Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Хахаха за какви „македонски“ партизани зборуваш? Банда ајдуци кои освен што ограбувале мандри, не направиле ништо друго важно. Битното е тоа што Тито го направи, не вие.
Уште поголем резил, храбрата блгарска армија по гаќи да бега од банда ајдуци. :pos:

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405
Тие седум летала што им ги урнаа се поприлично скапи. А пилотите што загинаа со нив очигледно се потрошен материјал :)
pod uslov e vistina, da bile ispravni i vo niv da imalo ekipaz. :toe:

premnogu brzo ova zavrsi za da se sfati seriozno, faktot sto i ukraincite ne napdnaa, ne nasednaa mene na nesto sosema drugo mi lichi ama ok, vojna e, sekako ke ima zrtvi, krajot e biten.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
А требаше да продолжат стотици летала да изгубат, илјадници луѓе да загинат и партал да ја напраат инфраструктурата?
Епа клекнаа на колена и ги прифатија условите на Пригожин. Понижувањето кое го претрпе руското раководство е поголемо од штетата и загубите.
Автоматски споено мислење:

pod uslov e vistina, da bile ispravni i vo niv da imalo ekipaz. :toe:

premnogu brzo ova zavrsi za da se sfati seriozno, faktot sto i ukraincite ne napdnaa, ne nasednaa mene na nesto sosema drugo mi lichi ama ok, vojna e, sekako ke ima zrtvi, krajot e biten.
Ја колку што знам Ил-18, Ка-52, Ми-35 и Ми-8 не може да летаат без екипаж, освен ако немало некој неверојатен технолошки скок што се случил последниве пет дена.

А за тоа дали е вистина, имаме потврда од сите релеватни руски извори а ова се оспорува дамо на кајгана форумов. Тоа само покажува какво Бардовци форумско катче се има создадено тука.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405
Епа клекнаа на колена и ги прифатија условите на Пригожин. Понижувањето кое го претрпе руското раководство е поголемо од штетата и загубите.
Автоматски споено мислење:

Ја колку што знам Ка-52, Ми-35 и Ми-8 не може да летаат без екипаж, освен ако немало некој неверојатен технолошки скок што се случил последниве пет дена.

А за тоа дали е вистина, имаме потврда од сите релеватни руски извори а ова се оспорува дамо на кајгана форумов. Тоа само покажува какво Бардовци форумско катче се има создадено тука.
ti prvo nemozes ni so sigurnost da tvrsis deka slikite se vistinski ili deka toa voopsto se slucilo, ostaj oni sto kazuvaat toa moze da e del od cela propagandna prikazna. ko vtoro, ni t55ki do pred nekoe vreme ne mozese do dzojstik da gi rakuvas nitu pak bese reklamirano toa pa ete gi gledame polni so dinamit kako napagaat rovovi. i treto ti rekov vojna e, 15 dusi i nekolku avioni ne e nekoja golema zaguba koga ke vidis kolku i kako do sega se ginese.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
ti prvo nemozes ni so sigurnost da tvrsis deka slikite se vistinski ili deka toa voopsto se slucilo, ostaj oni sto kazuvaat toa moze da e del od cela propagandna prikazna. ko vtoro, ni t55ki do pred nekoe vreme ne mozese do dzojstik da gi rakuvas nitu pak bese reklamirano toa pa ete gi gledame polni so dinamit kako napagaat rovovi. i treto ti rekov vojna e, 15 dusi i nekolku avioni ne e nekoja golema zaguba koga ke vidis kolku i kako do sega se ginese.
Ок, ништо не е вистинско. Немало бунт, немало заземање на командата во Ростов, нема војна, руско знаме се вее во центарот на Киев, Зеленски е холограм.

