислење за твојата секта и ти за мене, да продолжиме со темата.И ти ко Адам, кога се правда... или сака да се покаже во подобро светло во однос на другиот!
Слабо учиш од „старата змија“ - а тука расправаш за божествени работи правење..,.
Кои муабети читам...
Ама зошто ова „вие“ не го промениш во „јас“? Кои се сите тие „вие“ за кои зборуваш и се самозадоволуваш и паѓаш во трансови кога вака ќе напишеш нешто без врска и глупо?
Ти зборуваш и коментираш туѓа света книга со децении, СО ДЕЦЕНИИ секташки толкуваш христијанска света книга и бараш во нејзе нелогичности или даваш свои одговори или ти како разбираш за нештата, и за црно чудо сметаш дека твоите умствени гимнастики се некаква апсолутна вистина и ги наметнуваш на христијани со муабет дека тие се слепци, ти не...?
Како тоа во твојот ум библијата не е книга, а сите други свети книги - се само книги, нема ништо посебно во нив и се е таму погрешно? Сите слепци само ти божествени работи правиш?
Ти си роден добро, ама низ животот бааги егото ти настранило по сето ова што го мислиш за себе си и што го зборуваш... затоа и сметаш дека си пророк и зборуваш со Исус!
Како бре мајката тоа ти сметаш дека зборуваш со Исус? Или се што зборуваш за библијата ти е логичка последица од твоето размислување?
Што практикуваш од Библијата па ти правиш божји работи а другите не?
Кој тоа е ѓаволот во муабетов...?
Ѓаволиште низаедно Само ти фали староста...
Ти не знаеш ниту раѓање ниту иницијација... не знам кој фалус те турка да зборуваш за нешта кои се далеку од тебе... мене нешто ми кажуваш? Немој, нема што да ми кажеш што не знам за тебе и твојот универзум... само призиваш нешто што не го разбираш.
И кога ќе пострадаш на крстот, ќе драпаш мадиња како „старата змија“ е виновна, не ти и твоите призиви во умот кој не го контролираш.
Држи се малку подалеку од ѓаволот, не кон слеп за стап се натаму па натаму...
Молчи си за поимите кои не ги разбираш и ти се само зборови и држи се таму до секташкото толкување на христијанската библија и убедувај се себе си дека нешто посебно зборуваш или различно од црквата која ја има прифатено библијата за своја света книга.
Ѓаволот од библијата си бара луѓе ко тебе - Мојсеј да е маг, Исаија користел супстанции, Јован од изнемоштеност имал визии итн итн...
Ти велам за свети работи не се зборува на форум, а најмалку со „духовни чеда“ како тебе... ќе направите глупост не од тоа дека сакате намерно да направите глупост, туку бидејќи не разбирате до кај ви е чергата и чекорот...
Модераторот до сега требаше да реагира на офф топици.
Кога ќе се слушнеш или видиш со него ,спони му дека треба да модерира.Членовиве ја истепаа тастатурата од спамирање.
Автоматски споено мислење:
Ок, кога ќе можеш и нема да те мрзи пиши.Ме мрзи да ти одговорам, оти ќе треба цело неделно попладне да го изарчам на пишување одговори...