Z
Битно стрикото, Антонци и Локванци удрија една рука, им пројде убавото и сега бараат лексилиуми да се смират.И сега темава фајрон?
A ti imas voeno iskustvo,potocno voen rok pa sto se pravis pametna ?...леле колку сте наивни значи без никакво искуство, барем да сте аналитичари за воени стратегии, се гледа дека никој од вас нема поминато воен рок или учено за воена стратегија и борбени дејства!
Не ти е ова северџанија за еден ден да се распадни. Преживеале и многу потешки моменти, го преживеаа и ова, а сега ќе ви ебат се натовско по список.Тоа што го претпоставив тоа се случи. Толку беше од славната Русија.
И сега темава фајрон?
Jas licno sum zadovolen od ishodot. Shoigu odamna trebashe da se povleche. Samo da se nadevame deka Putin ke si ostane na zborot i nema da mu zabie noz vo grb na Prigozin otkako ke se smirat strastite.Битно стрикото, Антонци и Локванци удрија една рука, им пројде убавото и сега бараат лексилиуми да се смират.
Јас мислам дека целиот материјал кој беше објавен на темава од нејзиното отворање, па се` до 5-та страница ќе треба да се ископира и да се препрати на топ 10-те универзитети на Шангајска листа со најреномирани и најпознати научни и истражувачки институти од областа на психологијата и психијатријата.И сега темава фајрон?
Наполеон си го ладел во Москва цел месец додека не му замрзнал скроз, па бегал г'з преку глава есен-зима во 1812г.Историски Москва има паднато само еднаш, и тоа Кремељ бил окупиран. Од Полскo - Литванскиот комонвелт 1610 - 1612 год. Со внатрешна поддршка од некои Бојари. Нема да ме чуди и сега некој генерал да сменил страна.
Може и да е добро тоа што ќе се смени воениот врв, ама многу е чудна ситуацијата и ако не е договорена целата работа Пригожин дефинитивно ќе го нема за брзо време, досега ни беше познато дека ја имаше подршката директно од Путин и безбедносните служби.Jas licno sum zadovolen od ishodot. Shoigu odamna trebashe da se povleche. Samo da se nadevame deka Putin ke si ostane na zborot i nema da mu zabie noz vo grb na Prigozin otkako ke se smirat strastite.
Потполно се сложувам со твоево мислење. Блек Вотер, Вагнер и слични нив се параван за вршење на најбрутал и најгнасните работи во војната. Пригожин не тргаше на Москва со тенгала на пачки сигурно ..Доколку Блек Вотер решат да идат против САД мислиш дека обичната армијата ќе успее да ги спречи. Блек Вотер од кога постојат се главниот конзумент на воениот буџет така што можеш да замислиш што имаат од војна техника а и технологија. Повлечи си сам и паралела за Вагнер.
За тоа дека цел свет иде у курац си у право.
Пу да тибам не успеаа нов рекорд да ја надминат Англо-Занзибарската војна.
...во воениот конфликт 2001 година во МКД си бил малолетен или можеби воопшто не си бил роден!A ti imas voeno iskustvo,potocno voen rok pa sto se pravis pametna ?