Ако вака ви е подобро, ок.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.520
Поени од реакции
43.446
вагнер уште ги држи аеродромите под свое, ваљда како гаранција дека ќе се спроведат тие ствари кои им ги побарале.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.326
Поени од реакции
1.872
Хахаха за какви „македонски“ партизани зборуваш? Банда ајдуци кои освен што ограбувале мандри, не направиле ништо друго важно. Битното е тоа што Тито го направи, не вие.
Да во бугарија биле главно ајдуци мандраџии, во Македонија имало вистински партизани, дел се бореле на територијата на Македонија, дел во бивша Југославија. Главно по КПЈ линија. Ова ти го кажувам по спомен од двајцата мој дедовци, едниот бил илегала во Скопје, другиот се борел во Босна.
Цела европа доброволно капитулирала или стапила во сојуз со Хитлер, освен Србија, таму имало реална вистинска борба со фашизмот, крај нив и ние сме учествувале.
Како дежа ву е денеска старите фашисти повторно се здружија против Русија, освен Србија, Македонија овој пат е на грешната страна.
Иначе да, последниве 30 години нагледно може да видиме како историјата може да се пренапише, зависи кој е победникот или новиот победник.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405
Ок, ништо не е вистинско. Немало бунт, немало заземање на командата во Ростов, нема војна, руско знаме се вее во центарот на Киев, Зеленски е холограм.

Ако вака ви е подобро, ок.
vidi, i da imalo i da nemalo na kraj se toa e nebitno sega. krajniot ishod e deka ima smena vo komandata na rusija kade ke dojdat poradikalni luge. ako toa e za tebe dobar rezultat super, od moja gledna tocka ako dojde nekoj sto uste poostro ke se odnesuva so zapadot i pred se ukraina i so toa ke gi ostvari pobrzo zacrtanite celi togas podobro.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
Сега и на тие со малце мозок во Русија му е јасно во каква држава живеат.

Од специјална воена операција за две недели, до прпа од граѓанска војна и се распаѓа државата...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.927
Поени од реакции
37.013
vidi, i da imalo i da nemalo na kraj se toa e nebitno sega. krajniot ishod e deka ima smena vo komandata na rusija kade ke dojdat poradikalni luge. ako toa e za tebe dobar rezultat super, od moja gledna tocka ako dojde nekoj sto uste poostro ke se odnesuva so zapadot i pred se ukraina i so toa ke gi ostvari pobrzo zacrtanite celi togas podobro.
Не знам дали капирате што се случи. Водач на паравојска зазема воена команда, сруши летала на војската и маршираше за Москва. Претседателот прво ги нарече предавници и повика да се неутрализираат за после неколку саати да му ги прифатат условите што ги бараше. Ако го сменат Шојгу значи ги принудил да го сменат вториот најмоќен човек во Русија.

Ова не се случува во Египет, Либија или Перу. Ова и се случува на како што се тврди “втората најмоќна држава во светот”.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.875
Поени од реакции
6.519
во Македонија имало вистински партизани, дел се бореле на територијата на Македонија, дел во бивша Југославија. Главно по КПЈ линија. Ова ти го кажувам по спомен од двајцата мој дедовци, едниот бил илегала во Скопје, другиот се борел во Босна.
овие твои дедовци, на денешните Трамп-Капиталистички Македонци (кој очај, тие од бедни по бедни, че го бранеле тој шо сери во златни нокшири), им мочаат во уста, се надевам ова е јасно ко ден? Сам кажа на чија страна се бореле? Сега знаеме колку овие твои дедовци би се слагале со кане, џамејка, и јаки рони овде.

Хитлер бил Капиталиста. Го презирал Социлајистичкото движење. Социјалистите биле инфериорните, шугавите, ко ранохрсистијанска секта ги гледал. Тој бил моќниот, економски возвишениот. Упс, на кого ме потсеќа ова.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.875
Поени од реакции
6.519
Историјата не ја препишал некој. Во последнвие 30ет години Германците се срамат од Хитлер повеќе од било кога. И колку повеќе го гледаат Путин толку повеќе цртаат паралела. Историјата од 20ти век има печат на неа, ништо не е сменето низ книгите во Франција и Германија. Се знае кој бил негативецот. Ќе се знае и за оваа која се пишува денес. Рано е.

• Тажно
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom